ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ



ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ


«...για τον θάνατο ομοϊδεάτη τους...»


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Σάλο και ερωτηματικά προκαλεί η αυθαίρετη ταύτιση από την Αστυνομική Διεύθυνσης Αχαΐας του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια με τα άτομα του «γνωστού χώρου» μία μόλις ημέρα μετά το τραγικό περιστατικό.
Το έγγραφο που έχει σταλεί από το Γραφείο Αστυνομικής Ασφαλείας Αχαΐας αναφέρεται στην πορεία που θα έκαναν στις 7/12/2008 φοιτητές και άλλα άτομα στην Πάτρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 15χρονου. Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο: «Γνωρίζεται ότι σήμερα 7/12/2008 και περί ώρα 12.00 άτομα του γνωστού χώρου θα συγκεντρωθούν στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών (οδός Κορίνθου) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στις κεντρικές οδούς της πόλης μας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο ομοϊδεάτη τους στην Αθήνα». «Είναι απαράδεκτο και προκλητικό», δήλωσε στην «Ε» ο δήμαρχος της Πάτρας, Ανδρέας Φούρας. «Δείχνει τον τρόμο με τον οποίο η Αστυνομία χειρίζεται την όλη υπόθεση. Είναι απαράδεκτο και άστοχο να χαρακτηρίζει έτσι ένα παιδί που πήγε στα Εξάρχεια να πιει καφέ και κάποιος αστυνομικός το σκότωσε εν ψυχρώ», δήλωσε ο νομάρχης Αχαΐας, Δημ. Κατσικόπουλος.Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ανέφεραν στην «Ε» ότι το συγκεκριμένο έγγραφο συντάχθηκε πολύ βιαστικά και δεν έχει καμιά σχέση με την άποψη της ηγεσίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα το χαρακτήρισε άστοχο και απαράδεκτο. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Σωτήρης Χρονόπουλος, που θεωρητικά έχει την ευθύνη, δεν είχε γνώση του τρόπου σύνταξης του εγγράφου από τον γραμματέα, σε βάρος του οποίου διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης. Οπως υποστηρίζει η πλευρά της Αστυνομίας, σε κανένα από τα δεκάδες άλλα έγγραφα που εστάλησαν μετά δεν αναφέρεται ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός για τον 15χρονο μαθητή.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2008

------------------------------------------------------------------------------------------------


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ
Πάτρα: Κατηγορώ για παρακρατικούς


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Τη δράση παρακρατικών και ακροδεξιών στοιχείων, στη διάρκεια των επεισοδιακών διαδηλώσεων προχθές το βράδυ στην Πάτρα, καταγγέλλουν στην «Ε» ο δήμαρχος Πάτρας Αν. Φούρας και ο νομάρχης Αχαΐας Δημ. Κατσικόπουλος.
Οπως είπαν στην «Ε», οι ομάδες αυτές εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία των καταστηματαρχών που ήθελαν να προστατέψουν τα μαγαζιά τους και επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, και έφτασαν στο σημείο να κάνουν και συλλήψεις. Φεύγοντας άφησαν προκηρύξεις με την υπογραφή τους που έγραφαν: «Η Πάτρα ανήκει στους Ελληνες κατοίκους και όχι στους άπλυτους αναρχικούς και στους λαθρομετανάστες» και «Να φύγουν τώρα όλοι οι παράνομοι από την Πάτρα».«Η αδυναμία της πολιτείας και η αμηχανία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα χθεσινά επεισόδια οδήγησαν την κατάσταση σε μια συνταγματική εκτροπή. «Καλαμπόκηδες»Η Αστυνομία, ανίκανη να διαχειριστεί αυτή την κρίση, επέτρεψε σε κάποια στοιχεία που δρουν εκμεταλλευόμενα τέτοιες περιστάσεις, και αναφέρομαι στους "Καλαμπόκηδες, στους Γκοτζαμάνηδες και στους χρυσαυγίτες" να μπουν στο πλάι της Αστυνομίας αυτόκλητα και προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους απέναντι σε εκείνους που προκαλούσαν ζημιές», δήλωσε ο νομάρχης. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν χαρακτηρίζει χρυσαυγίτες όλους εκείνους τους πολίτες που κατέβηκαν στον δρόμο για να υπερασπίσουν την περιουσία τους. Ο δήμαρχος τόνισε πως «όλως παραδόξως βρέθηκαν δίπλα στους αστυνομικούς περίπου 50 ακροδεξιά στοιχεία, κάποια από τα οποία συνδέονται με παλιές ιστορίες της πόλης (υπόθεση δολοφονίας Τεμπονέρα), οι οποίοι συνέδραμαν την Αστυνομία προκειμένου να εκδιώξει από το παράρτημα τους φοιτητές. »Εμφανίστηκαν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις με ρόπαλα, πετούσαν πέτρες και οπισθοχωρούσαν χωρίς να κάνει τίποτα η Αστυνομία. Μάλιστα τους εμφάνισε σαν δήθεν αγανακτισμένους πολίτες, που πλήττονταν από την κατάληψη. Ο πρώτος πυρήνας που ξεκίνησε αυτά τα επεισόδια ήταν άτομα ακροδεξιά με ονοματεπώνυμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Οι πληροφορίες λένε ότι είχαν έρθει στην Πάτρα με λεωφορεία».Την ύπαρξη των ακροδεξιών στοιχείων και την προκλητική κάλυψή τους από τις αστυνομικές δυνάμεις κατήγγειλε στην «Ε» και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΝ Αχαΐας Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ