ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

ΕΠΙΝΤΡΟΠΗ...


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Τρίτη μεσημέρι με τον ήλιο να καίει σαν φλόγα, η 85χρονη κυρα-Γιωργία στα Λεχαινά της σεισμόπληκτης Ηλείας περιμένει στη μικρή της αυλή δίπλα στις πολυαγαπημένες τριανταφυλλιές τη δευτεροβάθμια επιτροπή των μηχανικών για να χαρακτηρίσουν το σπίτι της κατεδαφιστέο, καθώς τα πάντα σε αυτό έχουν σπάσει.

Δίπλα της βρίσκομαι λόγω συγγένειας και προσπαθώ μάταια να της δώσω κουράγιο και να τη βοηθήσω όσο μπορώ.Οι μηχανικοί φτάνουν. Δύο άνδρες και μια γυναίκα με πολύ αυστηρό ύφος, πρωτόγνωρο για τέτοιες περιστάσεις, αφού μας λένε ότι είναι από την Πάτρα, εισέρχονται οι δύο από τους τρεις (οι δύο άνδρες) για ένα μόλις λεπτό στην κατεστραμμένη οικία της κυρα-Γιωργίας και αμέσως μετά εξέρχονται.
Ψιθυρίζουν μεταξύ τους κάποια μυστικά... και μετά αποφαίνονται ότι το πλίνθινο σπίτι ηλικίας 130 ετών με τους σπασμένους τοίχους, τη ρημαγμένη σκεπή και τις διαλυμένες μεσοτοιχίες χρήζει επισκευής (!) και όχι κατεδάφισης.
Η κυρα-Γιωργία βάζει τις φωνές. «Για να το βγάλουμε κατεδαφιστέο θα πρέπει ο εξωτερικός τοίχος του σπιτιού να έχει καταρρεύσει ή να έχει απόκλιση», λέει ο ένας εκ των μηχανικών.«Και πώς βλέπετε ότι δεν υπάρχει απόκλιση τη στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρές ρωγμές και έχουν πέσει οι μεσοτοιχίες; Και από τη στιγμή που η πρώτη επιτροπή των μηχανικών το έχει χαρακτηρίσει ακατοίκητο;», ρωτώ.
«Βλέπουμε με το μάτι. Δεν χρειαζόμαστε όργανα», μου απαντά.
Διαμαρτύρομαι εντονότατα, τους δείχνω ξανά την κατάσταση του σπιτιού της κυρα-Γιωργίας και τους πείθω να εξετάσουν ξανά την οικία.
«Με χαλάει η παρουσία του εδώ», ψιθυρίζει η κυρία του συνεργείου των μηχανικών.
Κρατώντας την υπομονή μου απομακρύνομαι.Υστερα από 40 λεπτά οι τρεις μηχανικοί μού ανακοινώνουν ότι δεν μπορούν να αποφανθούν αν το σπίτι της κυρα-Γιωργίας είναι κατεδαφιστέο ή επισκευάσιμο και μου λένε ότι θα περάσει άλλη επιτροπή μηχανικών για να το χαρακτηρίσει.
Ζητώ τα ονόματα των μηχανικών και παρουσία πολλών προσώπων και ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, αρνούνται με προκλητικότατο τρόπο να μου τα δώσουν. Τους λέω ότι αυτό που κάνουν είναι πράξη ντροπής και ότι δεν θα το αφήσω δημοσιογραφικά να περάσει έτσι και λαμβάνω την εκπληκτική απάντηση που άφησε άναυδους όλους όσοι βρίσκονταν εκεί:
«Σιγά μη σε αφήσει ο Τεγόπουλος να γράψεις όλα αυτά...».
Τι πρέπει να κάνει η 85χρονη κυρα-Γιωργία στα Λεχαινά Ηλείας, κύριε Καραμανλή, κύριε Παυλόπουλε και κύριε Σουφλιά, για να αποζημιωθεί για το κατεστραμμένο από τον σεισμό σπίτι της και να ζήσει με αξιοπρέπεια τα χρόνια που της απομένουν; Πού πρέπει να μείνει αυτή η γυναίκα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα;Αυτή τη στιγμή μένει έξω με το κρεβάτι της κάτω από ένα δέντρο...
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/06/2008
*** ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΔΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ...ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΑΤΔΑΦΙΣΤΕΟ ΤΟ ΠΛΙΝΘΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ