ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΗΛΕΙΑ: ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ- ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΧΙ...


Ηλεία: καταγγέλλουν μη απόδοση ευθυνών στα καμένα

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 19.11.2009

Εφεση κατά της «προκλητικής», όπως τη χαρακτηρίζουν, εισαγγελικής απαλλακτικής διάταξης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πύργου για τους νεκρούς των πυρκαγιών το καλοκαίρι του 2007 στην Ηλεία, κατέθεσαν χθες οι συγγενείς των νεκρών.

Οπως αναφέρουν, ο εισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση όχι μόνο δεν εκτίμησε και δεν αξιολόγησε σωστά τα υπάρχοντα στοιχεία, αλλά σε κάποια σημεία με τρόπο προκλητικό υιοθέτησε μονόπλευρα απόψεις διαφόρων παραγόντων, παραβλέποντας ουσιαστικές μαρτυρίες και μάρτυρες με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων δεν ευθύνεται κανείς.


Οι συγγενείς των νεκρών στην έφεσή τους παραθέτουν τα συμπεράσματα δύο αποκαλυπτικών πορισμάτων που συνέταξαν ο αναπληρωτής καθηγητής ΤΕΙ Λαμίας Ιωάννης Ραυτόπουλος -ο πλέον ειδικός στη χώρα μας σε θέματα καταστροφών από δασικές πυρκαγιές- και ο επίτιμος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Δημήτριος Ξιφαράς.


Οπως αναφέρει ο κ. Ραυτόπουλος στο συμπέρασμα της γνωμοδοτικής του έκθεσης: «Οι ευθύνες για τον τραγικό θάνατο των 26 ανθρώπων στην περιοχή της Αρτέμιδας είναι πολλές και τεράστιες. Εντοπίζονται δε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που εδρεύει στην Αθήνα και συντονίζει όλες τις προσπάθειες, στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει την ευθύνη συντονισμού, είτε διά της συγκεντρώσεώς τους σε ασφαλές σημείο του χωριού, όπως η πλατεία, είτε διά συντονισμένης απομάκρυνσής τους σε σημείο του χωριού ή σε άλλης περιοχή που δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος, όπως στην παραλία Ζαχάρως».


Ευθύνες επιρρίπτει και ο κ. Ξιφαράς, ο οποίος συνέταξε πόρισμα ύστερα από αίτημα του τραγικού πατέρα Γιώργου Παρασκευόπουλου που όπως είναι γνωστό έχασε μέσα στις φλόγες τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, τη σύζυγό του και τη μητέρα του. Οπως αναφέρει στο τελικό συμπέρασμα της έκθεσής του:
«Είναι απολύτως βέβαιο ότι υπήρξαν μεγάλες και πρωτοφανείς παραλείψεις των αρμοδίων και επιφορτισμένων κρατικών οργάνων για θέματα πολιτικής προστασίας και της Νομαρχίας Ηλείας και του Δήμου Ζαχάρως με την πολιτική προστασία των κατοίκων. Παραβιάστηκαν κατάφωρα όλες οι παραπάνω διατάξεις που αφορούν στην προστασία και διάσωση των κατοίκων, και ιδίως το σχέδιο "Ξενοκράτης" σε περιπτώσεις εκτάκτων και ακραίων φαινομένων, όπως και η φονική πυρκαγιά της 24-8-2007 στον Δήμο Ζαχάρως Ηλείας και ειδικότερα στο Δ.Δ. Αρτέμιδας. Ολες οι παραπάνω παραλείψεις των αρμοδίων είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικές που η κάθε μια από μόνη της, και πολύ περισσότερο όλες μαζί, ήταν η αιτία του να προκληθεί η μεγαλύτερη ανθρώπινη τραγωδία απ' όλες τις πυρκαγιές στην ιστορία της χώρας μας και να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι μόνο στην Αρτέμιδα, μεταξύ των οποίων και τα μέλη της οικογένειας Παρασκευόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ