ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΚΑΤΑ ΣΑΝΙΔΑ



Σφοδρές καταγγελίες για τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την καταρράκωση του θεσμού της Δικαιοσύνης



ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΑ" ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Για την καταρράκωση των θεσμών και κυρίως της Δικαιοσύνης έκανε λόγο, μιλώντας στον ALPHA Πάτρας 94,4 και την εκπομπή του Γιώργου Καρβουνιάρη, ο βουλευτής Λασιθίου και υπεύθυνος του Τομέα Διαφάνειας και Τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης. Ένα μόλις 24ωρο μετά τις σκληρές καταγγελίες του γνωστού ποινικολόγου Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου, για μεθοδεύσεις σε ποινικές υποθέσεις που τον κάνουν να ντρέπεται που είναι Έλληνας δικηγόρος, ο κ. Καρχιμάκης εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, για τον οποίο τόνισε ότι είναι «δικαστής σκοπιμοτήτων», αλλά και οικοπεδοφάγος.
Η αποκαλυπτική συζήτηση έχει ως εξής:
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δεν καταγγέλλουμε εμείς τη διαφθορά γιατί έχουμε διαστροφή. Την καταγγέλλουμε για δύο λόγους. Διότι σημαίνει συγκέντρωση παράνομου χρήματος, διότι σημαίνει επιβάρυνση των πολλών και γιατί με τον πρόεδρό μας, τον Γιώργο τον Παπανδρέου, θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι η επόμενη μέρα θα είναι μια άλλη μέρα. Θα είναι μία μέρα διαφάνειας. Θα είναι μια μέρα όπου ο κάθε πολίτης θα αισθάνεται, όσο το δυνατόν μπορούμε να το επιτύχουμε, ότι έχει ένα δίκαιο σημείο αφετηρίας, ότι δεν θα ευνοείται ο ένας σε βάρος τους άλλου. Και αυτό το κάναμε. Αλλά ήρθε αυτή η κυβέρνηση και κατάργησε πάρα πολλούς θεσμούς. Θεσμούς δικαιοσύνης. Έφτασε στο σημείο να καταρρακώσει τη Δικαιοσύνη. Να αισθάνεται ο κάθε πολίτης ότι αν θα πάει σε δικαστήριο να δικαστεί, κάποιος έχει επέμβει για να χάσει τη δίκη. Δηλαδή δημιουργήσαμε φοβικούς ανθρώπους, φοβικούς δικαστές, κατέρρευσαν οι θεσμοί, δεν υπάρχουν ανεξάρτητες αρχές, τις οποίες τις είχε εμπιστευτεί ο κόσμος για το δίκιο του.
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: κ. Καρχιμάκη, εσείς έχετε καταφερθεί και εναντίον της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Βεβαίως, δεν μπορεί ο κ. Σανιδάς, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, να μας κάνει τον πρωτοπόρο. Ο αρχιδικαστής της χώρας να μας μιλάει, για το Βατοπέδιο ας πούμε, χωρίς να προσδιορίζει για παράδειγμα τον κύκλο των παθόντων, χωρίς να πει ποιοι είναι εκείνοι που συνέβαλαν στο σκάνδαλο. Και σπεύδει να προσδιορίσει έναν κύκλο παθόντων και αυτοί είναι οι καλοί δήθεν υπουργοί. Αυτοί οι οποίοι παραχώρησαν τα ακίνητα του Δημοσίου με παραγγελία, ουσιαστικά, που δεσμεύει την έρευνα και προσδιορίζει τον κύκλο των υπόπτων στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο ίδιος δεν προσδιορίζει ποια πρόσωπα είχαν στην υπόθεση τον δόλιο σκοπό προς πώληση παράνομου περιουσιακού οφέλους, που είναι και το πρώτιστο στοιχείο του δόλου, της απάτης, για να προσδιοριστεί η απάτη. Γιατί να το κάνει, αφού ο άνθρωπος ο ίδιος είναι οικοπεδοφάγος. Και είχε καταπατήσει τη δημόσια έκταση, την οποία τη μεταβίβασαν προφορικά, ακούστε, δικαστές να δέχονται με προφορική διαδικασία μεταβίβαση ακινήτου, πού ξανακούστηκε... Πού ξανακούστηκε ένας δικαστής να παίρνει δημόσια έκταση και να την παραχωρεί δια λόγου από μία εταιρεία, που το παραχώρησε υποτίθεται το 1974 και ιδρύθηκε το ΄80. Και έκτισε και διώροφο αυθαίρετο.
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: Για τον κ. Σανιδά μιλάτε τώρα;
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Δηλαδή ο οικοπεδοφάγος, αρχιεισαγγελέας, με το πρωτόκολλο κατεδάφισης, έρχεται να πείσει τον ελληνικό λαό…
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: Για τον κ. Σανιδά μιλάτε;
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ:... ότι οι παραγγελίες που δίνει είναι παραγγελίες οι οποίες υπακούουν στη Δικαιοσύνη και στην αντικειμενικότητα.
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ: κ. Καρχιμάκη, για τον κ. Σανιδά μιλάτε τώρα;
ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Ακριβώς. Τα έχω πει αυτά που σας λέω, τα λέω δημόσια, τα έχω πει και στη Βουλή. Και δεν θα σταματήσω να τα λέω. Ότι είναι ο δικαστής των σκοπιμοτήτων. Ο δικαστής της συγκάλυψης των κυβερνητικών σκανδάλων. Ο δικαστής ο οποίος, κάθε φορά, προσπαθεί να δώσει μία διάσταση δικαιοσύνης, αλλά πίσω από αυτή τη διάσταση υποκρύπτονται συγκαλύψεις προσώπων, τα οποία του έδωσαν τη δυνατότητα, πολιτικά, να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Όταν τον καταγγείλαμε, πριν διοριστεί, ότι είναι οικοπεδοφάγος και ότι χτίζει αυθαίρετο, αυτή η κυβέρνηση το ανέχτηκε, τον κρατάει. Αυτός ο αρχιδικαστής πείτε μου πώς θα κάνει τη δουλειά του. Αυτή είναι η κατάσταση. Έτσι χειραγωγούν τη Δικαιοσύνη. Έτσι χειραγωγούν τους θεσμούς. Έτσι καταρρίπτεται κάθε έννοια, κάθε έννοια εμπιστοσύνης του Έλληνα πολίτη απέναντι σε θεσμούς που για πάρα πολλά χρόνια ήταν οι σημαίες της αντίστασης. Της αντίστασης απέναντι στο άδικο, απέναντι στο παράλογο, στο παράτυπο, στο παράνομο. Δυστυχώς, έχουμε ένα τεράστιο έργο μπροστά μας. Να αποκαταστήσουμε πρώτα απ’ όλα την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε θεσμούς, οι οποίοι εκπέμπουν ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα από τη λειτουργία τους θα είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ένα δίκαιο αποτέλεσμα και ένα αποτέλεσμα που θα ωφελεί τους πολίτες και θα δίνει μηνύματα πραγματικά αξιοσύνης. Αξιοσύνης στην ελληνική κοινωνία και της αίσθησης του δίκιου. Είναι πάνω απ’ όλα το πρώτο σημείο που καλούμαστε να αποκαταστήσουμε μαζί με την αξιοπιστία της πολιτικής. Πραγματικά, πρέπει να δώσουμε τη διάσταση ότι η πολιτική είναι ένα εργαλείο που είναι στην κατεύθυνση της λύσης, κατά το δυνατόν, των προβλημάτων των ανθρώπων. Και όχι της λύσης των προβλημάτων ή των αναγκών των πολιτικών. Αν περάσουμε αυτό το μήνυμα, τότε θα έχουμε επιτύχει ανεξάρτητα από το ποιος θα κυβερνά αυτό τον τόπο. Αν πετύχουμε αυτό, πραγματικά θα δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να μας αξιολογούν και να μας κρίνουν από το έργο μας, από τη δουλειά μας, από τα προγράμματά μας, από τις προτάσεις μας, από την εφαρμογή των προγραμμάτων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ