ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ...


ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ: Το πρόγραμμα αποκατάστασης θα εκτελεστεί στο ακέραιο

ΚΑΤΟΙΚΟΙ: Από λόγια...
Επιβεβαίωση ...υποσχέσεων


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης από τις πυρκαγιές Ηλείας επανέλαβε προχθές ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της επίσκεψής του στον πυρόπληκτο νομό.
«Το πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών στην Ηλεία από τις φωτιές θα εκτελεστεί στο ακέραιο και μάλιστα νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά είχε προγραμματιστεί», τόνισε ο υπουργός.«Καλά είναι τα λόγια και οι εξαγγελίες αλλά... ο χρόνος περνάει, έρχεται χειμώνας και θα πνιγούμε από τις πλημμύρες καθώς κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έχει ολοκληρωθεί», κατήγγειλαν, από την πλευρά τους, οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών αλλά και οι παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας.

«Δεν θα αφήσουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην τύχη της», ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και ανακοίνωσε ότι έχουν αυξηθεί οι χρηματοδοτήσεις μέσω του προγράμματος «Θησέας», αλλά και ο προϋπολογισμός της νομαρχίας, ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα οι Δήμοι Λεχαινών, Βουπρασίας και Λασιώνος θα χρηματοδοτηθούν με 200.000 ευρώ ο καθένας. Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Οργανισμός Ανασυγκρότησης και πως εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομίας ειδική επιτροπή για την Ηλεία, με σκοπό την άμεση χρηματοδότηση έργων. Οπως διευκρίνισε, πρόκειται για άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, εκτός από αυτά που εκτελεί το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αντιδιαβρωτικά έργα, εργασίες για την αποφυγή κατολισθήσεων και την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, εργασίες για τη συντήρηση και αποκατάσταση γεφυρών, γεωτρήσεων και υδρογεωτρήσεων. «Δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία των σχολείων στο γεωγραφικό άξονα Βαρθολομιό, Αμαλιάδα, Πύργο, Αρχαία Ολυμπία, Φρίξα, Ζαχάρω από πλημμυρικά», είπε ο κ. Παυλόπουλος και ανακοίνωσε ότι ο νομός θα παραμείνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Μετά τη σύσκεψη στη Νομαρχία Ηλείας ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία και μετέβη στον Κρόνιο Λόφο, όπου συνομίλησε με τους υλοτόμους που πραγματοποιούν τις εργασίες αποκατάστασης και τους ευχαρίστησε για όλα όσα κάνουν.


Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο νομός Ηλείας εν όψει του χειμώνα περιέγραψε με σαφήνεια και με λεπτομέρειες στον κ. Παυλόπουλο ο νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας. Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο νομάρχης Ηλείας για μία ακόμη φορά επισημαίνει ότι το πιθανότερο είναι ο νομός να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, που πιθανόν να μην έχει αντιμετωπιστεί ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο στη χώρα μας.Για τον ποταμό Αλφειό, όπου η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναλάβει την εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ο νομάρχης Ηλείας κατήγγειλε ότι: «Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά φοβόμαστε για πολύ άσχημες εξελίξεις. Μην ξεχνάμε ότι ο Αλφειός έχει έξι παρόχθιους δήμους, είκοσι οχτώ δημοτικά διαμερίσματα με σαράντα χιλιάδες πληθυσμό και με έκταση πάνω από 400.000 στρέμματα και βεβαίως η ουσία του είναι η Αρχαία Ολυμπία, ο αρχαιολογικός της χώρος και η πόλη του Πύργου. Οι παρεμβάσεις οι οποίες έχουν γίνει μέχρι χθες είναι μικρές και αποσπασματικές και κυρίως δεν γίνονται με σχέδιο».Ο νομάρχης Ηλείας ανέφερε επίσης ότι στον ποταμό Κλαδέο έχει γίνει καθαρισμός και αντιπλημμυρικό έργο αλλά δεν έχει γίνει στο συνολικό μήκος του ποταμού. Για τους χειμάρρους Ακίδα και Ζαχαρέικη Γράνα στη Ζαχάρω, ότι έχει γίνει αντιπλημμυρικό έργο άλλα χρειάζονται και άλλες παρεμβάσεις, φράγματα και λίμνες ηρεμίας. Για τη Σοχιά Αμαλιάδας: «Εχουμε πολύ μεγάλες επιφυλάξεις για το έργο το οποίο έχει γίνει». Πηνειακός Λάδων: Δεν γίνεται αντιπλημμυρικό έργο. Πηνειός: Δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Νέδα: Εχει γίνει σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο, αλλά χρειάζεται συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ