ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

ΠΑΤΡΙΝΟΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΙ


Ηρθαν για σερβιτόρες και βρέθηκαν στην πορνεία
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Επτά Ρωσίδες, που θέλησαν να δουλέψουν ως σερβιτόρες στη χώρα μας, έπεσαν θύματα κυκλώματος σωματεμπορίας, που τις εκβίαζαν, τις απειλούσαν και τις κρατούσαν κλειδωμένες σ' ένα δωμάτιο.
Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου με 4 κατηγορούμενους από την Πάτρα, οι οποίοι, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη κατακράτηση, σωματεμπορία κατ' επάγγελμα, σύσταση συμμορίας, κατάρτιση πλαστών εγγράφων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Το κουβάρι της περιπέτειας των 7 Ρωσίδων ξετυλίχθηκε μετά τις καταγγελίες δύο ομοεθνών τους, ηλικίας 25 και 31 ετών, στις αρχές Ιουνίου 2006. Ηρθαν στη χώρα μας μέσω ενός Ρώσου ονόματι «Νικολάι», ο οποίος τις είχε πείσει ότι θα εργάζονταν ως σερβιτόρες σε διάφορα καταστήματα.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, το κύκλωμα τις παρέλαβε και οδικώς τις μετέφερε σε καφετέρια της Αθήνας και σε διαμέρισμα. Υστερα από πέντε ημέρες παραμονής, μεταφέρθηκαν σε κακόφημο νυχτερινό κέντρο στην Πάτρα, όπου έκλεισαν συμφωνία να εργαστούν ως σερβιτόρες με ημερομίσθιο 130 ευρώ.
Σύντομα κατάλαβαν το αδιέξοδο, όταν οδηγήθηκαν σε διαμέρισμα όπου διέμεναν και άλλες αλλοδαπές κοπέλες. Ο χώρος φυλασσόταν επί 24ώρου βάσεως και το διαμέρισμα διέθετε και κύκλωμα ηλεκτρονικής παρακολούθησης...Οι ιδιοκτήτες απαίτησαν να προσφέρουν αναγκαστικά στους πελάτες αισθησιακούς χορούς με ημερήσια αμοιβή όχι τα 130 ευρώ, που είχαν συμφωνήσει, αλλά 30 ευρώ την ημέρα. Τα 15 ευρώ τα παρακρατούσαν οι «φύλακές» τους για έξοδα στέγης και τροφής...Μία από τις αλλοδαπές κοπέλες, έπειτα από περιπέτειες, κατάφερε να ειδοποιήσει μέσω της πρεσβείας της χώρας μας στη Ρωσία το Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, το οποίο ενημέρωσε την Αστυνομία.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2006, πάνοπλοι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών εισέβαλαν στο διαμέρισμα όπου κρατούνταν οι αλλοδαπές και συνέλαβαν στα πράσα τον «φρουρό» τους, παρότι το οίκημα ήταν παγιδευμένο με κάμερες κλειστού κυκλώματος. Το κύκλωμα των μαστροπών, κατέθεσαν, τις εκβίαζε και τις απειλούσε συστηματικά ώστε να τις προωθήσει στη πορνεία, ενώ παρακολουθούσε τα κινητά τους τηλέφωνα ώστε ν'αποτρέψει τυχόν επαφή τους με την Αστυνομία. Μάλιστα, μια «απείθαρχη» κοπέλα κακοποιήθηκε και ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας μπροστά στις υπόλοιπες για παραδειγματισμό.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/01/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ