ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Βίκυ Γκουγκουστάμου

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΗ" ΗΛΕΙΑΣ 31.5.2008

«Ο Αυτός είναι ένα χελωνάκι διαφορετικό. Κάνει πράγματα αλλόκοτα που οι άλλοι αρχίζουν να τα καταλαβαίνουν μόνο όταν ανακαλύπτουν το θαυμαστό μυστικό του».
Αυτό ήταν το νόημα του υπέροχου παραμυθιού «Ο Αυτός» του Πέτρου Πουλάκη που ακούστηκε δια στόματος ενός επίσης υπέροχου και μοναδικού παιδιού, του Δρόσου, στην έναρξη του τριήμερου σεμιναρίου για τον αυτισμό, που πραγματοποιείται στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου.

Παρουσία εκπαιδευτικών, γονέων και εκπροσώπων των τοπικών αρχών της πόλης, έγινε η έναρξη του βιωματικού σεμιναρίου για τον αυτισμό στο χώρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με εισηγητές την παιδοψυχολόγο Βάγια Παπαγεωργίου και τον λογοπεδικό Ιωάννη Βογινδρούκο.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί δάσκαλοι οι οποίοι θέλουν να μάθουν για τον αυτισμό αλλά δεν μπορούν. Ούτε καν στο πανεπιστήμιο δεν αναφέρεται ποτέ τίποτα για τον αυτισμό. Είναι τρομερό αν σκεφτεί κανείς πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα με τέτοιες δυσκολίες» αναφέρει η κ. Παπαγεωργίου, η οποία τόνισε στην «Πρώτη» ότι η ένταξη των ατόμων με αυτισμό στην κοινωνία είναι πλέον αναγκαία: «Η ένταξή τους θα έπρεπε να είναι εύκολη, αλλά, δυστυχώς, στην Ελλάδα παραμένει πολύ δύσκολη. Δεν έχουμε όμως άλλα περιθώρια. Θα έπρεπε ήδη να ξεκινήσει η ένταξή τους».

Όσο για το αν υπάρχει ρατσισμός απέναντι στα άτομα με αυτισμό η παιδοψυχολόγος κρίνει πως περισσότερο υπάρχει αδιαφορία.«Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει ρατσισμός αλλά μια αδιαφορία, γενικώς, όπως υπάρχει για πολλές διαταραχές αναπτυξιακές, διανοητικές κλπ. Νιώθω ότι οι Ελληνες θέλουν να βοηθήσουν, από τους ιθύνοντες μέχρι τον πιο απλό πολίτη, αλλά είμαστε και λίγο αδιάφοροι. Θεωρούμε ότι τα πράγματα γίνονται λίγο εύκολα ή από μόνα τους ή με τον ήλιο και τις θάλασσές μας. Δεν είναι έτσι όμως», σημειώνει χαρακτηριστικά και με την ευκαιρία δεν παραλείπει να δώσει τα συγχαρητήριά της στους διοργανωτές του σεμιναρίου.
«Ο νομός σας πρέπει να είναι πολύ περήφανος γιατί δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο σε σχολείο της Ελλάδας».

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή και στόχος του, όπως σημειώνει ο λογοπεδικός Ιωάννης Βογινδρούκος, είναι «να δώσει μια σφαιρική πληροφόρηση και να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους να ασχοληθούν με το πρόβλημα του αυτισμού. Θα παρουσιαστούν κυρίως πρακτικές μέθοδοι και συμβουλές. Θα ασχοληθούμε με το κομμάτι της μάθησης στο επίπεδο του σχολείου αλλά περισσότερο στο κομμάτι της επικοινωνίας, της συνεργασίας με την οικογένεια...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ