ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Αυτόφωρο για δημοσίευμα

Με τη διαδικασία του Αυτόφωρου οδηγήθηκε στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος της «Ε» και αρχισυντάκτης της τοπικής εφημερίδας της Λέσβου «Εμπρός», Στρατής Μπαλάσκας, για δημοσίευμα που αφορούσε στους έξι λιμενικούς που υπηρετούν στη Λέσβο και εγκαλούνται για σοβαρά αδικήματα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «Εμπρός», οι λιμενικοί εγκαλούνταν για βία σε βάρος πολιτών, κλοπή δημοσίων εγγράφων κ.ά. Τέσσερις εξ αυτών υπέβαλαν μήνυση εναντίον του, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο Σ. Μπαλάσκας κρατήθηκε επί 5 ώρες κι οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο. Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κατήγγειλε ως απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη, επικίνδυνη για τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία ενέργεια, η οποία εκπορεύεται από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς. Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί πως αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κραυγαλέα περίπτωση ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Για απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και προσβλητική για τη Δημοκρατία μας ενέργεια, η οποία πηγάζει από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς, πλούσιο σε διατάξεις που αποσκοπούν στην αιχμαλωσία των δημοσιογράφων, στον περιορισμό των ελευθεριών τους, στον νόμιμο εκφοβισμό τους και συνακόλουθα στις απειλές τόσο εναντίον τους, όσο κυρίως εναντίον της αλήθειας κάνει λόγο η ΕΣΗΕΠΗΝ (Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου και Νήσων).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/12/2008


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΠΗΝ

Σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα (Μυτιλήνη)19 Δεκεμβρίου 2008
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την ομόθυμη συμπαράσταση του στον συνάδελφο Στρατή Μπαλάσκα ο οποίος συνελήφθη με την διαδικασία του αυτόφωρου και οδηγήθηκε στο δικαστήριο εξαιτίας δημοσιεύματος που υπέγραφε στην εφημερίδα «Εμπρός» Μυτιλήνης!Πρόκειται για κραυγαλέα περίπτωση ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος αλλά και άσκησης εκφοβισμού εις βάρος ενός συναδέλφου που με τα μαχητικά του ρεπορτάζ και την υποδειγματική του προσήλωση στις αρχές της αλήθειας, της δεοντολογίας και της αντικειμενικότητας, έχει διακριθεί σε πανελλήνια κλίμακα.Ο Στρατής Μπαλάσκας δημοσίευσε στην εφημερίδα «Εμπρός» Μυτιλήνης, ως αρχισυντάκτης, κατηγορητήριο εις βάρος έξι λιμενικών που υπηρετούν στην Λέσβο και οι οποίοι εγκαλούνται για σοβαρά αδικήματα όπως βία σε βάρος πολιτών, κλοπή δημοσίων εγγράφων κ.α. Τέσσερις από τους έξι λιμενικούς υπέβαλαν μήνυση εναντίον του, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ο συνάδελφος οδηγήθηκε στο δικαστήριο, ωσάν να επρόκειτο για εγκληματία.Πρόκειται για απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και προσβλητική για την δημοκρατία μας ενέργεια η οποία πηγάζει από ένα διάτρητο νομικό καθεστώς, πλούσιο σε διατάξεις που αποσκοπούν στην «αιχμαλωσία» των δημοσιογράφων, στον περιορισμό των ελευθεριών τους, στον «νόμιμο» εκφοβισμό τους και συνακόλουθα στις απειλές τόσο εναντίον τους, όσο και, κυρίως, εναντίον της αλήθειας.Καλούμε την πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα ώστε επιτέλους η δημοσιογραφία στην χώρα μας να ασκείται σε καθεστώς ελευθερίας και ο δημοσιογράφος να μην αισθάνεται ότι λειτουργεί σε συνθήκες ναρκοπεδίου, με αγωγές και αυτόφωρα να καιροφυλακτούν. Συνθήκες που έρχονται σε αντίθεση με συνταγματικές μας επιταγές και υποβιβάζουν την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Καλούμε επίσης όλες τις Ενώσεις Συντακτών και την Π.Ο.Ε.ΣΥ. να καταδικάσουν το περιστατικό σε βάρος του Στρατή Μπαλάσκα και να καταγγείλουν την συνειδητή επιλογή της πολιτείας να κρατά «σιδηροδέσμιους» και φοβισμένους τους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ