ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008

ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΔΡΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Τον βασάνισαν και τον πέταξαν σε χωράφι!
Νέο χαστούκι για τους παλληκαράδες της ΕΛ.ΑΣ.


Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ

Ξυλοκόπησαν άγρια 35χρονο Ρουμάνο και στη συνέχεια τον πέταξαν σε χωράφι, κατόπιν εντολής του διοικητή τους να τον ξεφορτωθούν σε ερημική περιοχή! Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση βασανισμού αλλοδαπού από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου.

Ο 35χρονος, που νοσηλεύεται άγρια κακοποιημένος στο Νοσοκομείο του Αργους, με βαρειές κακώσεις σε πολλά σημεία του σώματός του, προσήχθη τα ξημερώματα της Δευτέρας από δύο αρχιφύλακες, ύστερα από παράπονα πολιτών ότι τους ενοχλούσε (χτυπούσε τις πόρτες και τα κουδούνια των σπιτιών τους και είχε βάλει φωτιά σε ξηρά χόρτα).Ο αλλοδαπός, που παρουσίαζε, όπως ισχυρίστηκαν οι αστυνομικοί, «ψυχική διαταραχή», οδηγήθηκε στο τμήμα.


Οι αστυνομικοί, όμως, δεν έκαναν όσα ορίζει ο νόμος σε αυτές τις περιπτώσεις. Αντί να ειδοποιήσουν τον Εισαγγελέα, τους οικείους του και γιατρό, αποφάσισαν να τον περιποιηθούν ξυλοκοπώντας τον. Με τα χέρια, τα πόδια και ξύλα, οι αστυνομικοί χτύπησαν τον 35χρονο.Την επόμενη ημέρα το πρωί, ο διοικητής του Τμήματος ζήτησε από τέσσερις αστυνομικούς, που θα πραγματοποιούσαν εκτάκτως μεταγωγή άλλων κρατουμένων στο Ναύπλιο, να τον πάρουν μαζί και να τον... αφήσουν εκτός πόλης.


Οι αστυφύλακες τον επιβίβασαν στην κλούβα και μόλις έφτασαν στο χωριό Ανίθιο Αργολίδας τον ξεφορτώθηκαν! Χωρίς να του επιστρέψουν ποτέ την τσάντα του που περιείχε 480 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και δύο κινητά τηλέφωνα.Μετά 20 ώρες, ένας αλλοδαπός που πήγαινε να εργαστεί σε χωράφι, εντόπισε κακοποιημένο τον 35χρονο και κάλεσε ασθενοφόρο. Ο 35χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αργούς, όπου νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση.Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του, οι γιατροί απαγόρευσαν αρχικά στους αστυνομικούς του οικείου Τμήματος να του πάρουν κατάθεση. Α.Τ. ΚαλλιθέαςΗ νέα υπόθεση άγριου βασανισμού, που εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ., επαναφέρει στο φως της δημοσιότητας την άγρια κακοποίηση νεαρού με έντονα ψυχολογικά προβλήματα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας, ο οποίος είχε νοσηλευτεί για αρκετούς μήνες σε κώμα. Υπόθεση για την οποία δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος αστυνομικών από την ΕΔΕ.


Ο άγριος ξυλοδαρμός του 35χρονου αλλοδαπού και τι ακριβώς είχε συμβεί αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργους, που διενήργησαν την προανάκριση και ενημέρωσαν το αρχηγείο του Σώματος.Με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Βασίλη Τσιατούρα, επτά αστυνομικοί του Α.Τ. Κορίνθου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα «για διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων και πειθαρχικών παραπτωμάτων που έλαβαν χώρα σε βάρος αλλοδαπού υπηκόου (ρουμανικής εθνικότητας) στις 2/6/2008».«Πρόκειται για έναν αξιωματικό, διοικητή του Α.Τ. Κορίνθου, δύο ανθυπαστυνόμους, δύο αρχιφύλακες και δύο αστυφύλακες, για τους οποίους πέραν της διοικητικής διαδικασίας (διαθεσιμότητα, διενέργεια ΕΔΕ) διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα και από ενημέρωση και παραγγελία του αρμοδίου Εισαγγελέα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Οι δύο αρχιφύλακες που έκαναν την προσαγωγή κατηγορούνται για βασανιστήρια, προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας, βαριές σωματικές βλάβες και υπεξαίρεση. Οι άλλοι τέσσερις αστυνομικοί που έκαναν τη μεταγωγή κατηγορούνται για έκθεση σε κίνδυνο και παράνομη κράτηση, ενώ ο διοικητής του τμήματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε όλα τα αδικήματα.*

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 06/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ