ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΑ "ΓΑΛΑΖΙΑ" ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ .





ΜΕΤΑ ΤΟ "ΑΜΑΡΤΩΛΟ" ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ...ΝΕΕΣ ΠΑΠΑΤΖΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 11.9.2009

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης και του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων Ηλείας προκάλεσε η 259/2009 απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Ζαχάρως να αναθέσει σε εργολάβο της Αθήνας έργο προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ .

Πρόκειται για την αντικατάσταση του αγωγού εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου ύδρευσης, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Δύο μέλη της δημαρχιακής επιτροπής, ο Χαράλαμπος Σαντάρμης και η Βασιλική Κανελλοπούλου, με αναφορά τους προς τον εισαγγελέα Εφετών Πάτρας και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κάνουν λόγο για «μεγάλο φαγοπότι» και καταγγέλλουν ως παράνομη και μεθοδευμένη την ανάθεση του έργου στον συγκεκριμένο εργολάβο.

1. Η σχετική διαδικασία, υποστηρίζουν, διενεργήθηκε χωρίς δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό αλλά με τη λήψη προσφορών από τέσσερις εταιρείες, μετά την εισήγηση τεχνικού συμβούλου, που είχε προσληφθεί γι' αυτόν τον σκοπό.

2. Δεν υπήρξε για την επιλογή εργολάβου γνωμοδότηση επταμελούς επιτροπής, όπως προβλέπει ο νόμος για έργα άνω του 1.500.000 ευρώ με τη συμμετοχή τεσσάρων αιρετών, εκπροσώπου του ΤΕΕ, της ΤΕΔΚ Ηλείας και του Τοπικού Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Εργων.

«Μετά το αμαρτωλό δημαρχείο, βρισκόμαστε προεκλογικά σ' ένα νέο καραμπινάτο σκάνδαλο με προεκτάσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που καλύπτουν και μεθοδεύουν την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου για να εξυπηρετηθούν φιλικά τους πρόσωπα», δήλωσε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Ζαχάρως, Χαράλαμπος Σαντάρμης.

«Εργα που είναι προβλέψιμα δεν μπορεί να προωθούνται και να εκτελούνται σήμερα ως επείγοντα. Εχουμε ζητήσει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και μάλιστα σε βάθος», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Σπύρος Σπυρίδων.


nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ