ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΟΝ ΑΛΦΕΙΟ ( ...η όσα δεν είδε το λαμόγιο...)


Ανοχή στην παρανομία
Μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών από τον ποταμό Αλφειό, με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων, βγάζουν και εμπορεύονται παράνομα διάφορες εργοληπτικές εταιρείες της Ηλείας με την ανοχή της Κτηματικής Υπηρεσίας.
Την απαράδεκτη κατάσταση επιβεβαίωσε χθες στην «Ε» και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Ηλείας, Μιχάλης Καλογερόπουλος, επισημαίνοντας ότι σε αυτοψία που έκανε προ ημερών η υπηρεσία του στον ποταμό Αλφειό διαπιστώθηκε ότι γινόταν αμμοχαλικοληψία και όχι αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία των αρχαιοτήτων της Ολυμπίας και των παρόχθιων δήμων.Για τα ανύπαρκτα αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Αλφειό έκανε λόγο και ο νομάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, σε πρόσφατη επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη αν εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή.Το πρωτοφανές σκάνδαλο στον Αλφειό, το οποίο παραδόξως δεν προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας, κατήγγειλε χθες με επιστολή του στον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Σπ. Σπυρίδωνα, και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Κρινιώ Κανελλοπούλου.Οπως αποκαλύπτει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται ότι με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων διενεργούνται στο ποτάμι αλόγιστες αμμοχαλικοληψίες, με αποτέλεσμα τη μετατόπιση του υδροφόρου ορίζοντα. Αυτό, όπως αναφέρεται, θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις στο άμεσο μέλλον καθώς το ερχόμενο καλοκαίρι όλα τα πηγάδια και οι άλλες πηγές απ' όπου αρδεύονται οι καλλιέργειές τους θα στερέψουν.Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες η Ν.Ε. του ΣΥΝ στην Ηλεία και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαν καταγγείλει ότι με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων προστασίας γινόταν «αρπαχτή» από ασυνείδητους εργολάβους και στον πηνειακό Λάδωνα. Κάτι που παραδόξως δεν είχε εντοπίσει η Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας.
Μ.ΝΟΔ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ