ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Μαφιόζικο κύκλωμα από στελέχη ΕΥΠ - ΕΛ.ΑΣ.


ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Ενας απόστρατος ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που υπηρετούσε στην ΕΥΠ, δυο κατώτεροι αστυνομικοί (ο ένας απόστρατος), τρεις συνοροφύλακες, μια τελωνειακή υπάλληλος, πέντε ιδιώτες και εννέα αλλοδαποί, εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, ναρκωτικών και κλεμμένων αυτοκινήτων που δρούσε τα τελευταία 10 χρόνια (!) στα Ιωάννινα και είχε διεθνείς διασυνδέσεις.
Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ύστερα από έρευνα επτά μηνών. Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων περισυνέλεξαν όλα τα στοιχεία για τη δράση της εγκληματικής ομάδας και σχημάτισαν μια ογκώδη δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων.
Ο ένας από τους δύο χαμηλόβαθμους αστυνομικούς που είχε αποστρατευτεί είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα και κατηγορείται ότι λειτούργησε ως «προπομπός» σε μεταφορά 95 κιλών χασίς. Μέχρι χθες είχαν εκδοθεί από τον Ανακριτή πέντε εντάλματα σύλληψης. Τα τρία που αφορούσαν τον έναν συνοριακό φύλακα και δύο συγγενείς του εκτελέστηκαν. Αναζητούνται ακόμη δύο εκ των αλλοδαπών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Ο συνοροφύλακας, που βρισκόταν σε διαθεσιμότητα για άλλο πειθαρχικό παράπτωμα, θα απολυθεί οριστικά από το Σώμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, η εγκληματική ομάδα δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα. Τα μέλη της χρησιμοποιούσαν είτε αυτοκίνητα κλεμμένα μεγάλου κυβισμού με τα οποία τους προμήθευαν συνεργοί τους, αγοράζοντάς τα από το εξωτερικό σε πολύ χαμηλές τιμές (κυρίως από την Ιταλία και τη Γερμανία), είτε Ι.Χ. νοικιασμένα με πλαστά έγγραφα από γραφεία της Αθήνας, στα οποία άλλαζαν τακτικά πινακίδες κυκλοφορίας για να μην εντοπίζονται. Για να αποφεύγουν τους αστυνομικούς ελέγχους χρησιμοποιούσαν και συνεργάτες «προπομπούς», οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι να τους ενημερώσουν για τυχόν αστυνομικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Μόνο το 2007, τα μέλη του κυκλώματος είχαν οργανώσει τουλάχιστον δέκα μεταφορές μεταναστών, που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, με 15 διαφορετικά αυτοκίνητα.
Οπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς, έπαιρναν προκαταβολικά 1.500 έως 2.000 ευρώ από κάθε μετανάστη. Από αυτά συνοριακοί φύλακες και αστυνομικοί έπαιρναν από 300 έως 800 ευρώ. Μέλη του ίδιου κυκλώματος είχαν δραστηριοποιηθεί και στη διακίνηση πολυτελών αυτοκινήτων, που είχαν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία και προωθούνταν στην Αλβανία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς δύο εκ των κατηγορουμένων βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 656.000 ευρώ , ενώ κατασχέθηκαν και χρήματα σε μετρητά και επιταγές. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.
Α.Κ.Μ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ