ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ : Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Προσλήφθηκαν στο δήμο με... πλαστά πιστοποιητικά σπουδών

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Τρεις υπάλληλοι φέρονται να προσλήφθηκαν στον Δήμο Βουπρασίας Ηλείας με πλαστά πιστοποιητικά σπουδών!
Σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) -το οποίο είναι στη διάθεση της «Ε»- τρεις υπάλληλοι που είχε προσλάβει η προηγούμενη δημοτική αρχή, σε θέσεις υδρονομέων και υδρομετρητών, εργάζονταν παράνομα στη θέση άλλων.

Φέρονται να είχαν πλαστογραφήσει τα αποδεικτικά σπουδών τους και είχαν καταθέσει πλαστά απολυτήρια του Γυμνασίου Βάρδας.Οπως αναφέρεται στο πόρισμα του ΑΣΕΠ που κοινοποιήθηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες στον Δήμο Βουπρασίας, «...οι εν λόγω υπάλληλοι κλήθηκαν να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα για το διορισμό τους δικαιολογητικά, πλην όμως προσκόμισαν διαφορετικούς τίτλους σπουδών από αυτούς που είχαν καταθέσει»!
Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είχαν καταθέσει αρχικά απολυτήριο Γυμνασίου Βάρδας, αλλά όταν η απάτη αποκαλύφθηκε, προσκόμισαν αποδεικτικό απόλυσης από ιδιωτική σχολή της Πάτρας, το οποίο όμως με βάση το πόρισμα του ΑΣΕΠ δεν είναι τίτλος αναγνωρισμένος από το υπουργείο Παιδείας.Το θέμα λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις καθώς την πρόσληψη των εν λόγω υπαλλήλων είχε κάνει ειδική επιτροπή του Δήμου Βουπρασίας.
Στην επιτροπή συμμετείχαν δύο υπάλληλοι και δύο πρώην δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν αλλά βεβαίωσαν ψευδώς και επικύρωσαν τα παραποιημένα αποδεικτικά απόλυσης.Το πόρισμα του ΑΣΕΠ αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία της υπόθεσης θα πρέπει να διαβιβαστούν άμεσα στον εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση και για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους ενεπλάκησαν στην απάτη.
Στο Δήμο Βουπρασίας πριν από μερικούς μήνες, ύστερα από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε άλλο κύκλωμα δημοτικών υπαλλήλων με πανελλαδικές διασυνδέσεις, το οποίο εκμεταλλευόταν και νομιμοποιούσε με πλαστά έγγραφα έναντι αμοιβής χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες.Ωστόσο, μέχρι σήμερα οι φερόμενοι από τις διωκτικές αρχές επίορκοι δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται κανονικά στον Δήμο Βουπρασίας. Το υπηρεσιακό συμβούλιο ΟΤΑ Νομού Ηλείας, αν και έχει ενημερωθεί σχετικά από τον Δήμο Βουπρασίας, δεν έχει προχωρήσει στην πειθαρχική τιμωρία των εν λόγω υπαλλήλων.
«Πρόκειται για δύο πολύ σοβαρές υποθέσεις τις οποίες ερευνούν οι αρχές. Εχουμε ενημερώσει τους αρμοδίους και περιμένουμε τις ενέργειές τους. Με όλα αυτά που αντιμετωπίζω "πέφτω από τα σύννεφα". Συνέβησαν επί προηγούμενης δημοτικής αρχής και ειλικρινά αν ήξερα τι θα αντιμετώπιζα, ίσως να μην έβαζα υποψηφιότητα για δήμαρχος», δήλωσε στην «Ε» ο νυν δήμαρχος Βουπρασίας Αντώνης Σερέτης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ