ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΑΘΩΑ ΨΥΧΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ


Χαμόγελο για την οικογένεια που κοιμόταν σε παγκάκι

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 21.12.2009

Χριστούγεννα σε μια ζεστή αγκαλιά και σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον θα κάνει ένα μικρό μωράκι μόλις δύο μηνών, που επί εβδομάδες βίωνε, μαζί με τους αλλοδαπούς γονείς του, την αδιαφορία και τη σκληρότητα της εποχή μας στην πόλη του Πύργου Ηλείας.

Το γεμάτο παράπονο κλάμα του μωρού, που ακουγόταν επί μέρες μέσα από το βρόμικο καλαθάκι του στο κρύο παγκάκι του ΚΤΕΛ στον Πύργο, ευτυχώς συγκίνησε κάποιους συνανθρώπους μας, οι οποίοι ενημέρωσαν τις Αρχές του τόπου κι έτσι αποκαλύφθηκε μια δραματική ιστορία που εκτυλισσόταν δίπλα στις στολισμένες με χριστουγεννιάτικα δώρα και πολύχρωμα φώτα βιτρίνες της πόλης.

Το μικρό κοριτσάκι μαζί με τους γονείς του, που εργάζονταν στα χωράφια της περιοχής, βρισκόταν επί μέρες μέσα στο ΚΤΕΛ και στη διάρκεια της νύχτας, όταν τα γραφεία έκλειναν, κοιμούνταν όλοι μαζί σε ένα παγκάκι έξω στο κρύο. Εκεί τους εντόπισαν χθες οι αστυνομικοί, το Χαμόγελο του Παιδιού και η υπηρεσία της Κοινωνικής Πρόνοιας της νομαρχίας Ηλείας. Σύντομα βρέθηκε στέγη για όλους σε ένα από τα ξενοδοχεία της πόλης και συγχρόνως μια ανοιχτή αγκαλιά από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου που άρχισε να φροντίζει το μωρό σαν τα δικά της παιδιά.

«Εκανα και κάνω αυτό που θα έκανε κάθε άνθρωπος που έχει μέσα του αισθήματα. Τίποτα παραπάνω», ανέφερε στην «Ε» η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και ζήτησε να μη δημοσιοποιήσουμε το όνομά της ούτε το όνομα της επιχείρησής της, διότι -όπως είπε- «δεν υπάρχει λόγος να διαφημίζονται τέτοιες πράξεις».

Χθες το Χαμόγελο του Παιδιού πήγε ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης στην οικογένεια των αλλοδαπών και γάλα για το μωρό. Ενημερώθηκε και η Εισαγγελία του Πύργου και τώρα αναζητείται από τους αρμόδιους κάποιο ίδρυμα στην Ηλεία που να μπορεί να τους φιλοξενήσει και κυρίως το μωρό.

«Η εικόνα του μικρού μωρού να κοιμάται πλέον σε μια ζεστή αγκαλιά είναι το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο για όλους μας. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να το πράξουμε για όλα τα παιδάκια που τέτοιες ημέρες εκεί έξω βιώνουν το κρύο και την εγκατάλειψη...», ανέφεραν οι αρμόδιοι από το Χαμόγελο του Παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ