ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Οι Αυστραλοί αποσύρουν τα λεφτά για το «αμαρτωλό» δημαρχείο


Η φωτογραφία είναι από τότε που ο κ. Χρονόπουλος μαζί με έναν από τους δικηγόρους του κατέθεταν μήνυση εναντίον μας γιά το δημαρχείο της ...αμαρτίας. Αραγε τι έχουν να πουν τωρα τα παπαγαλακια της δημοσιογραφιας στην Ηλεία που "διαφήμιζαν" τότε τη σχετική μήνυση αλλά ...έκλειναν προκλητικά τα μάτια στις παρανομίες ;
ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 6.11.2009


Τέλος στο παράνομο και «αμαρτωλό» δημαρχείο της Ζαχάρως ύστερα από μήνες διαβουλεύσεων έβαλε και επίσημα προχθές η αυστραλιανή κυβέρνηση καθώς απέσυρε την οικονομική βοήθεια ύψους 1.800.000 ευρώ προς τον δήμο μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ουσιαστικά τη δικαίωση της δημοσιογραφικής έρευνας της «Ε» που πρώτη αποκάλυψε με στοιχεία το καραμπινάτο σκάνδαλο που επιχειρήθηκε να στηθεί από τη δημοτική αρχή της Ζαχάρως με τη βοήθεια της Πολεοδομίας Ζαχάρως και άλλων παραγόντων της Ηλείας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια από την πλευρά της αυστραλιανής κυβέρνησης ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη ειδικά μετά την αριθμ. 25/4.6.2009 δικαστική διάταξη «φωτιά» της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Πύργου, που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο, η οποία επιβεβαίωσε τις προκλητικές παρανομίες στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας κάνοντας λόγο για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της αυστραλιανής κυβέρνησης και επισημαίνοντας ότι:

Ουδέποτε έγινε αποδοχή της δωρεάς από το δημοτικό συμβούλιο ή τη δημαρχιακή επιτροπή, ούτε παραλαβή των χρημάτων, ούτε ελήφθη σχετική απόφαση για τον χώρο και τον τρόπο κατασκευής του νέου δημαρχείου από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε και νόμιμη ανάθεση δημόσιου έργου.

Θυμίζουμε ότι σάλος ξέσπασε μετά την αποκάλυψη της «Ε» ότι το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η αυστραλιανή κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε για να χτιστεί, χωρίς διαγωνισμό και με απ' ευθείας ανάθεση στην εταιρεία FORUM Α.Ε. και στη συνέχεια να κατασκευαστεί από την ΕΟΜΕΚΑ Ο.Ε., καίτοι δεν επιτρεπόταν η υπεργολαβία, το δημαρχείο της πόλης, αντί τα χρήματα να δοθούν σε εκείνους που τα είχαν ανάγκη.

Η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πύργου στο πολυσέλιδο σκεπτικό της χαρακτήριζε ευθέως παράνομη την ανέγερση του δημαρχείου της Ζαχάρως και επικαλούμενη το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, έκανε λόγο για παραπλάνηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον δήμαρχο της Ζαχάρως.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΕΣ από τις 20 Ιουνίου 2008 διέκοψε κάθε χρηματική καταβολή για την κατασκευή του έργου, ύστερα από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης του δήμου στην αυστραλιανή κυβέρνηση και στις ελληνικές δικαστικές αρχές. Μέχρι εκείνο το σημείο ο ΕΕΣ είχε εκταμιεύσει το ποσό των 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι άγνωστο αν επιστραφούν ή όχι σε αυτόν καθώς αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την εκτέλεση ενός παράνομου έργου με παράνομο τρόπο.

Οπως έγινε γνωστό, το ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει αποφασίσει να το διαθέσει σε άλλο πυρόπληκτο δήμο της Ηλείας -πιθανόν στην Ωλενα- προκειμένου να χρησιμοποιηθεί με διαφανή τρόπο στην εκτέλεση κάποιου έργου που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως, Γιώργος Μπούσμπουρας, με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δημάρχου Πανταζή Χρονόπουλου και των συνεργατών του οι οποίοι -όπως είπε- πρόσβαλαν με τον πλέον άθλιο τρόπο τον δήμο και τη χώρα μας απέναντι σε ένα ξένο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ