ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2007

ΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ (Ν6)

ΗΛΕΙΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ "ΨΩΝΙΖΑΝ" ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΑΠΟ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕΞ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ (!) ΑΛΛΑ...


Ιδού η άποψη και τα έργα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας γιά την διαφθορά .
Τα έργα και οι ημέρες ...του προέδρου της ο οποίος υπερασπίστηκε με σθένος στα δικαστήρια τους επίορκους συναδέλφους του.
*** Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να έχει τον ίδιο πρόεδρο...





ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11.12.2000

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ...
Συνδικαλιστική υποστήριξη στους επίορκους


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ



«Πρόκληση» για την ΕΛ.ΑΣ, αλλά και για την κοινωνία της Ηλείας χαρακτηρίζεται η «συνδικαλιστική» υποστήριξη που έχουν στα δικαστήρια τα κυκλώματα διαφθοράς «αστυνομικών - πολιτών» της Ηλείας.

Η παρουσία του προέδρου της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτη Παναγόπουλου, στο Κακουργιοδικείο της Πάτρας, όπου βρίσκεται από προχθές σε εξέλιξη η δίκη τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι σύμφωνα με τις εισαγγελικές διώξεις κατηγορούνται ότι παρείχαν ποικιλοτρόπως προστασία στον ιδιοκτήτη του νυχτερινού καταστήματος «Ελα-Ελα» στον Πύργο, απαιτώντας και εκβιάζοντας τους συγγενείς αλλοδαπής να γυρίσει στο «κολαστήριό της», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης.

Επίσημα ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας Δ. Παπαγεωργίου που ρωτήθηκε σχετικά, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Αντίθετα, η υποστήριξη αυτή σχολιάστηκε με έντονα αρνητικό τρόπο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Πάτρας.

Ο επικεφαλής της πολύκροτης έρευνας για τη διαφθορά στην Ηλεία αστυνόμος Α' Δημήτριος Γεωργίου, που σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Αθήνα, καυτηρίασε την παρουσία του κ. Παναγόπουλου στο δικαστήριο και τόνισε ότι η θέση τού εν λόγω συνδικαλιστή «―είναι γνωστή από την αρχή των ερευνών για τη διαφθορά και αυτή δυστυχώς συνεχίζει να ακολουθεί».

Εκείνο, πάντως, που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη και στο δικαστήριο, ήταν η απάντηση που έδωσε ο συνδικαλιστής αστυνομικός σε ερώτηση του εισαγγελέα για το αν η συμπεριφορά των συναδέλφων του στην υπόθεση ήταν η πρέπουσα―

«Δεν πιστεύω ότι ήταν εκβιασμός. Μπορεί να εξάντλησαν όλα τα περιθώρια και αναγκάστηκαν να τον ζορίσουν λίγο παραπάνω―», -ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος αφήνοντας «άγαλμα» τους δικαστές.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο συνδικαλιστή αστυνομικό είχαν καταγγείλει συνάδελφοί του και πριν από έναν περίπου χρόνο, όταν και πάλι παρευρέθη ως μάρτυρας υπεράσπισης άλλων επίορκων Ηλείων αστυνομικών, οι οποίοι τελικά καταδικάστηκαν σε πολυετείς καθείρξεις λόγω της εμπλοκής τους σε μεγάλη φυτεία χασίς.




ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28.3.200

7 ΧΡΟΝΙΑ «ΚΡΥΦΟ»
Φονικό αστυνομικό όπλο και στην Πύλο


ΠΥΡΓΟΣ.



Μια ακόμη «τυχαία» εκπυρσοκρότηση αστυνομικού περιστρόφου, που πριν από μερικά χρόνια στοίχισε τη ζωή σε έναν «ύποπτο» διάρρηξης αυτοκινήτου πολίτη, έγινε προχθές γνωστή από τη μητέρα και τους συγγενείς του θύματος .

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 7 Οκτωβρίου 1993 λίγο πριν από τις εκλογές, στην παραθαλάσσια περιοχή της κοινότητας Ρωμανού στην Πύλο.

Δύο αστυνομικοί με πολιτική περιβολή που υπηρετούσαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, είχαν στήσει ενέδρα για την ανακάλυψη των δραστών οι οποίοι άνοιγαν αυτοκίνητα τουριστών.

Ξαφνικά -όπως ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο- αντελήφθησαν να κινούνται ύποπτα δύο άτομα. Τους ζήτησαν να σταματήσουν προκειμένου να τους ελέγξουν, αλλά εκείνα τράπηκαν σε φυγή.

Τότε ο ένας εκ των δύο αστυνομικών ο αστυφύλακας Γεώργιος Καράμπελας, που σήμερα υπηρετεί στο Α.Τ. Ζαχάρως Ηλείας, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Ξαφνικά όμως παραπάτησε και άθελα του τράβηξε τη σκανδάλη του περιστρόφου του και η σφαίρα κατέληξε στο πίσω μέρος του κρανίου του 33χρονου αγρότη Αναστασίου Κωσταράκη, με αποτέλεσμα να μείνει στον τόπο.

Ο αστυνομικός, ο οποίος εκτός των άλλων αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας σε εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση αστυνομικής διαφθοράς στην Ηλεία, πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για «θανατηφόρα σωματική βλάβη από αμέλεια».

Προχθές το Εφετείο Ναυπλίου, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, η ποινή του αστυνομικού μειώθηκε κατά τρεις μήνες.

Η απόφαση αυτή ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το «ποτήρι της οργής» για τη μητέρα του θύματος και τους συγγενείς του οι οποίοι κάνουν λόγο για τη δολοφονία ενός αθώου ανθρώπου που παραμένει ατιμώρητη.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Παναγιώτης Παναγόπουλος, ο οποίος παρέστη στην προχθεσινή δίκη υπερασπιζόμενος το συνάδελφό του δήλωσε ότι θα πρέπει να εναρμονιστεί με τη σημερινή πραγματικότητα ο κανονισμός του 1940 που ισχύει για τη χρήση του όπλου από τους αστυνομικούς.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 28.11.1998

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΙΑΣ: «Αργούν οι ανακρίσεις- φταίει και ο Τύπος»


ΠΥΡΓΟΣ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ



Τις τοπικές και αθηναϊκές εφημερίδες κατηγορεί για «επιτήδεια και επιλεκτική χρήση στοιχείων» η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ηλείας, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει «ατέρμονες» τις έρευνες για τη διαλεύκανση των υποθέσεων διαφθοράς αστυνομικών στην περιοχή.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που έξι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην Ηλεία έχουν προφυλακιστεί και τουλάχιστον άλλοι είκοσι φέρονται ότι εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε κυκλώματα διαφθοράς.

«Η συνεχιζόμενη εκκρεμότητα με τις ατέρμονες προκαταρκτικές έρευνες εις βάρος αστυνομικών τροφοδοτούν σχεδόν καθημερινά με ειδήσεις και σχόλια τον ημερήσιο τοπικό και αθηναϊκό Τύπο, και καλλιεργούν ένα κλίμα απαξιωτικό σε βάρος της Αστυνομίας ως θεσμού, προκαλώντας δε συγχρόνως και ανασφάλεια στους πολίτες» αναφέρεται στην επιστολή, για την οποία πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ενωση προσπάθησε να την κρατήσει «μυστική» από τους δημοσιογράφους.

Το περιεχόμενο της επιστολής, που στάλθηκε στις 24 Νοεμβρίου στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και άλλα δικαστικά όργανα, έγινε γνωστό μόλις χθες, και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή στους ερευνώντες τη διαφθορά αστυνομικούς να συνεχίσουν σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές τις έρευνές τους προς πάσα κατεύθυνση.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην Ηλεία αποκάλυψαν χθες στην «Ε» ότι αυτή τη στιγμή αρκετοί αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή προσπαθούν με κάθε τρόπο να καθυστερήσουν τις έρευνες για τη διαφθορά.

Την επιστολή-ανακοίνωση υπογράφει και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παν. Παναγόπουλος, που όταν είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον συναδέλφων του για προστασία μπαρ, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «ιδιωτική».



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26.4.1999
Απόταξη αστυφύλακα για ροζ περιπέτειες


ΑΜΑΛΙΑΔΑ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ



Την ώρα που δέκα Ηλείοι αστυνομικοί δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, κατηγορούμενοι για την εμπλοκή τους σε υπόθεση χασισοφυτείας 1.827 δενδρυλλίων, ένας ακόμη «ζωηρός» συνάδελφός τους ύστερα από εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αποτάχθηκε από το Σώμα.

Πρόκειται για τον αστυφύλακα του Α.Τ. Αμαλιάδας Θεμιστοκλή Λαγκαδινό, την απόταξη του οποίου τόσο η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας όσο και η Αστυνομική Διεύθυνση κράτησε ανεξήγητα μυστική... από τον Τύπο.

Ο αστυφύλάκας -για τον οποίο όμως οι συνάδελφοί του λένε ότι είναι απλά ζωηρός «και δεν έχει σχέση με τα κυκλώματα διαφθοράς και εμπορίας ναρκωτικών»- από τις μέχρι σήμερα έρευνες φέρεται ότι είχε «στενές» σχέσεις με τα «κουνελάκια» που εργάζονταν σε διάφορα μπαρ της Αμαλιάδας.

Με τη σερβιτόρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, μια νύχτα του Μάρτη του 1998 ο αστυνομικός, ευρισκόμενος σε υπηρεσία, φόρεσε πάνω από τη στολή του -για να μη δίνει στόχο...- το σακάκι του, εισέβαλε στο μπαρ «Σκορπιός» της Αμαλιάδας και παίρνοντας μαζί του μία από τις όμορφες σερβιτόρες χάθηκε μέσα στη νύχτα...

Μερικές ημέρες αργότερα, στις αρχές Απρίλη 1998 ο αστυνομικός, ευρισκόμενος ξανά σε νυχτερινή υπηρεσία, πήρε το περιπολικό κι έναν ακόμη συνάδελφό του και επισκέφθηκαν ξανά το μπαρ.

Μετά το ποτό του ο αστυφύλακας επιβίβασε την ίδια σερβιτόρα του καταστήματος στο περιπολικό του, την οδήγησε στο σπίτι του για τα... περαιτέρω και στη συνέχεια κοιμήθηκε σαν πουλάκι όλη τη νύχτα, αφού ουδείς εκ των συναδέλφων του δεν τον αναζήτησε! Οπως έγινε γνωστό, ο αστυνομικός αναμένεται να προσφύγει στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ για να αποφύγει την τιμωρία της απόταξης.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 19.11.1997ID: 145926
Εντυπο: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Ημ/νία: 19/11/1997
Σελ.: 45
Κατηγορία: Ελλάδα



Η Ενωση Αστυνομικών Ηλείας και η ...αμνησία



Τον «Κινέζο» κάνει εδώ και καιρό η δήθεν ευαισθητοποιημένη για τη διαφθορά, Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας.
Με χθεσινή της ανακοίνωση στις εφημερίδες της Ηλείας αφού «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της», ισχυριζόμενη ότι θα είναι η πρώτη... που θα πάρει υπεύθυνη θέση στο θέμα της διαφθοράς αστυνομικών, στη συνέχεια καλεί την «Ε» ...να αποκαστήσει την αλήθεια ως προς την άσκηση ποινικής δίωξης του εισαγγελέα Αμαλιάδας για καλλιέργεια και διάθεση χασίς, η οποία έγινε γενικά και αόριστα... και όχι σε συγκεκριμένους αστυνομικούς.
Ξεχνά όμως η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, ότι η δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας ναι μεν είναι για την πράξη, αλλά... Από από τα 18 άτομα που βάσει του υλικού της προανάκρισης εμπλέκονται στην υπόθεση καλλιέργειας 1. 827 δένδρων χασίς στην Οινόη τον Αύγουστο του 1995, τα 11 (!!!) είναι μέλη της ένωσής της, δηλαδή αστυνομικοί.
Ξεχνά τη δίωξη του εισαγγελέα Αμαλιάδας για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και χρήση αυτής, κατά δύο αστυνομικών, που ενώ πήραν άδεια για να παραστούν ως μάρτυρες κατηγορίας σε δίκη χασισοκαλλιεργητών στο Εφετείο της Πάτρας, όχι μόνο δεν πήγαν, αλλά προσκόμισαν πλαστή βεβαίωση στην υπηρεσία τους.
Ξεχνά την αυτοκτονία του άμοιρου 33χρονου Πυργιώτη καφετζή Γ. Κανελλόπουλου και τις καταγγελίες του «από τον τάφο» για τους αστυνομικούς που κάθε μήνα τον εκβίαζαν και του έπαιρναν για προστασία 400.000 δρχ.!
Ξεχνά την «περίεργη» εισβολή δύο εμπλεκομένων σε υποθέσεις διαφθοράς, Ηλείων αστυνομικών στον περίβολο της οικίας του αστυνομικού Δ. Γεωργίου που από τις αρχές του 1997 ερευνά την υπόθεση διαφθοράς.
Πότε και με ποιο τρόπο η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, πήρε θέση για όλα αυτά καταδικάζοντας ή διαγράφοντας τους παραβάτες - μέλη της;
Πότε εκδήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στον αστυνόμο Δ. Γεωργίου, ο οποίος εντελώς μόνος και κάτω από αντίξοες συνθήκες και απειλές... ερευνά για τη «σαπίλα»;
Ξέρει πολύ καλά η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, ότι οι υποθέσεις διαφθοράς Ηλείων αστυνομικών που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, δεν είναι μόνο εννέα... αλλά περισσότερες, με γεγονότα και παραπτώματα πολύ πιο σοβαρά.
Ξέρει και οφείλει, αντί να αναλώνεται σε ανούσιες ανακοινώσεις του στιλ «δεν είδα... δεν άκουσα... δεν ξέρω...» να βοηθήσει με ό,τι μέσο διαθέτει και πέραν από τυχόν «πολιτικές» παρεμβάσεις, στο ξήλωμα του «σαπισμένου» από χρόνια κυκλώματος των Ηλείων Αστυνομικών.


ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ