ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΛΕΙΑΣ ???




ουτε αυτο ειδαν - τα τοπικά "παπαγαλάκια - κονδυλοφόροι"



ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γ. Βέης
Καταπέλτης για τις προσλήψεις

Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ

Η καταγγελία-βόμβα από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ καθηγητή Γιώργο Βέη για τις προσλήψεις που υπερβαίνουν την ανεξάρτητη Αρχή και διενεργούνται με κριτήρια που θέτουν υπουργοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επικαλούμενοι επείγουσες καταστάσεις έκανε χθες τη διαφορά κατά τη δημοσιοποίηση της φετινής έκθεσης του ΑΣΕΠ.
Ο κ. Βέης υπογράμμισε ότι η τακτική αυτή εγκαινιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως συνεχίζεται μέχρι σήμερα από υπουργεία ό,πως το Οικονομικών ή το Πολιτισμού ,και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με αυτή τη διαδικασία, τονίζοντας γι' άλλη μια φορά ότι το ΑΣΕΠ κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.Κατά τα λοιπά η έκθεση μιλά και φέτος για χάος, γραφειοκρατία, ατελείωτες καθυστερήσεις και αδυναμία ελέγχου από το ΑΣΕΠ στο σύστημα των προσλήψεων, υπογραμμίζοντας ότι το δόγμα «διορίζειν διά των συμβάσεων έργου» ζει και βασιλεύει στο Δημόσιο, με πρωταθλητές τους δήμους, τα ερευνητικά κέντρα και τα ΑΕΙ.

Ζοφερή καταγράφει την κατάσταση και στο ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων σύμφωνα με το Διάταγμα Παυλόπουλου, καθώς και στην ύπαρξη νέων συμβάσεων έργου σε όλες τις υπηρεσίες που διαιωνίζει το πρόβλημα των συμβασιούχων η φετινή έκθεση.- Το πρόβλημα των συμβασιούχων αντί να λυθεί με το Διάταγμα Παυλόπουλου μεγεθύνεται, οξύνεται και μετατρέπεται σε πρόβλημα χωρίς τέλος επισημαίνει το ΑΣΕΠ, που τονίζει ότι μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες είχαν σταλεί φάκελοι μόνο για το 20% των συμβασιούχων κι ότι ακόμα και σήμερα το ΑΣΕΠ ασχολείται με αυτή τη διαδικασία, δεσμεύοντας ένα από τα πέντε τμήματά του.

Το ζήτημα μπερδεύεται ακόμα περισσότερο με φορείς που καθυστερούν να στείλουν στοιχεία και εμφανίζονται απρόθυμοι να συνεργαστούν με το ΑΣΕΠ, αλλά και με μεγάλο αριθμό συμβασιούχων που επανέρχονται και ζητούν ανάκληση των απορριπτικών αποφάσεων που έχουν πάρει.- Γενικά οι ενστάσεις είναι κάτι που εμφανίζεται ότι τροφοδοτεί με γραφειοκρατία το ΑΣΕΠ, καθώς αναφέρεται ότι μόνο μέσα στο 2006 ασκήθηκαν πάνω από 1.100 αιτήσεις ακυρώσεως, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με το 2005 και σχεδόν πενταπλασιασμό σε σχέση με το 2004.-

Μεγάλο αγκάθι οι συμβάσεις έργου, σημειώνει η έκθεση, οι οποίες τείνουν, ιδιαίτερα σε ορισμένους φορείς, (δήμοι, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ερευνητικά κέντρα) να γίνουν καθεστώς και να υποκαταστήσουν το σύστημα προσλήψεων. Στον τομέα αυτό το ΑΣΕΠ σηκώνει τα χέρια ψηλά, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση, αφού η κατάρτιση των συμβάσεων έργου δεν εμπίπτει στον έλεγχό του». Το ΑΣΕΠ καλεί τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα να μην εγκρίνουν αυτές τις συμβάσεις, ιδιαίτερα εφ' όσον υπάρχουν στους φορείς αντίστοιχα κενές οργανικές θέσεις.

Καταπέλτη για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις γαλάζιων προσλήψεων χαρακτήρισε την έκθεση ο υπεύθυνος του τομέα διοίκησης του ΠΑΣΟΚ βουλευτής Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος καταγγέλλει την αποδόμηση του ΑΣΕΠ λόγω της έλλειψης προσωπικού και την παράκαμψή του και τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση στο θέμα των συμβασιούχων όπως και τις αντισυνταγματικές εξαιρέσεις στο αντικειμενικό σύστημα προσλήψεων καθώς και την καταπάτηση με φωτογραφικές διατάξεις των προκαθορισμένων με νόμο κριτηρίων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/12/2007

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Μάκη όπως το πας, όλοι οι συνάδελφοι στο νομό σου είναι κακοί και εσύ είσαι ο μόνος καλός; Μπας και τρέχει κάτι άλλο;

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ti les na trexei ? den eipa oti eimai ego o kalos...Apla episimeno oti kapoia lamogia synadelfoi thavoyn tis eidiseis poy aforoyn kapoioys kyrioys...edo stin Ilia. kai kanoyn ton Kinezo enanti oligon eyro...enos mpoykalioy oyiski...i enos trapezomatos...
Ayto leo kai tha leo...
Kai psixraimia...Mi tarazesai!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ