ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Ν. Μανωλάδα: Τίποτα δεν άλλαξε στα φραουλοχώραφα της ντροπής



ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Με τη βία, τις απειλές και τους ξυλοδαρμούς κατά δημοσιογράφων προσπαθούν οι τσιφλικάδες των καλλιεργειών φράουλας της Νέας Μανωλάδας Ηλείας να κρύψουν το πρόβλημα της «μαύρης εργασίας», των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και την εκμετάλλευση εκατοντάδων αλλοδαπών εργατών που χρησιμοποιούν για τη συγκομιδή και τη συσκευασία του προϊόντος.
Περίπου ένα χρόνο μετά το συγκλονιστικό οδοιπορικό του περιοδικού «Εψιλον» της «Κ.Ε.» στη συγκεκριμένη περιοχή, και παρά τις βαρύγδουπες υποσχέσεις της κυβέρνησης περί πάταξης της εκμετάλλευσης και βελτίωσης των συνθηκών εργασίας και διαμονής των εκατοντάδων αλλοδαπών, φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει και η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει «άβατο» και «επικίνδυνη ζώνη» για τους δημοσιογράφους.
Προχθές, σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, τηλεοπτικό συνεργείο του «Αντέννα» δέχτηκε επίθεση από ιδιοκτήτη συσκευαστηρίου φράουλας και τον οδηγό του, επειδή τραβούσαν πλάνα από το συσκευαστήριο και τις καλλιέργειες φράουλας με σκοπό το ρεπορτάζ για την ανάδειξη του προβλήματος. Ο δημοσιογράφος και ο εικονολήπτης του τηλεοπτικού συνεργείου φέρονται να γρονθοκοπήθηκαν από τα δύο άτομα, τα οποία δεν αρκέστηκαν μόνο στη σωματική βία αλλά προξένησαν φθορές στο όχημα όπου επέβαιναν, ενώ αφαίρεσαν και την κάμερα . Μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας, η κάμερα επιστράφηκε αλλά χωρίς την κασέτα με το τηλεοπτικό υλικό, ενώ όλοι μαζί οδηγήθηκαν στον τοπικό εισαγγελέα ο οποίος και διέταξε τη διενέργεια έρευνας.
Απειλές και προπηλακισμούς είχε δεχθεί στη διάρκεια του ρεπορτάζ πριν από ένα χρόνο και ο φωτορεπόρτερ της «Κ.Ε.» Γιάννης Λιάκος, ενώ ξυλοδαρμό από τους τσιφλικάδες της περιοχής είχαν υποστεί ο ιατροδικαστής του Πύργου Κ. Αλεξίου και μέλη του ΠΑΜΕ που είχαν μεταβεί στην περιοχή για να συμπαρασταθούν στους αλλοδαπούς εργάτες.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 23/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ