ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΙΣ ΠΟΝΗΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΑ


(Διαβάστε κι εδώ :http://pgiakoumelou.blogspot.com/2008/01/blog-post_25.html για τις αθλιοτητες που συμβαινουν στην Ηλεια σε βαρος των εργατων που δουλεψαν στις καμενες δασικες εκτασεις.)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 25.1.2008
ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
"Όχι" είπε η Κομισιόν στις «περιβαλλοντοκτόνες» «πονηρές» επενδύσεις στις πυρόπληκτες περιοχές στο πλαίσιο της απάντησης που έδωσε μετά από σχετική ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αναφερόταν σε μια «περίεργη» απόφαση του Υπουργού Οικονομικών της 31ης Αυγούστου 2007 σχετικά με τις επενδύσεις στις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με αυτή απαλλάσσονται οι μελλοντικοί επενδυτές από την υποχρέωση υποβολής ορισμένων δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και η μελέτη εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ...
"Η Επιτροπή θα επικοινωνήσει εγγράφως με τις ελληνικές αρχές ώστε να λάβει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων ως προς τα επενδυτικά σχέδια στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου". Αυτό αναφέρει ο αρμόδιος Επίτροπος Περιβάλλοντος Στ. Δήμας σε απάντησή του σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ .Σύμφωνα με την απάντηση του κ. Δήμα , "η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για τα γεγονότα που αναφέρει το αξιότιμο Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου." Ο Επίτροπος τονίζει όμως ότι "η εθνική νομοθεσία για την ενσωμάτωση της οδηγίας εκτίμησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων πρέπει να εφαρμόζεται πλήρως χωρίς να προβλέπονται εξαιρέσεις, εκτός από αυτές που αναφέρονται στην οδηγία, για τις οποίες πρέπει να ενημερώνεται η Επιτροπή" και προσθέτει ότι "η Επιτροπή θα επικοινωνήσει εγγράφως με τις ελληνικές αρχές ώστε να λάβει επίσημη πληροφόρηση σχετικά με την εφαρμογή της οδηγίας ΕΠΕ ως προς τα επενδυτικά σχέδια στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου.
"Στο ερώτημα εάν μια τέτοια πρακτική μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα κοινοτικά κονδύλια που έχουν εγκριθεί ή πρόκειται να εγκριθούν για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, ο Έλληνας Επίτροπος αφήνει ανοιχτό και αυτό το ενδεχόμενο, υπογραμμίζοντας με νόημα: "Όσον αφορά στις πιθανές συνέπειες στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων από τα διαρθρωτικά ταμεία, επισημαίνεται ότι το άρθρο 12 του κανονισμού αριθ. 1260/1999 του Συμβουλίου περί γενικών διατάξεων για τα διαρθρωτικά ταμεία προβλέπει ότι «οι πράξεις που χρηματοδοτούνται από τα Ταμεία πρέπει να είναι σύμφωνες προς τις διατάξεις της συνθήκης και των πράξεων που θεσπίζονται δυνάμει αυτής, καθώς και προς τις κοινοτικές πολιτικές και δράσεις, περιλαμβανομένων όσων αφορούν την προστασία και βελτίωση του περιβάλλοντος…»."
"Η βεβιασμένη και σκανδαλώδης μεθόδευση για άρον-άρον τσιμεντοποίηση περιοχών σημαντικής περιβαλλοντικής αξίας, με πρόσχημα την δήθεν στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές, όχι μόνο υποθηκεύουν την βιώσιμη ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά θέτουν σε άμεσο κίνδυνο και την χρηματοδότηση της ανασυγκρότησης με κοινοτικά κονδύλια. Η κυβέρνηση παραχωρεί "γη και ύδωρ" στους ιδιώτες επενδυτές, παραβιάζοντας απροκάλυπτα την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, με τη δικαιολογία της μείωσης της γραφειοκρατίας. Την ίδια στιγμή τα 160 εκατομμύρια ευρώ του Ειδικού Ταμείου Αρωγής παραμένουν εγκλωβισμένα στα γρανάζια των συναρμόδιων υπουργείων. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποτροπή των περιβαλλοντοκτόνων αυτών σχεδίων και για την προώθηση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης και αειφόρου ανάπτυξης των πληγεισών περιοχών".- δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ