ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

ΗΛΕΙΑ: ΚΑΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ Ν' ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ


Πήρες τριχίλιαρο; Απόδειξη!
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Το «προεκλογικό χάπι» των 3.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, που πάρθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από δικαιούχους κι απατεώνες, καλούνται ν' αποδείξουν χιλιάδες Ηλείοι ότι καλώς το εισέπραξαν. Κι επειδή μαζί με τα «ξερά» δυστυχώς καίγονται και τα «χλωρά», 14 μήνες μετά την τραγωδία, πυρόπληκτοι υποχρεώνονται και πάλι να φέρουν αποδείξεις πως ήταν δικαιούχοι.
Τα μαντάτα ήρθαν απ' το υπουργείο Οικονομικών. Το προνοιακό επίδομα που δόθηκε πέρσι το καλοκαίρι χορηγήθηκε σε περίπου 33.000 Ηλείους. Οι 20.000 περίπου πιστοποιήθηκε ότι τα εισέπραξαν νομίμως, ενώ παρουσιάστηκαν προβλήματα για τους υπόλοιπους.Το θέμα έχει ξεσηκώσει θύελλα στην Ηλεία. Το τριχίλιαρο είχε δοθεί με συνοπτικές διαδικασίες κατά την προεκλογική περίοδο σε δικαιούχους και σε ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, μετά την προκλητική παρέμβαση τοπικών κομματικών παραγόντων. Ετσι, το έλαβαν και άτομα που ουδεμία σχέση είχαν με τις πυρκαγιές.
«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει ότι ο τρόπος χορήγησης του τριχίλιαρου ήταν παράτυπος και ουσιαστικά χωρίς έλεγχο. Την όλη διαδικασία επόπτευαν και ήλεγχαν παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι μάλιστα προέτρεπαν τους πολίτες να πάρουν το βοήθημα. Αυτά τα πράγματα τα είχαμε καταγγείλει από την πρώτη στιγμή... Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο», δήλωσε στην «Ε» ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.
«Η απλοχεριά που έδειξε η κυβέρνηση Καραμανλή την περίοδο των πυρκαγιών έγινε μόνο για την εξαγορά συνειδήσεων. Δυστυχώς, δεκατέσσερις μήνες μετά τις φωτιές επιβεβαιώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στον πόνο και στην καταστροφή για να κερδίσει τις εκλογές», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας.Σκληρή επιστολή διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ και Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλε χθες ο πυρόπληκτος Δήμος Ωλένης με αφορμή την αποστολή ειδοποιητηρίων σε εκατοντάδες πυρόπληκτους να επιστρέψουν το έκτακτο βοήθημα.
«Εμείς αυτό που καταλάβαμε, κριτήριο ήταν τελικά η ψήφος στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2006. Τώρα που οι εκλογές ανήκουν στο παρελθόν, ζητάτε από τους ανθρώπους που έζησαν τη φρίκη και κτηνοτρόφους, φτωχούς βιοπαλαιστές την επιστροφή αυτού του βοηθήματος...», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή και ζητείται να σταματήσουν άμεσα οι διαδικασίες.
Για κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί η υπόθεση των τριχίλιαρων κάνει λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος ενημέρωσε τον αρμόδιο υφυπουργό και του ζήτησε το μέτρο των ελέγχων να περιοριστεί σε όσες περιπτώσεις εκμεταλλεύτηκαν την ευαισθησία της πολιτείας. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/10/2008

1 σχόλιο:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Μέσα στις φλόγες πέρυσι το ελληνικό κράτος ανοιξε τις "κάνουλες" και έδωσε βοήθημα 3.000eur σε όσους επλήγησαν. ΚΛΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ!!!! Και πήγαν...Οταν το τοπίο ξεκαθάρισε σχετικά με το ποιός δικαιούται τα λεφτά, κάποιοι πολίτες επέστρεψαν το ποσό.

Τώρα 10.000 άτομα καλούνται να δικαιολογήσουν ή να επιστρέψουν το βοήθημα.Και τι ειναι παράλογο?

Κανείς -από κανένα κόμμα- δεν ειπε τότε ότι αυτά τα λεφτά θα δίνονταν χωρίς διακρίσεις,χωρίς αιτία. Κανείς! Απλά είπαν οτι τα παραστατικα,δικαιλογητικά κλπ θα εξετάζονταν εν ενθέτω χρόνο!

Και τώρα πρέπει να εμφανιστούντ τα παραστατικά ? Γιατί αδικαιολόγητα θα βγουν από τις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών 30.000.000eur ? Γιατί τόσος ντόρος για το αυτονόητο?

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ