ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 7 Ιουνίου 2008

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ


ΕΛ.ΑΣ.: 238 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΜΙΑ ΑΠΟΤΑΞΗ!
Στοιχεία-σοκ για την Α.Τιμωρησία
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Στοιχεία που σοκάρουν για την ατιμωρησία των αστυνομικών οργάνων στις περιπτώσεις κακοποίησης Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών έδωσε χθες στην «Ε» το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), με αφορμή το πρωτοφανές κρούσμα αστυνομικής βίας και αθλιότητας που συνέβη προχθές στην Κόρινθο σε βάρος του 35χρονου αλλοδαπού.
Με βάση τα στοιχεία του ΕΠΣΕ, που έχουν δημοσιοποιηθεί και σε πρόσφατη έκθεση στον ΟΗΕ, κατά την περίοδο 2003-2007 ερευνήθηκαν πειθαρχικά 238 καταγγελίες κατά αστυνομικών για κακομεταχείριση και αποτάχθηκε μόνο ένας, ενώ για μόνο 127 από αυτές σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες και μέχρι σήμερα υπήρχαν μόνο 2 πρωτόδικες καταδίκες που εκκρεμούν ενώπιον Εφετείων.
Οι υποθέσεις αυτές αφορούσαν 180 καταγγέλλοντα άτομα, από τα οποία 11 είναι Ρομά, 122 αλλοδαποί και 47 λοιποί Ελληνες πολίτες.Παράλληλα, κατά την ίδια περίοδο, υπήρξαν 99 υποθέσεις χρήσης όπλων από αστυνομικούς κατά 20 Ρομά, 37 αλλοδαπών και 75 λοιπών Ελλήνων πολιτών. Ενας αστυνομικός αποτάχθηκε, ένας καταδικάστηκε από Εφετείο, ενώ 4 καταδικάστηκαν πρωτόδικα και εκκρεμεί η εκδίκαση των εφέσεων. Από τη χρήση όπλων 12 άτομα σκοτώθηκαν (2 Ρομά, 4 αλλοδαποί και 6 λοιποί Ελληνες) και άλλα 27 τραυματίστηκαν (11 αλλοδαποί και 16 Ελληνες).
Υπενθυμίζεται πως κατά την ίδια περίοδο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα τέσσερις φορές για κακοποίηση πολιτών από αστυνομικούς (τρεις σε υποθέσεις του ΕΠΣΕ) και τρεις για παράνομη χρήση όπλου από αστυνομικούς (δύο σε υποθέσεις του ΕΠΣΕ).
Με αφορμή το κρούσμα αστυνομικής βίας στην Κόρινθο σε βάρος του αλλοδαπού άνδρα, η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών της Πάτρας κατήγγειλε χθες στην «Ε» ότι από την αρχή του 2008 μέχρι σήμερα υπάρχουν έξι περιπτώσεις αστυνομικής βίας (περιλαμβάνει και περιπτώσεις βίας Λιμενικών) σε βάρος Αφγανών προσφύγων στους οποίους προκλήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ