ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

ΦΑΝΤΑΣΜΑ !!! ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Νέο οικονομικό σκάνδαλο, με πληρωμές δήθεν εργαζομένων στον δήμο -
Κονδύλι 220.000 ευρώ με εντολή φαντάσματος
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Απίστευτες και κωμικοτραγικές διαστάσεις λαμβάνει το νέο οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο της Ζακύνθου με το κονδύλι των 220.000 ευρώ του υπουργείου Εσωτερικών για τους 22 εργαζόμενους στη μερική απασχόληση, οι οποίοι ουδέποτε πληρώθηκαν.
Χθες έκπληκτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι διαπίστωσαν ότι με βάση τα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών, τη σύνταξη του καταλόγου των δήθεν εργαζομένων στον Δήμο Ζακυνθίων τη συνέταξε ένα... φάντασμα. Δηλαδή ο πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος του άτυπου υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Επανάστασης, Διονύσιος Ρώμας, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, και η προτομή του οποίου βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης...
Οπως κατήγγειλε στην «Ε» ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία-Νέα Δημοτική Πορεία», έπειτα από αίτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Διεύθυνση Οργανισμού και Λειτουργίας ΟΤΑ-Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ του υπουργείου Εσωτερικών, το τελευταίο έστειλε στοιχεία-πρόκληση που αφορούν το ζήτημα της μερικής απασχόλησης. «Εκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι στις καταστάσεις του προσωπικού δεν αναγράφεται η ημερομηνία γέννησης των φερόμενων ως εργαζομένων, ο ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) και το μητρώο του ΙΚΑ! Βεβαίως, δεν είναι μόνο τα παραπάνω που προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τις ασφράγιστες καταστάσεις που έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα η διευθύντρια Βίκυ Γιαβή -η οποία πήρε εντολή από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο- ως υπάλληλος του Δήμου Ζακυνθίων που... "συνέταξε" τις καταστάσεις, είναι κάποιος που ονομάζεται Διονύσιος Ρώμας(!), γεγονός που αυτομάτως δημιουργεί ερωτηματικά και υποψίες, αφού τέτοιο όνομα είναι... ανύπαρκτο στον μητροπολιτικό δήμο.Εκτός κι αν η προηγούμενη δημοτική αρχή "ανάστησε" το άγαλμα της πλατείας...», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Μπετίνης και πρόσθεσε ότι στο έγγραφο-απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται ότι τα στοιχεία που αποστέλλει έχουν να κάνουν με τα άτομα που εργάστηκαν με μερική απασχόληση στον Δήμο Ζακυνθίων από τις 16-12-2005 έως και τις 31-12-2006, ενώ στην κατάσταση του προσωπικού η ημερομηνία λήξης σύμβασης των φερόμενων ως εργαζομένων είναι διαφορετική (16-6-2007)!
Υπενθυμίζεται ότι ο «γαλάζιος» δήμαρχος Ζακύνθου Ακης Τσαγκαρόπουλος παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά την αποκάλυψη οικονομικών σκανδάλων, με αποκορύφωμα την απόπειρα εμπρησμού των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Ο κ. Μπετίνης κατηγόρησε ευθέως το υπουργείο Εσωτερικών επειδή, όπως είπε, κάλυπτε τον τέως δήμαρχο και πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός του θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, παραδίδοντας τα στοιχεία που έχει στα χέρια του για τη μερική απασχόληση.
Για σοβαρές ευθύνες του υπουργείου Εσωτερικών και για απόπειρα συγκάλυψης των οικονομικών σκανδάλων στον Δήμο Ζακύνθου έκανε λόγο και ο βουλευτής Ζακύνθου Δημήτρης Βαρβαρίγος.«Πριν από μερικούς μήνες ζήτησα από το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ τα στοιχεία για τη μερική απασχόληση, προκειμένου να βρούμε τι πραγματικά συμβαίνει και πού έχουν πάει τα χρήματα, αλλά οι αρμόδιοι δεν μας έδωσαν τίποτα. Εφερα το θέμα στη Βουλή αλλά και πάλι το υπουργείο απάντησε με αοριστίες και γενικότητες. Είναι κι αυτό ένα από πολλά οικονομικά σκάνδαλα που έγιναν στον δήμο με την ανοχή των αρμοδίων. Τον λόγο τώρα τον έχει η Δικαιοσύνη», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Βαρβαρίγος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ