ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Δυσμενής μετάθεση γιατί αρνήθηκε να παρανομήσει
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Βουλευτές και κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία τον προέτρεπαν επί μήνες να παρανομήσει και να εξυπηρετήσει τους ψηφοφόρους και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος. Κι επειδή εκείνος αρνήθηκε, τον μετέθεσαν εκδικητικά μέσα σε μια νύχτα σε υπηρεσία που απέχει περίπου100 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.
Ο λόγος για τον δασάρχη του Πύργου Παναγιώτη Κορισιάνο, ο οποίος μετατέθηκε ξαφνικά στο δασαρχείο του Αιγίου χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις και διευκρινήσεις. Ο κ. Κορισιάνος καταγγέλλει ότι πίσω από τη μετάθεσή του βρίσκονται οι πελατειακές σχέσεις ορισμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές προσπαθούσαν να αποχαρακτηρίσουν και να βάλουν στο χέρι καμένες δασικές εκτάσεις καθώς και φιλέτα γης.
«Αρνήθηκα τη συναλλαγή. Θέλησα να έχω το κεφάλι μου ψηλά, με αξιοπρέπεια. Προσπάθησα να διαφυλάξω εφαρμόζοντας τον νόμο ό,τι έχει μείνει στην κατακαμένη Ηλεία και εισέπραξα την εκδικητική μετάθεσή μου. Πίσω από αυτή δηλώνω κατηγορηματικά ότι κρύβονται κάποιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον νομό» - κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Κορισιάνος.
Ο δασάρχης του Πύργου κατήγγειλε μια σειρά περιστατικών παρανομίας μέσα από τα οποία δέχθηκε πιέσεις και συγκρούστηκε με τους «ημέτερους» της Νέας Δημοκρατίας. Η προσπάθεια καταπάτησης του δάσους του Κατακόλου από «επιφανείς» τοπικούς επιχειρηματίες και η καταστροφή των δένδρων με καυστικό οξύ, οι ενστάσεις του για την αναδάσωση του καμένου από τη φωτιά Κρόνιου Λόφου στην Αρχαία Ολυμπία (είχαν δημοσιευτεί σε ρεπορτάζ της «Ε»), η προσπάθεια δημάρχου προσκείμενου στη Νέα Δημοκρατία να εγκαταστήσει παράνομα μέσα σε δασική έκταση πάρκο φωτοβολταϊκών και ένα πλήθος άλλων παράνομων ενεργειών με στόχο την αρπαγή δασικών εκτάσεων, ήταν οι αιτίες -όπως λέει- της εκδικητικής μετάθεσής του.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν θα πάει στη νέα του θέση, ότι επιθυμεί να παραμείνει «απλός στρατιώτης» για την προστασία του περιβάλλοντος και ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη μετάθεσή του.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 09/02/2009

1 σχόλιο:

ΗΛΕΚΤΡΑ είπε...

Κε Κορισιάνο, λυπάμαι για τη μεταθέση σας.
Λυπάμαι γιατί δεν ήρθε νωρίτερα.
Λυπάμαι γιατί όλοι σε θέσεις κλειδιά για την επιβίωση του τόπου μας, της χλωρίδας και της πανίδας δεν απομακρύνθηκατε νωρίτερα.

Δεν εξυπηρετήσατε συμφέροντα?
-Ποσο καιρό κε Κορισιάνο σας έχουν ενημερώσει για τις καταπατήσεις στο βουνό του Κατακόλου? Της απόλυτης περιοχής των 3000στρεμμάτων ιδιαίτερου φυσικού κάλους, αρχαιολογικής και ιστορικής αξίας? Για το βουνό που από απάτητο πράσινο τεμαχίστηκε, μοιράστηκε και οικοπεδοποιήθηκε?


Οταν ερωτηθήκατε - μετά απο αυτοψία που κάνατε- διαπιστώσατε 5 δέντρα που είχαν κόψει και στη θέση τους εχου φυτέψει ελιές!!!! 5 δέντρα στα χιλιάδες που έχουν καταστρέψει μπροστά στα μάτια σας και με δικές σας άδειες.

-Πόσο καιρό βλέπετε κε Κορισιάνο τις μπουλντόζες να πηγαινοέρχονται φορτωμένες δέντρα απο το κάμπο και τα βουνά? Οι δρόμοι περνάνε μπροστά απο το Δασαρχείο.Ολοι οι δρόμοι!

-Ποσο καιρό κε Κορισιάνο σας έχουν ενημερώσει για τη Φολόη και τις ατελείωτες εκτάσεις που δεν καταφέρατε να προστατέψετε?

-Ποσο καιρό κε Κορισιανο σας έχουν ενημερώσει για τις περιοχές Natura για τις οποίες δηλώνατε μάλιστα άγνοια?

-Ποσο αδύνατο ήταν να προστατέψετε το δασικό πλούτο της Ηλείας? Ακόμα και για λόγους ευθιξίας θα έπρεπε να ειχατε παραιτηθεί και όχι να μιλάτε για δυσμενείς μεταθέσεις στο Αιγιο!!!!! Δυσμενής ειναι η μετάθεση στον Εβρο, στα ακριτικά νησιά όχι στα 100 χιλιόμετρα απο την Αθήνα ή τον Πύργο!

Λυπάμαι κε Κορισιάνο.
Λυπάμαι που η μετάθεσή σας δεν ήρθε νωρίτερα!

Και τη χαρακτηρίζω ως ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ