ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...


ΛΙΜΝΗ ΚΑΪΑΦΑ : ΔΥΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ...ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ



«Μου το έστειλε ο Γεωργακόπουλος να το υπογράψω. Εγώ όμως είπα όχι»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Οι απίστευτες πιέσεις κυβερνητικών παραγόντων στις δημόσιες υπηρεσίες της Ηλείας, προκειμένου να συναινέσουν στη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα, αποκαλύπτουν τα έγγραφα που παρουσίασε προχθές το βράδυ στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκ. Κωνσταντόπουλος.

Ενα από τα έγγραφα αυτά ήταν προετοιμασμένο από την Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων και εστάλη από το υφυπουργείο Ανάπτυξης στις αρμόδιες υπηρεσίες του Νομού Ηλείας προκειμένου να το υπογράψουν.Σύμφωνα με αυτό, ζητήθηκε από την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας να βεβαιώσει ψευδώς ότι:«Η λίμνη Καϊάφα δεν είναι θάλασσα, γιατί δεν επικοινωνεί με τη θάλασσα. Παλαιότερος δίαυλος, ο οποίος είχε διανοιγεί για να τη συνδέει με τη θάλασσα, έχει προ πολλών ετών επιχωθεί με αμμοδίνες και απομονώνει εντελώς τη λίμνη. Επιπλέον, η λίμνη είναι "μικρή" και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το άρ. 967 Α.Κ., δεν απαιτείται καθορισμός παρόχθιας ζώνης. Επίσημος ορισμός των εννοιών μεγάλη/μικρή λίμνη δεν υφίσταται στη νομοθεσία, αλλά στηριζόμαστε στο γεγονός ότι η λίμνη Καϊάφα δεν σχηματίζεται από την εκβολή αέναων ροών και επομένως, σύμφωνα και με νομική ερμηνεία την οποία επισυνάπτουμε, είναι μικρή».

Για το θέμα αυτό ο αποδέκτης του και προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νίκος Παπαβασιλείου, δήλωσε στην «Ε»:«Ο κ. Γεωργακόπουλος μου έστειλε να υπογράψω αυτό το έγγραφο και με πήρε μάλιστα και στο τηλέφωνο για περαιτέρω εξηγήσεις. Εγώ όμως ήμουν σαφής ότι τέτοια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν διότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η λίμνη του Καϊάφα επικοινωνεί με τη θάλασσα και για όποιον αμφιβάλλει ας πάει να το δει με τα μάτια του».

Η σχετική τροπολογία αποσύρθηκε, ωστόσο οι εντυπώσεις για το θέμα μένουν. Ο πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και νυν υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Αχιλλεόπουλος, αποκάλυψε ότι στο όλο θέμα εμπλέκεται και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 30.1.2005




Και η Τεχνική Ολυμπιακή στη λίμνη Καϊάφα

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Εντεκα επενδυτές, ανάμεσά τους και η Τεχνική Ολυμπιακή, θα συμμετείχαν στην κατασκευή ξενοδοχείου και βοηθητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της λίμνης Καϊάφα. Οπως αναφέρεται επί λέξει στην παράγραφο 6 του άρθρου 27 του σχετικού νομοσχεδίου για τον Ιαματικό Τουρισμό, που τελικά αποσύρθηκε,

«Στην περιοχή Β2 της ΖΟΕ και εντός της ιδιοκτησίας Καϊάφα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού επιτρέπεται, στα πλαίσια των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των ιαματικών λουτρών Καϊάφα του εδαφίου β της παραγράφου 11.2 του άρθρου 3 του παρόντος, η ανέγερση ξενοδοχειακών καταλυμάτων για την εξυπηρέτηση των λουομένων με μέγιστη πυκνότητα μια κλίνη ανά στρέμμα καθώς επίσης και η δημιουργία γκολφ 18 οπών, με την προϋπόθεση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης».

Βάσει της συγκεκριμένης παραγράφου στην περιοχή του Καϊάφα, η οποία έχει συνολικά έκταση 7.386 στρέμματα, θα επιτρεπόταν στους επενδυτές να χτίσουν αντίστοιχες σε αριθμό κλίνες.

«Η περιοχή από δάσος θα γινόταν μια απέραντη κλειστή τσιμεντούπολη με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και ειδικότερα στη λίμνη»- καταγγέλλει η Ενωση Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον.

Στο μεταξύ προχθές ο Ηλείος υφυπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μετέβη στο δίαυλο επικοινωνίας της λίμνης Καϊάφα με τη θάλασσα και κατήγγειλε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν ότι αυτός ήταν κλειστός από ποσότητα άμμου.«Ιδού η αθλιότητα των ημερών. Οπως βλέπετε η λίμνη δεν έχει καμιά επικοινωνία με τη θάλασσα και βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα που η στάθμη του νερού της λίμνης βρίσκεται στο ανώτερο ύψος της», δήλωσε στις κάμερες ο κ. Γεωργακόπουλος.

«Για μια ακόμη φορά ο κ. Γεωργακόπουλος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η λίμνη του Καϊάφα συνδέεται με τη θάλασσα μέσω του διαύλου, στην εκβολή του οποίου υπάρχει ποσότητα άμμου. Ομως είναι εμφανές ότι με την πρώτη κακοκαιρία το νερό της θάλασσας εισέρχεται στη λίμνη. Η άμμος που φράζει σήμερα το δίαυλο είναι φαινόμενο που εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες» -δήλωσε στην «Ε» ο διευθυντής της Κτηματικής Υηρεσίας Ηλείας και γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ, Νικ. Παπαβασιλείου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 3.2.2004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ