ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ NO BORDER CAMP 2008


Όσα οι τοπικές αρχές και η εξουσία αρνούνται να παρέχουν σε πρόσφυγες του πολέμου, που ακόμα διεξάγεται στο Αφγανιστάν, κατάφερε να εξασφαλίσει το κίνημα αλληλεγγύης σε μια πανελλαδική δράση το Σάββατο 24 Μαΐου στον προσφυγικό καταυλισμό της Πάτρας.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τριημέρου προετοιμασίας του No Border Camp του Αυγούστου στην Πάτρα και αφορούσε την εγκατάσταση δικτύου πόσιμου νερού για τους πρόσφυγες, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμά τους στη ζωή, το οποίο περιλαμβάνει την αυτονόητη και διεθνώς κατοχυρωμένη πρόσβαση σε καθαρά, πόσιμο νερό.
Την Πέμπτη 29 Μαΐου, το Λιμενικό, αυτοί δηλαδή που βουλιάζουν βάρκες προσφύγων στο Αιγαίο, δολοφονούν, τρομοκρατούν, ξυλοκοπούν και βασανίζουν πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, προέβη στη διακοπή της παροχής νερού στον καταυλισμό με τη συνδρομή της αστυνομίας και την παρουσία «αγανακτισμένων πολιτών». Ο ρόλος της αστυνομίας από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς είναι όχι μόνο κατασταλτικός, αλλά φτάνει στα όρια της εξόντωσης του προσφυγικού πληθυσμού, αφού έχει περικυκλώσει το χώρο, συλλαμβάνει, κακοποιεί, απαγάγει, απελαύνει ή κρατά φυλακισμένους χωρίς καμία αιτιολογία τους ανθρώπους χωρίς χαρτιά.
Όποια και αν είναι η στάση των αρχών, εμείς δεν θα πάψουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, τόσο παράσχοντας στήριξη στις καθημερινές δυσκολίες και ανάγκες τους, όσο και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά τους για ελεύθερη και αξιοπρεπή ζωή.
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το Λιμενικο δεν εκοψε το νερο στον καταυλισμο των αφγανων προσφυγων και βεβαια δεν ειχε την παραμικρη αναμειξη στο συγκεκριμενο περιστατικο.
η ψευδης και συκοφαντικη αυτη προσπαθεια εμπλοκης του Λιμενικου στη διακοπη του νερου ειναι ενδεικτικη του τροπου και της ποιοτητας μιας σειρας καταγγελιων που παραγονται μαζικα...

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ