ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Βοσκοτόπια οι καμένες εκτάσεις και στην Αχαΐα





ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΠΕΡΑ ...ΒΡΕΧΕΙ !ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΝ....

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 9.6.2009

«Κάθε σπιθαμή καμένου δάσους θα ξαναγίνει δάσος», διαβεβαίωνε τους πολίτες της χώρας το καλοκαίρι του 2007, μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.
Σε απέραντο χώρο για παράνομη βόσκηση έχουν μετατραπεί καμένες εκτάσεις στο Δ. Διακοπτού Λογάριαζε όμως χωρίς τους καταπατητές, τους ασυνείδητους και τους προκλητικά αδιάφορους υπαλλήλους των αρμόδιων υπηρεσιών με την ανοχή των οποίων οι απέραντες καμένες δασικές εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε βοσκοτόπια, παρά τις αυστηρές απαγορεύσεις.
Μετά την παράνομη βόσκηση στο καμένο δάσος του Καϊάφα στην Ηλεία που αποκάλυψε με φωτογραφικά ντοκουμέντα σε ρεπορτάζ η «Ε», ήρθε η σειρά και των καμένων δασικών εκτάσεων της Αχαΐας να μετατραπούν σε βοσκοτόπια από ντόπιους μεγαλοτσοπάνηδες.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από φωτογραφίες που δείχνουν την παράνομη βόσκηση ζώων σε καμένη δασική έκταση της περιοχής του Αιγίου. «Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της απαράδεκτης κατάστασης, που δυστυχώς δεν είναι η μοναδική. Τα λόγια για αποκατάσταση και προστασία των καμένων εκτάσεων ήταν για μία ακόμη φορά... κούφια! Τα εικονιζόμενα γίδια, σύμφωνα με πληροφορίες από τους φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, βόσκουν συνεχώς εντός της αναδασωτέας έκτασης όπου η βόσκηση κάθε ζώου απαγορεύεται (άρθρο 70 Ν.998/69)», σημειώνει ο κ. Τσούκαλης.
Οπως κατήγγειλε στην «Ε» ο δασολόγος Ηλίας Ντρες, μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού, εδώ κι ένα χρόνο στη θέση «Μαμουσιά» του Δήμου Διακοπτού έχει κατασκευαστεί ποιμνιοστάσιο μέσα στην αναδασωτέα έκταση και τα γίδια βόσκουν μέσα στα καμένα.
«Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Μετά τις φωτιές ο ιδιοκτήτης ενός χωραφιού εγκατέστησε στάνη με συνολικά 600 γιδοπρόβατα μέσα στο καμένο δάσος. Καταγγείλαμε το θέμα στο Δασαρχείο του Αιγίου και κάναμε την απλή ερώτηση για το πώς επιτρέπουν να κατασκευαστεί εκεί στάνη και πού θα βόσκουν τα ζώα. Αντί να αντιδράσουν, μας έκαναν μπλακ χιούμορ λέγοντάς μας ότι τα αιγοπρόβατα θα μεταφέρονται με ελικόπτερο (!) σε άλλη περιοχή», κατήγγειλε στην «Ε» ο κ. Ντρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ