ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ "ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ" ΕΡΓΑΤΗ




Αφού η Δικαιοσύνη στη Ζάκυνθο εξάρθωσε όλα τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών και άλλων λαμογιών... στράφηκε χθες και κατά των δύστυχων απολυμένων εργατών καθαριότητας που "εγκλημάτισαν" επειδή τόλμησαν να ζητήσουν με δυναμικό τρόπο τα χρήματά τους και το δικαίωμα στην εργασία...
Γιά όσους δεν θυμούνται...άλλοι δικαστές στην Κόρινθο, πριν από μερικές ημέρες αθώωσαν τους κατηγορούμενους εργοδότες της "Σωληνουργίας ΑΕ" γιά τον θάνατο έξι εργατών και τον σοβαρό τραυματισμό τριών ακόμα....
Γιά τους ξεχασιάρηδες ...άλλοι έντιμοι δικαστές άφησαν προ ημερών ελεύθερο γνωστό ηθοποιό που πιάστηκε με 40 γραμμάρια κοκαϊνης...με το αιτιολογικό ότι ήταν χρήστης και όχι έμπορος...Ενώ την ίδια ώρα χρήστης που πιάστηκε με ένα γραμμάριο ηρωϊνης στην Κρήτη καταδικάστηκε σε πολυετή φυλάκιση...
ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ ...ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΑΤΙ...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14.12.2007

ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ να σπάσουν το μπλόκο στο Σύνδεσμο Καθαριότητας Ζακύνθου οι 37 «ξεκρέμαστοι»
«Συλλάβετε τους συμβασιούχους»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τη σύλληψη των 37 συμβασιούχων εργαζομένων του Δήμου Ζακυνθίων διέταξε χθες η αντεισαγγελέας Ζακύνθου, καθώς δεν αποδέχτηκαν να τερματίσουν τον αποκλεισμό του Συνδέσμου Καθαριότητας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη η οποία έχει κατακλυστεί από τόνους σκουπιδιών.

Οι 37 εργαζόμενοι, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, μεταφέρθηκαν από την αρχική επιχείρηση καθαριότητας στον Δήμο Ζακυνθίων μετά τη δημοσίευση των ονομάτων τους σε ΦΕΚ και αφού απασχολήθηκαν στο δήμο για κάμποσο χρονικό διάστημα, τους ανακοινώθηκε ότι η σύμβαση που είχαν υπογράψει με τον πρώην δήμαρχο Ζακυνθίων δεν είναι έγκυρη και έκτοτε παραμένουν απλήρωτοι (6 μήνες) με αβέβαιο παράλληλα και το εργασιακό τους μέλλον.

Στην προσπάθειά τους οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα μεροκάματά τους κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου και η απόφαση του δικαστηρίου τούς δικαίωσε. Ομως η πληρωμή τους κατέστη αδύνατη καθώς ο αρμόδιος επίτροπος δεν υπέγραψε το ένταλμα του Δήμου Ζακυνθίων για την πληρωμή τους από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζονται ως νόμιμοι εργαζόμενοι.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες οι εργάτες, μη έχοντας άλλο τρόπο και μέσο για να προασπίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και την καταβολή των δεδουλευμένων τους, προσέφυγαν στον αποκλεισμό του Συνδέσμου Καθαριότητας που είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα στους υπόλοιπους 4 δήμους του νομού, κάνοντας σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουν κανέναν άλλο φορέα να τους υποκαταστήσει στον εργασιακό τους χώρο μέχρι να τους δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται. Χθες το μεσημέρι, παρά την προειδοποίηση που τους είχε απευθύνει η αντεισαγγελέας να μην παρακωλύσουν το έργο του Συνδέσμου Καθαριότητας διότι θα υποστούν τις συνέπειες, οι εργαζόμενοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν από τους αστυνομικούς που έφτασαν στην περιοχή και να οδηγηθούν με κλούβα και περιπολικά της Αστυνομίας στο δικαστικό μέγαρο.

Εναντίον των συλληφθέντων εργατών ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τους κινδύνους που διατρέχει η δημόσια υγεία στην πόλη του νομού και η δίκη ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2008.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/12/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ