ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΗΡΩΪΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ





ΕΧΑΣΕ τη μάχη ο ηρωικός αντιδήμαρχος Ζαχάρως, Αντώνης Κρέσπης
Το τελευταίο θύμα της φωτιάς στην Ηλεία

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Ο μακρύς κατάλογος των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της Ηλείας δεν έχει κλείσει: χθες προστέθηκε ο ηρωικός αντιδήμαρχος της Ζαχάρως.

Οι πληγές που του άφησε η πυρκαγιά οδήγησαν τελικά στο θάνατο τον 49χρονο Αντώνη ΚρέσπηΠρόκειται για τον Αντώνη Κρέσπη, 49 ετών και πατέρα δύο παιδιών, που άφησε την τελευταία του πνοή στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Γιώργος Γεννηματάς», όπου νοσηλευόταν με σοβαρότατα εγκαύματα σε όλο του το σώμα από τις 24 Αυγούστου.

Ο αντιδήμαρχος της Ζαχάρως, την ημέρα που ο πύρινος εφιάλτης κατέστρεψε ολοσχερώς τα χωριά Αρτέμιδα και Μάκιστο, είχε βρεθεί στην περιοχή, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 ακόμη συμπολίτες του, μαζί με τον δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και τον αντιδήμαρχο Σπύρο Μπιλιώνη προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στους κατοίκους.

Οι δυο τελευταίοι κατάφεραν να γλιτώσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τις φονικές φλόγες. Ομως ο 49χρονος δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και όταν είδε τις φλόγες να τον περικυκλώνουν μαζί με έναν 28χρονο Αλβανό εργάτη, τον Σπύρο Κιόσα, έσκαψαν στο έδαφος και ρίχνοντας χώμα επάνω στο σώμα τους προσπάθησαν να προφυλαχθούν από τη φωτιά.

Οπως έγινε γνωστό, τις τελευταίες μέρες οι γιατροί, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τραγική κατάσταση του 49χρονου αντιδήμαρχου της Ζαχάρως, αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί του χέρι. Ομως από τη φωτιά είχαν υποστεί σοβαρή βλάβη τα νεφρά, οι πνεύμονες και η καρδιά του, η οποία τελικά νικήθηκε στην άνιση μάχη με το θάνατο.

Η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλόνισε την Ηλεία, παίχτηκε χθες στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Σχινών, όπου συγγενείς, φίλοι και γνωστοί αποχαιρέτησαν τον Αντώνη Κρέσπη.Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας, Χρυσόστομος, ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπ. Σπυρίδων, οι βουλευτές Ηλείας, ο νομάρχης Χ. Καφύρας, ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ζαχάρως, πολλοί από τους δημάρχους της Ηλείας, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Ο Π. Παυλόπουλος τόνισε: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη αλλά και το παράδειγμα των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης. Ενας από αυτούς ήταν και ο Αντώνης Κρέσπης. Είναι το τελευταίο θύμα αυτής της μεγάλης τραγωδίας. Είναι όμως και ο άνθρωπος που με το παράδειγμά του γίνεται σύμβολο. Ο Αντώνης Κρέσπης είναι μια απάντηση σε όλους εκείνους, οι οποίοι κάνουν εύκολες κριτικές για το τι προσφέρει η αυτοδιοίκηση...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 24/09/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ