ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σήμερα, 3/11/2008, οι Δικηγόροι – μέλοι του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας συνήλθαν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση με αφορμή την παρατηρούμενη δυσλειτουργία στο Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Ηλείας και την απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένων Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών προς τους Δικηγόρους και τους πολίτες. Ειδικότερα:
α) Η απονομή της αστικής και ποινικής Δικαιοσύνης στο Πρωτοδικείο Ηλείας νοσεί! Καθημερινά υποβαθμίζεται με τραγικές συνέπειες για τον δύσμοιρο πολίτη που καταφεύγει σε αυτή για να αξιώσει μια δίκαιη μεταχείριση, μια δίκαιη δίκη αντάξια του Νομικού μας πολιτισμού.
β) Μερικοί από τους Δικαστές και Εισαγγελείς από λειτουργοί της Δικαιοσύνης έχουν μετατραπεί, γαλουχούμενοι από την Σχολή Δικαστών, σε «ΡΑΜΠΟ – ΤΙΜΩΡΟΥΣ» των πολιτών λόγω έλλειψης κοινωνικής εμπειρίας και ευαισθησίας, επιβάλλοντας άλλοτε εξοντωτικές ποινές και άλλοτε μη εφέσιμες ποινές, μη αναγνωρίζοντας κανένα ελαφρυντικό.
γ) Ως καθημερινό φαινόμενο στις Δικαστικές αίθουσες και στα γραφεία Δικαστών – Εισαγγελέων εκδηλώνονται αλαζονικές συμπεριφορές και αρνητικές υπερβάσεις εξουσίας σε βάρος Δικηγόρων, Δικαστικών Υπαλλήλων, διαδίκων, μαρτύρων και Αστυνομικών τήρησης τάξης.
δ) Συντελείται βάναυση προσβολή και έλλειψη σεβασμού στο θεσμοθετημένο ρόλο του Δικηγόρου ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης.
ε) Οι Δικηγόροι και οι πολίτες στενάζουν στις αφιλόξενες αίθουσες των Δικαστηρίων αναμένοντες επί πολλές ώρες πότε θα έρθει η κρίσιμη στιγμή της εκφώνησης της υπόθεσής τους και μάλιστα στο 60 -70 % των περιπτώσεων χωρίς τελικά να εκδικασθεί αυτή. Αυτό συμβαίνει άλλοτε εξαιτίας της υπερφόρτωσης των πινακίων με πολλές υποθέσεις και άλλοτε εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσων που οφείλονται στην απειρία των νέων Δικαστών και Εισαγγελέων, να αντιμετωπίσουν με ταχύ τρόπο τα αναφυόμενα προβλήματα σε μία Δίκη. Σε άλλες περιπτώσεις οι Εισαγγελικοί Λειτουργοί, καταχρώμενοι της γενικότητας των Δικονομικών κανόνων, επιχειρούν να μετατρέψουν τα ποινικά ακροατήρια σε «απέραντα προανακριτικά γραφεία» ανακάλυψης και απόδοσης νέων ποινικών ευθυνών σε κατηγορούμενους ή ακόμα και σε μάρτυρες. Στα παραπάνω προβλήματα προστίθεται και η έλλειψη ικανού αριθμού Δικαστών στο Πρωτοδικείο και στα Ειρηνοδικεία που οδηγούν σε ματαιώσεις συνεδριάσεων ή σε «αλαλούμ» πολλαπλών συνεδριάσεων διαφορετικών Δικαστηρίων με ίδιους Δικαστές την ίδια ημέρα.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, εντολέας της κοινωνίας των πολιτών, ευαίσθητος δέκτης των προβλημάτων στην απονομή της Δικαιοσύνης και θεσμικώς υπεύθυνο όργανο, δεν μπορεί να επιτρέψει άλλο τον διασυρμό και την υποβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης.
Με αίσθημα ευθύνης η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε τα εξής:
1) Θεωρεί ότι μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τα τεκταινόμενα φέρουν οι Προϊστάμενοι του Πρωτοδικείου Ηλείας και της Εισαγγελίας, οι οποίοι δεν φρόντισαν με την τακτική και εποικοδομητική παρουσία τους να αναδείξουν στους νέους Δικαστές και Εισαγγελείς ότι, πέρα από τις γνώσεις, τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία, που πρέπει να χαρακτηρίζουν τον Έλληνα Δικαστή είναι το ήθος, η σεμνότητα και η γενναιότητα, στοιχεία που φαίνεται ότι δεν απασχολούν πολύ τους διδάσκοντες στη Σχολή Δικαστών.
2) ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΟΧΗ των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους ενώπιον των Δικαστηρίων του Πρωτοδικείου Ηλείας μέχρι την 7η/11/2008. Εξαιρούνται μόνο οι υποθέσεις που παραγράφονται εντός του τρέχοντος μηνός.
3) ΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΠΟΧΗ των Δικηγόρων από όλες τις συνεδριάσεις των Πλημμελειοδικείων στις οποίες την Εισαγγελική έδρα κατέχει συγκεκριμένη Εισαγγελική Λειτουργός, η οποία έχει με τη συμπεριφορά της προσβάλει το σύνολο σχεδόν των Δικηγόρων του Συλλόγου μας παραβιάζοντας συστηματικά τη δικονομική τάξη κατά την διεξαγωγή των υποθέσεων, αφού εκμεταλλευόμενη την απειρία των νέων Δικαστών ουσιαστικά «προεδρεύει και υπαγορεύει» τις αποφάσεις, απευθύνεται με περιφρόνηση στους Δικηγόρους και διαδίκους που «τολμούν» να έχουν άλλη άποψη από τη δική της ή δεν «στηρίζουν» με την κατάθεσή τους την άποψή της κ.λ.π.
4) ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ το Δ.Σ. είτε να συγκαλέσει νέα Γ.Σ., είτε το ίδιο να αποφασίσει για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αφού εκτιμήσει εκ νέου τα τεκταινόμενα στο χώρο της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.

ΠΥΡΓΟΣ 3/11/2008
ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ Γ.Σ.
ΤΟ Δ.Σ. Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ