ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007


Λεχαινά
«Υποφέρουμε, θερίζει ο καρκίνος»

Των ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τις γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης «βομβαρδίζονται» καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια τα 85 παιδιά με ειδικές ανάγκες, το προσωπικό του Κέντρου Περίθαλψης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες (ΚΕΠΕΠ) κι ένας μικρός οικισμός στα Λεχαινά Ηλείας. Πάνω από το προαύλιο του ιδρύματος περνούν τα ηλεκτροφόρα σύρματα, ενώ σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων βρίσκεται το «πάρκο πυλώνων» του κεντρικού υποσταθμού.Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν στην «Ε» ότι υποφέρουν επί σειρά ετών από το βουητό των γραμμών και αποκαλύπτουν με στοιχεία και ονόματα ότι ο καρκίνος θερίζει τα συγγενικά τους πρόσωπα με περίεργη συχνότητα συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ηλείας. Ο Δήμος Λεχαινών, στην προσπάθειά του να βρει κάποια άκρη στο πρόβλημα, απευθύνθηκε με το 22.3.2005/ΑΠ 1047 έγγραφό του στην Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία και προέβη σε ανάλογες μετρήσεις. Με βάση το απαντητικό της έγγραφο, τα επίπεδα του ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου που δημιουργούνται στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών από τις παρακείμενες διατάξεις υψηλής τάσης δεν παρουσιάζουν υπερβάσεις των επιπέδων αναφοράς και των βασικών περιορισμών για την ασφαλή έκθεση του κοινού σε χαμηλόσυχνα ηλεκτρικά και μαγνητικά πεδία, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από την κείμενη νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ