ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ζαχάρω: βαφτίζουν «πολιτιστικό κέντρο» το «αμαρτωλό» δημαρχείο




ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ : ΚΥΡΙΑ ΠΕΛΥ ΜΠΕΒΟΥΔΑ - ΒΙΚΥ ΓΚΟΥΓΚΟΥΣΤΑΜΟΥ - ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΗΡΟΥΝΗ :
( Γιατί δεν γράψατε κάτι στις εφημερίδες που εργάζεστε γιά το συγκεκριμένο θέμα? Γιατί σιωπάτε προκλητικά απέναντι στα όσα παράνομα συμβαίνουν στην Ζαχάρω ? Ετσι ενημερώνετε τους πολίτες της Ηλείας? Είδηση είναι οι μηνύσεις του Χρονόπουλου προς τους δημοσιογράφους και όχι οι καταδίκες και οι λαμογιές του?
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ...
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣ ΜΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ...)

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Την ώρα που χιλιάδες κάτοικοι στα χωριά της πυρόπληκτης Ηλείας ευρισκόμενοι στα όρια της φτώχειας και της οικονομικής εξαθλίωσης βιώνουν καθημερινά δραματικές στιγμές, στο «κράτος» της Ζαχάρως άρχισαν από χθες να χρησιμοποιούν τη βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προς τα θύματα της φωτιάς (1.800.000 ευρώ+500.000 ευρώ) για την ανέγερση «χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων»(!)
Ετσι ονόμασε ξαφνικά η Πολεοδομία της Ζαχάρως το «αμαρτωλό» δημαρχείο της πόλης, που όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» άρχισε πριν από μερικούς μήνες να χτίζεται με τα χρήματα της βοήθειας της αυστραλιανής κυβέρνησης και του ΕΕΣ προς τους πυρόπληκτους Ηλείους και σταμάτησε μετά την πανελλήνια κατακραυγή και τον εντοπισμό σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων.
Σύμφωνα με τα έγγραφα που παραχώρησε ύστερα από σχετική αίτηση στην «Ε» η διεύθυνση Πολεοδομίας Ηλείας, υπάλληλος της Πολεοδομίας Ζαχάρως, που τυγχάνει να είναι και αντιδήμαρχος (!) της πόλης, προέβη στην 324/2008 αναθεώρηση της 1/2008 άδειας και στην αλλαγή του τίτλου της από «ανέγερση δημαρχιακού μεγάρου Ζαχάρως» σε «...χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων» με σκοπό να παρακάμψει τους περιορισμούς δόμησης που ισχύουν σε χώρους οικιστικού πρασίνου όπου βρίσκεται και το σχετικό οικόπεδο. Κι όλα αυτά, την ώρα που ο φάκελος της οικοδομικής άδειας βρίσκεται στην Εισαγγελία του Πύργου, καθώς αυτός έχει κατασχεθεί πριν από μερικούς μήνες μετά την παραγγελία του τοπικού εισαγγελέα Πρωτοδικών με σκοπό την έρευνα σε βάθος για το δημαρχείο της «αμαρτίας».
Με βάση την απίστευτη εξέλιξη, ξεκίνησαν χθες το πρωί εκ νέου οι εργασίες από τα συνεργεία της εταιρείας FORUM, προκαλώντας σάλο και αντιδράσεις στους πυρόπληκτους κατοίκους, που κάνουν λόγο για «πλιάτσικο στη βοήθεια» και για «κράτος εργολάβων» που είναι υπεράνω των νόμων.
Ο νομικός σύμβουλος του ΕΕΣ και πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος έκανε λόγο στην «Ε» για αυτόνομο βασίλειο της Πολεοδομίας Ζαχάρως και δήλωσε ότι ο ΕΕΣ έχει πλήρη άγνοια για τη νέα εξέλιξη και θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Και τόνισε:
«Ο ΕΕΣ από τον Ιούνιο του 2008 έχει ζητήσει τη διακοπή των εργασιών, γιατί αποκαλύφθηκε ότι η οικοδομική άδεια που είχε εκδοθεί από την Πολεοδομία της Ζαχάρως ήταν αντικανονική, αφού ο χώρος όπου αναγειρόταν το κτίσμα είναι χώρος οικιστικού πρασίνου. Ο ΕΕΣ έχει ζητήσει από τη Νομαρχία Ηλείας ενημέρωση για το εάν πέραν της αντικανονικής άδειας, έχουν συντελεστεί και άλλες μη σύννομες ενέργειες. Τελικά φαίνεται ότι η Πολεοδομία της Ζαχάρως λειτουργεί σαν αυτόνομο βασίλειο... αφού και αντικανονικές άδειες εκδίδει και αντικανονικά τής τροποποιεί. Ολα όσα γίνονται γνωστά τελευταία για την τροποποίηση και την αναθεώρησης της αντικανονικής οικοδομικής άδειας ο ΕΕΣ τα αγνοεί και δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν. Γι' αυτό θα απευθυνθεί ξανά στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας, και στις λοιπές διοικητικές και δικαστικές αρχές».
«Δεν έχω την παραμικρή πληροφόρηση για το θέμα και από εσάς το μαθαίνω. Εκπλήσσομαι με όλα αυτά. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κινούμενος πάντα στα πλαίσια της διαφάνειας και της νομιμότητας δεν πρόκειται να εκταμιεύσει κανένα ποσό για την ανέγερση ενός τέτοιου κτιρίου και όχι για εκείνο που αρχικά είχε συμφωνηθεί. Θα ενημερωθούν άμεσα οι νομικές υπηρεσίες και θα πράξουμε τα δέοντα», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του ΕΕΣ Ανδ. Μαρτίνης.
Η αντιπολίτευση του Δήμου Ζαχάρως με έγγραφό της προς τον εισαγγελέα Πύργου και προς τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλείας ζητεί την άμεση παρέμβασή τους. Κάνει λόγο για νέα προκλητική παρανομία, που έχει στόχο τα χρήματα για τους πυρόπληκτους και καταγγέλλει ότι η μετατροπή τού υπό ανέγερση κτιρίου από δημαρχείο σε πολιτιστικό κέντρο έγινε χωρίς τη συγκατάθεση του δημοτικού συμβουλίου.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 29.1.2009
nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ