ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ



ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ: 100.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ 1997-1998
Πλήρωσαν χρέη του δήμου από τις δωρεές για τους πυρόπληκτους
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Σε μια απίστευτη και πρωτοφανή πράξη ασέβειας και προσβολής απέναντι στους πυρόπληκτους κατοίκους αλλά και στους χιλιάδες πολίτες και τους φορείς που κατέθεσαν από το υστέρημά τους ως δωρεά διάφορα ποσά για την ανακούφιση εκείνων που χτυπήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από τη φωτιά, προέβη πρόσφατα ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας που φιλοξενεί σήμερα τις εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Με απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου και παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, έγινε δεκτή η μεταφορά ποσού 100.000 ευρώ από τον ειδικό λογαριασμό των προσφορών των πολιτών που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους στο γενικό λογαριασμό του δήμου, προκειμένου να καλυφθούν οικονομικές εκκρεμότητες της περασμένης δεκαετίας '97-'98 (!) προς τη ΔΕΗ και προς τοπικό επιχειρηματία - ιδιοκτήτη ξενοδοχειακής μονάδας που είχε μείνει απλήρωτος πριν από χρόνια για τη διαμονή προσκεκλημένων του δήμου.
Στον Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας, με βάση τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου (βρίσκονται στη διάθεση της «Ε») οι οικονομικές προσφορές μετά τις πυρκαγιές ανέρχονταν στο ποσόν των 410.120,84 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είχαν κατατεθεί στην Εθνική Τράπεζα και στην ALPHA ΒΑΝΚ. Από το ποσόν αυτό τα 256.325,00 ευρώ δόθηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος δασικής αποκατάστασης και την πληρωμή των εργατών. Τα υπόλοιπα 153.795,84 ευρώ παρέμειναν στην Εθνική Τράπεζα και ο δήμος αποφάσισε να τα αξιοποιήσει εξοφλώντας παλιά χρέη.
Ακρως αποκαλυπτική είναι η τοποθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο του αντιδημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνη Καρανικολού με βάση πάντα τα πρακτικά:«Επειδή προέκυψαν ανάγκες εξόφλησης κάποιων οφειλών, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από δημοτικά έσοδα, γιατί δεν έχει δημοτικά έσοδα ο δήμος, και αναφέρω δύο από αυτές: η μία είναι η οφειλή στη ΔΕΗ και το δεύτερο ποσόν είναι 36.000 ευρώ οφειλή προς την εταιρεία Ζαφειρόπουλοι από διάφορες φιλοξενίες από παλιά που προέκυψαν μετά και από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε τελευταία από το Εφετείο. Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι αναγκαίο ένα ποσόν των 100.000 ευρώ να πάει στα έσοδα του δήμου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δύο αυτές ανάγκες», αναφέρει στην τοποθέτησή του ο κ. Καρανικολός και στη συνέχεια δίνει τη δική του παιδαριώδη και απίστευτη εξήγηση για το «πλιάτσικο» με τη βούλα του δημοτικού συμβουλίου στο ταμείο των πυρόπληκτων λέγοντας:«Εγώ θεωρώ ότι ο διαθέτης όταν έδινε αυτή την οικονομική ενίσχυση, δεν εννοούσε ακριβώς τον πυρόπληκτο δημότη, εννοούσε τον δήμο. Γιατί αυτός που θα ήθελε να εξυπηρετήσει τον δημότη έστειλε προς τον δημότη τρόφιμα, συσκευές κ.λπ.».
«Η χρησιμοποίηση των χρημάτων για τους πυρόπληκτους για άλλο σκοπό είναι πράξη που μας προσβάλλει βάναυσα», δήλωσε στην «Ε» ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θύμιος Κοτζιάς.«Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για τον πυρόπληκτο δήμο μας. Πάθαμε μεγάλες ζημιές και έπρεπε να αποκατασταθούν. Επρεπε με κάθε τρόπο να εξοφληθούν αυτά τα χρέη προς τρίτους που είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν βάλαμε τίποτα στην τσέπη μας ούτε καταχραστήκαμε κάτι. Τον δήμο εξυπηρετήσαμε και κατ' επέκταση τους συμπολίτες μας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα. Ολα έγιναν και γίνονται νόμιμα και με σεβασμό στους συμπολίτες μας. Η μεταφορά του εν λόγω ποσού είναι απλά μια λογιστική πράξη στην ουσία της», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος της Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης.
«Αποτελεί ασέβεια και απρέπεια προς τους πολίτες που έβαλαν το χέρι τους στην τσέπη εκείνες τις κρίσιμες ώρες και κατέθεσαν ο καθένας ό,τι είχε για την ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας. Τα χρήματα σε αυτούς έπρεπε να πάνε ή σε δραστηριότητες γύρω από τα χωριά τους. Οχι σε παλιά χρέη του δήμου. Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όταν έρθουν προς έγκριση αυτά τα ποσά, να σκεφτούν λογικά και ανθρώπινα. Κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη βοήθεια που δίνει ο απλός πολίτης ή μια εταιρεία για κάποιον ιερό σκοπό, σε εξόφληση οικονομικών εκκρεμοτήτων άσχετων με τη βοήθεια» - δήλωσε στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος της Ολυμπίας Γιώργος Δεββές και κατήγγειλε ότι την ώρα που ο δήμος δηλώνει οικονομική δυσκολία, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να εντάξει από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ το ποσόν των 53.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου για τον δήμαρχο παρότι έχει για τις μετακινήσεις του ένα τζιπ Τσερόκι!
«Εχουμε ένα παλιό SAAB που ο πρώην δήμαρχος της Ολυμπίας ο κ. Σκουλαρίκης είχε τρακάρει τέσσερις φορές. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε συνέχεια τα συνεργεία. Γι' αυτό αποφασίσαμε την αγορά του αυτοκινήτου», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Αηδόνης.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ