ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

«Το 2007 μας έκαψαν, το 2008 μας ξέχασαν»


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Ενα ανθρώπινο ποτάμι οργής, αποτελούμενο από χιλιάδες πυρόπληκτους κατοίκους της Ηλείας, ξεχύθηκε χθες το μεσημέρι στη νέα εθνική οδό Πύργου - Πάτρας και με μαύρες σημαίες και πανό διαδήλωσε ενάντια στην κυβέρνηση στέλνοντας το μήνυμα ότι η υπομονή εξαντλήθηκε απέναντι στις «τρύπιες» υποσχέσεις που εξελίσσονται σε κοροϊδία.

Οι πυρόπληκτοι της Ηλείας, χορτάτοι από υποσχέσεις και κοροϊδία, βγήκαν χθες στους δρόμους και βροντοφώναξαν: «Τα λεφτά στους πυρόπληκτους και όχι στις τράπεζες»
Περίπου δύο χιλιάδες κάτοικοι από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της πυρόπληκτης Ηλείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Νομαρχίας Ηλείας και της ΤΕΔΚ και κατέκλυσαν την Ε.Ο. στον κόμβο της Φιλοθέης έξω από τον Πύργο, αποκλείοντας για περίπου δύο ώρες τον δρόμο.
Με κύρια συνθήματα «όχι στις αποζημιώσεις της ντροπής», «τα λεφτά στους πυρόπληκτους και όχι στις τράπεζες» και «το 2007 μας έκαψαν, το 2008 μας ξέχασαν» έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα προς την κυβέρνηση που -όπως κατήγγειλαν- έχει σπάσει κάθε ρεκόρ υποσχεσιολογίας και αναισθησίας. «Οι μεγάλες μάχες κερδίζονται όταν η κοινωνία διεκδικεί ενωμένη» ανέφερε στη σύντομη ομιλία του προς τους διαδηλωτές ο νομάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας και εκτόξευσε βολές κατά της κυβέρνησης καταγγέλλοντας πως όσες προσπάθειες κι αν έγιναν «δυστυχώς βρεθήκαμε επανειλημμένα μπροστά σε κλεισμένες πόρτες».
«Τα όρια της ανοχής και της αντοχής του λαού της Ηλείας εξαντλήθηκαν. Δεν έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε άλλο και ως έσχατο μέσο, για να αναγκάσουμε την πολιτεία να στρέψει το βλέμμα της στην Ηλεία, κατεβαίνουμε στο δρόμο» τόνισε ο κ. Καφύρας και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά τοπικών παραγόντων της Ν.Δ. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι λείπουν σήμερα, κάποιοι κατήγγειλαν τη σημερινή κινητοποίηση» και στόχευσε τα πυρά του στην αντιπολίτευση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που ενώ συμφώνησε «για συμμετοχή στις διεκδικήσεις, τελικά επέλεξε τον μοναχικό δρόμο της υποτέλειας στους κομματικούς μηχανισμούς» όπως είπε.
Ο κ. Καφύρας αναφέρθηκε στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα το οποίο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην Αρχαία Ολυμπία. «Ο Οκτώβριος ήταν η κόκκινη γραμμή. Η κυβέρνηση την αγνόησε. Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη δυναμική αντίδραση» τόνισε.
Επίθεση κατά της κυβερνητικής αναλγησίας εξαπέλυσε και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και δήμαρχος Αμαλιάδας Γιάννης Λυμπέρης. «Οι υποσχέσεις δεν έχουν τηρηθεί στο ελάχιστο. Η κυβέρνηση έχει κάνει την Ηλεία υπόδειγμα εγκατάλειψης, φτώχειας, ανέχειας και ντροπής. Θα τον ξεσηκώσουμε αυτόν τον λαό. Θα διεκδικήσουμε και θα πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε» τόνισε.
Ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε τη χθεσινή συγκέντρωση σαν «μια μικρή σπίθα που πρέπει να ανάψει τη νέα πυρκαγιά» και τόνισε πως θα πρέπει να διαφυλαχθεί το προνόμιο της ενότητας «που κερδίσαμε μέσα από τις φλόγες». «Ο αγώνας σας είναι δίκαιος» είπε στους Ηλείους πυρόπληκτους ο βουλευτής Λάρισας και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για αγροτικά θέματα, Βασίλης Εξαρχος, που, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Ν.Ε. Ηλείας Γιάννη Αργυρόπουλο, τους δύο βουλευτές Μιχάλη Κατρίνη και Γιάννη Κουτσούκο, συμμετείχε στη χθεσινή κινητοποίηση.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι «είναι ντροπή για την κυβέρνηση 14 μήνες μετά να είμαστε αναγκασμένοι να βγαίνουμε στους δρόμους». *
Στην Ε.Ε. για τα αυθαίρετα στον Καϊάφα
Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος της Ε.Ε. καταγγέλθηκε προχθές από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη «η πρωτοφανής υπόθεση της αυθαίρετης κατασκευής τουριστικών καταλυμάτων κ.λπ., που επιχειρεί με παράνομες και άκυρες οικοδομικές άδειες, ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος μέσα στο οικοσύστημα του Καϊάφα σε περιοχή Natura 2000 και Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου».
Την οικοδομική δραστηριότητα του δημάρχου της Ζαχάρως έχουν καταγγείλει επώνυμα στις δικαστικές Αρχές με αναφορά τους, τα μέλη της αντιπολίτευσης του δήμου Γιώργος Βασιλόπουλος και Γιώργος Μπούσμπουρας.Επίσης σε ρεπορτάζ της «Ε» πριν από μερικές εβδομάδες αποκαλύφθηκε ότι δύο από τις οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο κ. Χρονόπουλος δεν φέρουν την υπογραφή των υπηρεσιακών παραγόντων και της Πολεοδομίας, αλλά την υπογραφή του πρώην αντινομάρχη Ηλείας Τάκη Αντωνακόπουλου, ο οποίος όμως αμφισβητεί τη γνησιότητα της υπογραφής του στις επίμαχες άδειες...
Η περιοχή που επιχειρεί να οικοδομήσει τουριστικά καταλύματα ο δήμαρχος της Ζαχάρως, με βάση το Πρακτικό της Νομαρχιακής Επιτροπής Χωροταξίας Περιβάλλοντος ΝΕΧΩΠ (πρακτικό Ν2/2006) (βρίσκεται στη διάθεση της «Ε») βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 και στη Β2 ΖΟΕ (ζώνη υψηλής προστασίας περιοχής Καϊάφα).
Ο Ελληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του ζητεί από την Επιτροπή να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία του Καϊάφα καθώς η εν λόγω περιοχή όχι μόνο ανήκει στο δίκτυο Natura, αλλά με Π.Δ. έχει χαρακτηριστεί ως Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου, στην οποία δεν επιτρέπεται κάθε είδους δόμηση ενώ ο ιδιοκτήτης (σ.σ. Πανταζής Χρονόπουλος) έλαβε παράνομα οικοδομική άδεια από τη νομαρχία κι όχι από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.
Χθες αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για την προστασία του περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέροντος απέναντι σε μεθοδεύσεις που το υποβαθμίζουν. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να πάρουν καθαρή θέση. Τα τοπικά κυκλώματα, που πρόσφατα δεν δίστασαν να επιτεθούν μέσω πληρωμένων τραμπούκων και στον δημοσιογράφο Μάκη Νοδάρο για τις μαχητικές του αποκαλύψεις, θα μας βρίσκουν διαρκώς απέναντί τους».
Κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ