ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Θερμοκήπια... καρπουζιών στον βιότοπο Κοτυχίου


ΚΑΙ Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ...

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
Στο έλεος των καταπατητών, με την προκλητική ανοχή των τοπικών δασικών αρχών, εξακολουθεί να βρίσκεται το προστατευόμενο μόνο στα χαρτιά από τη διεθνή σύμβαση Ramsar οικοσύστημα Κοτυχίου-Στροφυλιάς στα όρια των νομών Ηλείας-Αχαΐας.
Οπως καταγγέλλουν τα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ), αγρότες-καταπατητές μετέτρεψαν σε καλλιεργήσιμη περιοχή πεπονιών και καρπουζιών μέρος του προστατευόμενου δάσους που ανήκει στην Α' Ζώνη Προστασίας, δημιουργώντας θερμοκήπια σε μια έκταση που υπερβαίνει τα 100 στρέμματα.
Το απίστευτο αυτό περιστατικό διαπίστωσαν οι επόπτες του Φορέα Διαχείρισης στις 10/4/09 στο πλαίσιο των καθημερινών τους περιπολιών στην περιοχή και με έγγραφό τους ενημέρωσαν το Δασαρχείο Πατρών, αλλά όπως κατήγγειλαν πήραν χθες την εκπληκτική απάντηση ότι:
«Η έκταση ευρίσκεται εντός της Α' Ζώνης της αριθμ. 66289/93 ΚΥΑ, αλλά ως τμήμα του έλους της Λάμιας και σύμφωνα με τη μορφή της βλάστησης που την κάλυπτε και την καλύπτει δεν ανήκει στις εκτάσεις που προστατεύονται από τη Δασική Υπηρεσία». Με λίγα λόγια, επειδή η έκταση δεν έχει δέντρα, το Δασαρχείο δεν την προστατεύει!
Το Δασαρχείο επίσης υπογραμμίζει ότι: «Σύμφωνα με πληροφορίες του δασοφύλακα της περιοχής, η έκταση αυτή, κατά το παρελθόν, έχει καλλιεργηθεί μΚε σιτάρι, καρπούζια και γρασίδι για τη νομή των αιγοπροβάτων. Κατά την τελευταία πενταετία δεν καλλιεργήθηκε. Φέτος κατασκευάστηκαν θερμοκήπια και εγκαταστάθηκε καλλιέργεια πεπονιού και καρπουζιού».
«Η απάντηση του Δασαρχείου δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά και απορίες», επισημαίνει στην «Ε» ο βιολόγος και μέλος της ΟΙΚΙΠΑ Θωμάς Κουτρούμπας. «Γιατί το Δασαρχείο δεν αναφέρει σε ποιον ανήκει η έκταση; Γιατί δεν αναφέρει τα ονόματα των καλλιεργητών και εάν η καλλιέργεια γίνεται νόμιμα ή όχι; Τι σημαίνει η έκφραση... "σύμφωνα με πληροφορίες του δασοφύλακα...". Δεν υπάρχουν χάρτες και αεροφωτογραφίες από την περιοχή; Αυτά τι δείχνουν; Σε αυτά τα ερωτήματα καλούμε να απαντήσει το Δασαρχείο», καταγγέλλει ο κ. Κουτρούμπας και τονίζει ότι η ΟΙΚΙΠΑ θα συνεχίσει να ασχολείται με το θέμα μέχρι να επιβληθεί η νομιμότητα, μέχρι ο «προστατευόμενος βιότοπος Κοτυχίου-Στροφυλιάς» πάψει να είναι... το πιο σύντομο ανέκδοτο.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13.5.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ