ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2007

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΟΝΝΗΣΟ



ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ τον διευθυντή του θαλάσσιου πάρκου, επιτέθηκαν σε υπαλλήλους
«Ζωνιανά» στην Αλόννησο
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Πυρ με κυνηγετικό όπλο εναντίον του διευθυντή φορέα διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου - Βορείων Σποράδων (ΕΘΠΑΒΣ), Βασ. Καρούτου, άνοιξε αργά προχθές το βράδυ κάτοικος του νησιού, ο οποίος συνελήφθη αλλά χθες, ύστερα από ολιγόωρη κράτηση και την κατάθεσή του, αφέθηκε ελεύθερος.

Ενα από τα αυτοκίνητα του φορέα διαχείρισης του θαλάσσιου πάρκου με εμφανή τα ίχνη του καυστικού υγρούΗταν το αποκορύφωμα μιας σειράς επεισοδίων που ξεκίνησαν από τον περασμένο Αύγουστο, όταν το πάρκο απέκτησε σκάφος και μπόρεσαν έτσι οι υπεύθυνοι να περιπολούν και να αντιμετωπίζουν κάθε απόπειρα λαθραίας αλιείας αλλά και κάθε άλλη παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή.
«Ηταν μια εφιαλτική ημέρα. Με απειλούσε και με έβριζε παρουσία αστυνομικών, που με συνόδευσαν με περιπολικό στο σπίτι. Το βράδυ όμως ήρθε οπλισμένος και αποφασισμένος. Εριξε μία φορά και ευτυχώς οι φωνές της γυναίκας του και των γειτόνων τον απέτρεψαν να συνεχίσει» είπε στην «Ε» ο Βασ. Καρούτος.
Είχε προηγηθεί η επίθεση με καυστικό-διαβρωτικό υγρό εναντίον δύο αυτοκινήτων μελών του προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, στις 6 Δεκεμβρίου, προσπάθεια κατάληψης των γραφείων του φορέα, εξύβριση και ξυλοδαρμό δύο μελών του προσωπικού, διαδηλώσεις, ανάρτηση εξυβριστικών πανό, δολιοφθορές σε περιουσιακά στοιχεία του φορέα και απειλητικά τηλεφωνήματα. Ολα αυτά από μια μικρή ομάδα κατοίκων του νησιού οι οποίοι θεωρούν ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους με τον περιορισμό της αλιείας που επιβλήθηκε με τη δημιουργία του θαλάσσιου πάρκου.«Παρά το γεγονός ότι έχουν κατατεθεί μηνύσεις για τα γεγονότα αυτά και έχει υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση, οι λιμενικές και αστυνομικές αρχές δυστυχώς φαίνονται ανήμπορες να χειριστούν αποτελεσματικά την απαράδεκτη και επικίνδυνη αυτή κατάσταση.
Η προκλητικότητα, ασυδοσία και παράνομη συμπεριφορά λίγων γνωστών-αγνώστων ατόμων στην Αλόννησο εντείνεται και, όπως φαίνεται, δεν μπορεί να προληφθεί, αποτραπεί ή κατασταλεί από τις αστυνομικές αρχές του νησιού που δείχνουν να μην έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση στην Αλόννησο η οποία θυμίζει "Ζωνιανά"», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται και από τους 11 εργαζόμενους του φορέα.
Το θαλάσσιο πάρκο περιλαμβάνει το νοτιοανατολικό τμήμα της Σκοπέλου και την Αλόννησο, που είναι τα μόνα κατοικούμενα τμήματά του, και μικρότερα νησιά και νησίδες που δεν κατοικούνται, με εξαίρεση κάποιους φύλακες και περιστασιακούς βοσκούς. Περιλαμβάνει πολλούς τύπους βλάστησης, θαλάσσιους οικότοπους, ενώ φιλοξενεί πολλά είδη φυτών και ζώων μεταξύ των οποίων και ενδημικά, σπάνια ή προστατευόμενα είδη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/12/2007

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν το ψάξατε το θέμα λίγο παραπάνω... Ο συγκεκριμένος κύριος μαύρο πανί για τους κατοίκους τις Αλοννήσου συνελήφθη από το λιμεναρχείο με ιδιωτικό σκάφος φορτωμένο μπουκάλες και συναφή εξοπλισμό μέσα στο πυρήνα του Πάρκου. Το Θαλάσσιο Πάρκο και η στελεχωσή του έχει γίνει φαρσοκωμωδία, με τσουβάλια ευρώ να μοιράζονται ξανά για μελέτες κτλ χωρίς να γίνεται τίποτα για το νησί, που περιμένουν πως και πως οι κάτοικοι. Ο πρώην δήμαρχος μόλις έχασε τις εκλογές μπήκε στο φορέα αν και μέλος του διοικητικού του, και μετά από 2-3 μήνες μπήκε και η γυναίκα του. Ο πρόεδρος του φορέα εκκρεμμεί εισαγγελική ερευνα για οικονομικές ατασθαλίες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στη Ζάκυνθο για να μπει κάποιος στο φορέα περνάει ΑΣΕΠ. Εδώ αν εισαι δικός μας προσελήφθης. Το κερασάκι στη τούρτα είναι ο διευθυντής του φορέα πλεόν που ενω κατακεραύνωνε στα ραδιόφωνα τους γνωστούς άγνωστους παράνομους ψαροντουφεκάδες που εναντιώνται στη φύλαξη απεδείχθη ότι ήταν αυτός ο ίδιος ο αρχηγός.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ