ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

«Ιερό» αυθαίρετο και οι αρμόδιοι... σφυρίζουν


ΙΔΡΥΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΗΛΕΙΑΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την ώρα που εκατοντάδες πυρόπληκτοι αγρότες στα ερημωμένα από τη φωτιά χωριά της Ηλείας προσπαθούν μέσα από δαιδαλώδη γραφειοκρατία να πάρουν τις εγκρίσεις και να ξαναχτίσουν τους κατεστραμμένους από τη φωτιά στάβλους και τις αποθήκες τους, η Μητρόπολη Ηλείας, με τη σιωπηρή ανοχή των αρμοδίων, χτίζει ίδρυμα εκατοντάδων τ.μ. χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο οικοδομική άδεια.

Το κτίριο, που φέρει την επωνυμία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, χτίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα Πελόπιο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και συγκεκριμένα στις παρυφές του χωριού και δίπλα από το γηροκομείο «Αγιος Κυπριανός και Ιουστίνη» ως κτίριο-προσθήκη του ήδη υπάρχοντος.

Με βάση την πινακίδα που βρίσκεται αναρτημένη στο χώρο των οικοδομικών εργασιών, φορέας του συγκεκριμένου έργου είναι η Μητρόπολη Ηλείας, η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από τη δωρεά του ιδρύματος «Γιάννη Σπύρου Λάτση» (597.500 ευρώ) και ο ανάδοχος του έργου είναι η τεχνική εταιρεία ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε.

Δηλαδή η τεχνική εταιρεία η οποία εμπλέκεται και στην κατασκευή του «αμαρτωλού» δημαρχείου της Ζαχάρως.

Με αφορμή την έρευνα της «Ε», υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών της Ηλείας αλλά και της τοπικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας, με σκοπό την έρευνα για την ύπαρξη ή μη της οικοδομικής αδείας.Οπως δήλωσε στην «Ε» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίστηκε την υπόθεση (το όνομά του βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), έπειτα από σχετική έρευνα δεν βρέθηκε οικοδομική άδεια αλλά από τη Μητρόπολη Ηλείας εδόθη απλά ένα έγγραφο που υπογράφεται από τον μητροπολίτη Γερμανό, το οποίο, ωστόσο, δεν έχει σε καμιά περίπτωση την ισχύ της νόμιμης οικοδομικής άδειας.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. διακόπηκαν αμέσως οι εργασίες οικοδομής του κτιρίου, ενώ ενημερώθηκε άμεσα και η Διεύθυνση Πολεοδομίας Νομού Ηλείας στην οποία ύστερα από έρευνα δεν βρέθηκε φάκελος οικοδομικής άδειας. Από το δασαρχείο του Πύργου έγινε γνωστό ότι έπειτα από έρευνα στον χώρο της οικοδομής διαπιστώθηκε ότι αυτός δεν βρίσκεται σε δασική έκταση.
Από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας έγινε γνωστό ότι για το θέμα ενημερώθηκε εγγράφως το ΥΠΕΧΩΔΕ προκειμένου να δοθούν οδηγίες για την αντιμετώπιση του θέματος. Κι αυτό διότι εικάζεται ότι η συγκεκριμένη οικοδομή μπορεί να έχει οικοδομική άδεια από τη Ναοδομία, την οποία όμως μέχρι χθες δεν είχε καταθέσει στη Αστυνομία η Μητρόπολη Ηλείας. Μηχανικοί της Ηλείας, μιλώντας στην «Ε» ανέφεραν πάντως ότι η Ναοδομία σε καμιά περίπτωση δεν νομιμοποιείται να εκδίδει άδειες για ιδρύματα και άλλα κτίρια πλην ιερών ναών. *
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/03/2009

H ΙΕΡΗ...ΑΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ