ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (Ν2)


ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ- Η ΧΑΣΙΣΟΦΥΤΕΙΑ - ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !!!

Μιά απίστευτη ιστορία που συνέβη στην Ηλεία αλλά δυστυχώς και σε αυτή την περίπτωση ΟΛΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ



ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ "ΘΑΒΕΙ" ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ?


ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ "ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ" ?


ΠΟΣΟ ΤΥΦΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ?





Οργή Κωνσταντόπουλου για την «αόρατη» χασισοφυτεία


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17.1.2007


Την έντονη αντίδραση του νομικού και τέως προέδρου του Συνασπισμού Νίκου Κωνσταντόπουλου, προκάλεσε το υπ. αριθμ. 52/2006 «βούλευμα- συγχωροχάρτι...» που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές της Αμαλιάδας για την κλεμμένη χασισοφυτεία που υποτίθεται ότι φύλαγαν αστυνομικοί τον Μάρτη 2005 στη δύσβατη περιοχή «Σπηλιά», που βρίσκεται μεταξύ Εφύρας και Οινόης. Την απίστευτη κλοπή των ναρκωτικών που είχε αποκρύψει από τους δημοσιογράφους η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ η «Ε».

Η υπόθεση έλαβε πανελλαδικές διαστάσεις καθώς τέθηκε στο Αρχείο από τις δικαστικές αρχές της Αμαλιάδας, οι οποίες για άγνωστους λόγους ουδέποτε κάλεσαν για κατάθεση τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα που έφερε στο φως το θέμα.

Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δόθηκε παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 του Π.Κ.) κατά του διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας, αστυνομικού υποδιευθυντή Νικόλαου Μπάστα και εντολή για την πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής υπόθεσης.

Ομως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με το 52/2006 βούλευμά του (συγκροτήθηκε από τους δικαστές Ελένη Λυκογιάννη πρόεδρο Πρωτοδικών, Δημήτριο Νέγκα και Διονύσιο Γιαννούλη, πλημμελειοδίκες, και εισαγγελέα την Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου), έθεσε εκ νέου την υπόθεση στο Αρχείο, δεν εντόπισε ποινικές παραβάσεις κατά των αστυνομικών και ούτε γάτα ούτε ζημιά για τα 1.000 χασισόδενδρα που «πέταξαν» κάτω από τα μάτια της Αστυνομίας.

Ο εξ Ηλείας καταγόμενος πολιτικός, υπόψη του οποίου τέθηκε το βούλευμα, όχι μόνο εξεπλάγην με το περιεχόμενό του, αλλά προέβη σε αιχμηρότατες δηλώσεις κατά των δικαστικών αρχών της Αμαλιάδας:

«Η σκέψη των δικαστών της Αμαλιάδας για την τοποθέτηση της εν λόγω υπόθεσης στο Αρχείο με βούλευμα, με αφήνει άφωνο. Είναι πρωτοφανής. Η αιτιολογία τους είναι εκτός λογικής και πολύ μακριά από την ορθή ερμηνεία των νόμων αλλά και του αισθήματος δικαίου. Τα όσα διάβασα σε αυτό το βούλευμα είναι απίστευτα...» -δήλωσε στην «Ε» ο κ. Κωνσταντόπουλος και πρόσθεσε:

«Αναρωτιέμαι, όπως και οι πολίτες, τι τελικά συνέβη σ' εκείνη τη σκοτεινή υπόθεση; Και ποιος τελικά ευθύνεται αν δεν φταίνε οι αστυνομικοί που φύλαγαν τη χασισοφυτεία; Μήπως οι πολίτες που τόλμησαν να καταγγείλουν στις Αρχές το θέμα; Είναι ποτέ δυνατόν μια χασισοφυτεία, που υποτίθεται ότι φυλάει η Αστυνομία, να εξαφανίζεται και να λένε οι δικαστές ότι αυτή η ενέργεια έγινε για να τρωθεί το κύρος των αστυνομικών και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος;».

Ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού δήλωσε κατηγορηματικά στην «Ε»: «Το ζήτημα είναι πολύ περίεργο και δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι. Αμεσα θα καταθέσω το συγκεκριμένο βούλευμα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ενώ σκέπτομαι να φέρω το ζήτημα στη Βουλή. Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα» -τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.



Απαλλάχτηκαν οι αστυνομικοί που «έχασαν» τη χασισοφυτεία


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 22.11.2006

Στο αρχείο έθεσαν για δεύτερη φορά οι δικαστικές αρχές της Ηλείας την υπόθεση της εμπλοκής των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Αμαλιάδας στη σκοτεινή υπόθεση της κλοπής των χιλίων δενδρυλλίων χασίς που φύλαγαν σε δύσβατη περιοχή της κοινότητας Εφύρας. Το χασίς δεν βρέθηκε ποτέ, το ίδιο και οι δράστες, οι οποίοι κατάφεραν -άγνωστο πώς- να το κλέψουν την περίοδο που το φύλαγαν οι αστυνομικοί.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας με το 52/2006 /27.10.2006 βούλευμά του έθεσε ξανά στο αρχείο την υπόθεση, με το σκεπτικό ότι δεν διαπιστώθηκε δόλος ή άλλο στοιχείο που να τεκμηριώνει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον αστυνομικό διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας, Νικόλαο Μπάστα. Σύμφωνα με το βούλευμα, στην υπόθεση εντοπίζονται απλά κάποιες παραλείψεις πλημμεληματικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν όμως σχέση με τον πιθανό πειθαρχικό έλεγχο των εμπλεκόμενων προσώπων και σε καμία περίπτωση δεν τεκμηριώνουν στοιχεία για την άσκηση της ποινικής τους δίωξης.

Την παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης για παράβαση καθήκοντος (άρθρο 259 του Π.Κ.) κατά του διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας, αστυνομικού υποδιευθυντή Νικόλαου Μπάστα, είχε δώσει τον περασμένο Μάιο ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ύστερα από ρεπορτάζ της «Ε» και την παρέμβαση του τέως προέδρου του Συνασπισμού, Νίκου Κωνσταντόπουλου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η απαλλαγή των αστυνομικών με βάση το 52.2006 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί, που θέλησαν για ευνόητους λόγους να τηρήσουν την ανωνυμία τους, κατήγγειλαν στην «Ε» ότι είναι προκλητικό και απίστευτο να μην ευθύνεται κανένας για την κλοπή του δάσους χασίς που φύλαγαν οι συνάδελφοί τους. Για το απαλλακτικό βούλευμα ενημερώθηκε χθες από την «Ε» ο Ν. Κωνσταντόπουλος, ο οποίος ζήτησε πληρέστερη ενημέρωση προκειμένου να προβεί στις ανάλογες κινήσεις.

ΠΥΡΓΟΣ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28.4.2006
Ενα ολόκληρο δάσος, 1.000 δενδρυλλίων χασίς, που φύλαγε η Αστυνομία Ηλείας πριν από έναν χρόνο στην ορεινή Κοινότητα Εφύρας έκανε μυστηριωδώς... φτερά. Ωστόσο, οι Δικαστικές Αρχές Αμαλιάδας μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης δεν εντόπισαν ποινική ευθύνη σε βάρος αστυνομικών ή άλλων προσώπων και έθεσαν τον φάκελο στο αρχείο!

Αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι της Ηλείας χαρακτήρισαν «πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά» την εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο κάποιοι να κλέβουν ένα δάσος χασίς κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας και να μην επιρρίπτονται ευθύνες.

Πολίτες που αποκάλυψαν την υπόθεση εμφανίζονται τρομοκρατημένοι και δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έχουν καμία περαιτέρω εμπλοκή στο θέμα.

Για την υπόθεση ζήτησε να ενημερωθεί ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις τοπικών στελεχών του ΚΚΕ και του Συνασπισμού.

«Η Ηλεία έχει μια άσχημη παράδοση στην αντιμετώπιση των εμπόρων ναρκωτικών, που μένουν στο απυρόβλητο, καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξαντλούν την αυστηρότητά τους και την ικανότητά τους στους χρήστες, οι οποίοι είναι εξαρτημένα άτομα», ανέφερε ο γραμματέας της Ν.Ε. του Συνασπισμού Βασίλης Μανδαράκης.

«Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Δηλαδή, κανείς δεν ευθύνεται για την κλοπή τού χασίς κάτω από τη μύτη της Αστυνομίας; Δυστυχώς, ενώ υπάρχουν νόμοι, αυτοί δεν εφαρμόζονται και οι έμποροι ναρκωτικών δρουν ασύδοτοι στην Ηλεία», δήλωσε ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Αγγελος Μπούζης.

Την απίστευτη υπόθεση, για την οποία η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας δεν εξέδωσε δελτίο Τύπου ή σχετικό σήμα, είχε αποκαλύψει με συνέντευξή του στην «Ε», στις 5 Ιουλίου 2005, ένας 45χρονος κτηνοτρόφος της Κοινότητας Εφύρας. Ενώ αναζητούσε ένα χαμένο ζώο, βρήκαν μαζί με τη σύζυγό του και δύο ακόμη άτομα, τη χασισοφυτεία και ενημέρωσαν την Ασφάλεια Αμαλιάδας.

Ομως, οι αστυνομικοί δεν μπήκαν στον κόπο να πάρουν καταθέσεις από τους τέσσερις πολίτες και, ζητώντας τους να μην ξαναπάνε στην εν λόγω περιοχή, τους διαβεβαίωσαν ότι θα στήσουν ενέδρα και θα πιάσουν τους δράστες.

«Ξαφνικά, ύστερα από 20 περίπου ημέρες ο αστυνομικός με τον οποίο ερχόμουν σε επαφή σχεδόν καθημερινά, μου είπε ότι η δουλειά χάλασε... Γιατί όπως μου είπε, κάποιοι πήγαν στη φυτεία, και έκοψαν τις κλάρες και τις πέταξαν μέσα σε μία από τις δύο αυτοσχέδιες στέρνες που υπήρχαν εκεί... Υστερα από αυτά, επειδή φοβήθηκα πολύ για τη ζωή μου διότι δεν ήξερα με ποιους είχα να κάνω, πήγα στην Ασφάλεια του Πύργου και ανέφερα το περιστατικό...», μας ανέφερε ο 45χρονος κτηνοτρόφος.

Το Τμήμα Ασφαλείας Πύργου ύστερα από μερικές ημέρες εντόπισε τα ίχνη από την ξεριζωμένη χασισοφυτεία και δίπλα της υπήρχαν μόλις 7 μικρά δενδρύλλια χασίς, αλλά κανένα ίχνος από τα 1.000 περίπου χασισόδεντρα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, δύο δικογραφίες, μία της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. και μία του Τμήματος Ασφαλείας του Πύργου διαβιβάστηκαν στις Δικαστικές Αρχές Αμαλιάδας, οι οποίες όμως αποφάνθηκαν τελικώς ότι ουδείς ευθύνεται ποινικά για την κλοπή τού χασίς και έθεσαν την υπόθεση στο Αρχείο...




nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ