ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ecogreen@otenet.gr - www.ecogreens.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196

26 Οκτωβρίου 2008

Συμπαράσταση στο δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης μαφιόζικου τύπου, στα Λεχαινά του νομού Ηλείας, έξω από το σπίτι του από άγνωστους, που προφανέστατα εκτελούσαν συγκεκριμένες εντολές.
Ο Μάκης Νοδάρος, πέρα από εξαίρετος δημοσιογράφος, είναι αγωνιστής για το περιβάλλον της περιοχής του και υπέρμαχος του αγώνα κατά της αυθαιρεσίας και των καταπατήσεων στις τελευταίες φυσικές περιοχές του νομού Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής. Πολλές είναι οι κατάφορες παραβιάσεις των νόμων, εγκλήματα κατά της φυσικής μας κληρονομιάς που έφερε στο φως της δημοσιότητας και με την έρευνα και τα ρεπορτάζ του ενόχλησε τους υπεύθυνους και του αυτουργούς των καταστροφών.

Είναι εμφανές ότι κάποιοι θέλουν να τον φιμώσουν με αυτόν τον βίαιο και εγκληματικό τρόπο προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο ανενόχλητοι.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι ένα καλά εδραιωμένο στην Ελλάδα κατεστημένο που, μαζί με την διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, εμποδίζει την εφαρμογή των νόμων, διαιωνίζει την απουσία κάθε περιβαλλοντικής πολιτικής, παρεμποδίζει την προστασία των δασών και βιοτόπων, χρησιμοποιεί τα δημόσια αγαθά ως ευκαιρία εξυπηρέτησης πελατειακών και προσωπικών συμφερόντων, στερεί από τις επόμενες γενιές την βάση της ύπαρξης της ζωής. Ένα κατεστημένο που όχι μόνο δεν λογαριάζει την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά, όταν απειλείται με αποκαλύψεις, απαντάει με βία.

Ηθικός αυτουργός είναι και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ που με την πλήρη απουσία παρέμβασής της για την προστασία των φυσικών περιοχών, την αδιαφορία της για την αυθαιρεσία που επικρατεί στα θέματα δόμησης, αλλά και με την ενεργή στήριξή της στην καταστροφή του περιβάλλοντος με πολιτικές όπως για παράδειγμα με την προώθηση του απαράδεκτου σχεδίου «Ειδικού Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό» ανοίγει την όρεξη σε κάθε είδους αυθαιρεσίες να «νομιμοποιηθούν» (και να λάβουν μάλιστα και επιδότηση για την τσιμεντοποίηση), και ενθαρρύνει τους πάσης λογής επίδοξους καταπατητές δημόσιας γης, τους κάθε λογής κερδοσκόπους που σε βάρος της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, δεν διστάζουν καθόλου να ασκήσουν σωματική βία.

Μαζί με τον Μάκη Νοδάρο, υποφέρουν όσοι αγωνίζονται για το περιβάλλον της χώρας μας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι εύχονται κουράγιο, καλή ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή στο έργο του και στα ρεπορτάζ του για τα όσα απίστευτα και παράνομα συμβαίνουν στην περιοχή της Ζαχάρως και ευρύτερα.
Ο Μάκης Νοδάρος δεν είναι μόνος του, όλο και περισσότεροι πολίτες αντιδρούν και θέλουν μια Ελλάδα βιώσιμη, όμορφη, με υγιές φυσικό περιβάλλον και κοινωνικά δίκαιη. Υπάρχουν πολλές χιλιάδες πια υπερασπιστές του δάσους, του φυσικού μας πλούτου, ενεργοί πολίτες και ΜΚΟ που προωθούν περιβαλλοντικές πολιτικές αλλά και άνθρωποι της διοίκησης που δεν ανέχονται πια να συμμετέχουν στο παιχνίδια της λεηλασίας του φυσικού μας πλούτου, υποταγμένοι στις εντολές παρανομιών των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών. Οι καιροί έχουν αλλάξει.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Για πληροφορίες: Φίλιππος Δραγούμης:
philip.dragoumis@googlemail.com
Νίκος Χρυσόγελος: 6936672882

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ