ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΤΥΠΟΣ, Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ...ΗΛΕΙΑ !



ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ... ΗΛΕΙΑ , ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΙΣΤΟΡΙΑ 1) «ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ» 10ΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΧΑΙΝΩΝ

Οι αντιδράσεις κατά του βιβλίου «Ο δήμος Μυρτουντίων και τα Λεχαινά» με συγγραφέα τον κ.Κ.Λούρμπα και εκδότη τον Δήμο Λεχαινών είχαν συνέχεια σήμερα το πρωί με πρωταγωνιστές αυτή τη φορά τον δήμαρχο Λεχαινών κ.Κουλούρη και αστυνομικά όργανα του τοπικού αστυνομικού τμήματος τα οποία μετά από καταγγελία του πρώτου συνέλαβαν ένα 10χρονο αλβανάκι που μοίραζε φωτοτυπίες της ανακοίνωσης πολιτών κατά του βιβλίου , όπως αυτό δημοσιεύθηκε σε σημερινή πρωινή εφημερίδα του Πύργου.
Μέλη της επιτροπής πολιτών μετέβησαν στο Α.Τ.Λεχαινών και διαμαρτυρήθηκαν έντονα ,και τέλος μετά από επικοινωνία με τον εισαγγελέα Αμαλιάδας και τον αστυνομικό διευθυντή Πύργου , το 1Οχρονο Αλβανάκι αφέθηκε ελεύθερο!
Από την Επιτροπή Πολιτών τονίσθηκε ότι ο δήμαρχος Λεχαινών φαίνεται ότι δεν αντέχει τη δημόσια κριτική και ότι με τη σημερινή ενέργειά του φαίνεται ότι έχασε και την ψυχραιμία του. Ας συναισθανθεί επιτέλους τις συνέπειες των ενεργειών του και ας καταλάβει ότι η δημόσια κριτική , η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών με κάθε μέσο, είναι κατοχυρωμένες από το Σύνταγμα και ότι πρακτικές που υποβάλλουν την αστυνόμευσή τους και την ποινικοποίηση της πολιτικής έκφρασης παραπέμπουν σε άλλες εποχές ολοκληρωτισμού και αυταρχισμού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Λεχαινά, 23/12/2009



ΙΣΤΟΡΙΑ 2) ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΦΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΓΡΑΦΕΙ (ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΔΗΜΑΡΧΟ)

Η παραπάνω ανακοίνωση εστάλη και στις 3 εφημερίδες του Πύργου (ΠΑΤΡΙΣ, ΠΡΩΤΗ ,ΠΡΩΙΝΗ), αλλά δεν τις δημοσίευσε ΚΑΜΙΑ.

Όπως πληροφορηθήκαμε εξωδίκως, υπήρξε έντονο παρασκήνιο και άνωθεν (πόθεν;) παρεμβάσεις για να μη δημοσιευθεϊ!.

Το γεγονός δεν μας εκπλήσσει ,αφού είναι γνωστές σε όλους οι διαπλοκές εκδοτών-επιχειρηματιών, παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικών.

Απλώς το καταγράφουμε κι αυτό προν δόξαν της Ελευθεροτυπίας και της Ανεξαρτησίας του Τύπου, της Διαφάνειας και της καταπολέμησης της Διαφθοράς!

ΙΣΤΟΡΙΑ 3) ΠΟΙΟΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ 10 ΧΡΟΝΟ ΑΛΒΑΝΟ-ΤΣΙΓΓΑΝΟ;

Όπως μας πληροφόρησαν αυτόπτες μάρτυρες ,τον 10χρονο αλβανο-τσιγγάνο που μοίραζε τις φωτοτυπίες με το δημοσίευμα της «Πρωινής», "συνέλαβε" ο ίδιος ο δήμαρχος Λεχαινών κ.Νίκος Κουλούρης , (συνταξιούχος δάσκαλος) και τον οδήγησε (από το αυτί ή από τον γιακά, αυτό θα μας το πει ο ίδιος ) στο Αστυνομικό Τμήμα με εντολή να ομολογήσει ποιος του έδωσε τις φωτοτυπίες!!.


Πράγματι, ο 10 χρονος τρομοκρατημένος, οδήγησε, με περιπολικό παρακαλώ , τους αστυνομικούς σε αυτόν που του έδωσε να μοιράσει τις φωτοτυπίες! Ετσι εξιχνιάστηκε στο άψε σβήσε κι αυτή η «εγκληματική ενέργεια» και ο κύριος Κουλούρης βγήκε και είπε την άλλη μέρα στο ΙΟΝΙΟΝ FM ότι έκανε καταγγελία στην αστυνομία για …εκμετάλλευση ανηλίκου!!

Θέτουμε το εν λόγω περιστατικό υπόψιν όλων των αρμοδίων και συγκεκριμένα : α/Του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, β/του Υπουργού Εσωτερικών, γ/του Συνήγορου του Παιδιού, αλλά και όλων των πολιτών και κατοίκων του Δήμου Λεχαινών.

Τέλος δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι Εμεις ως ελεύθεροι πολίτες θα προασπίσουμε τα δικαιώματά μας για ελεύθερη διακίνηση των ιδεών με κάθε νόμιμο μέσο και θα αντισταθούμε σε κάθε μορφής αστυνόμευση, χειραγώγηση και καθυπόταξη της ελεύθερης δημοκρατικής ατομικής και κοινωνικής συνείδησης.

Ο αυταρχισμός, οι προκλητικές μεθοδεύσεις και οι γνωστές πρακτικές που έχουν σκοπό τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων και την παραχάραξη και προσβολή της ιστορίας των Λεχαινών, δεν θα περάσουν.

Λεχαινά,24/12/2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό διανέμεται ελεύθερα από κάθε πολίτη .

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάκη κατ' αρχήν ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ" . Να είσαι γερός και δυνατός και να μην το βάζεις κάτω. Χτύπα τα λαμόγια, τους κομπιναδόρους και όλα τα συναφή. Δυστυχώς οι Θεσμικοί παράγοντες του Νομού μας καθημερινά δικαιώνουν αυτούς που τινάζουν το γιακά τους όταν ακούνε Ηλεία-Πύργος.
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε εκεί κάτω ποιός κρατάει ποιόν, ποιός διαπλέκει ποιόν και ποιός χρησιμοποιεί ποιόν για ιντριγκες, κομπίνες πλαστογραφήσεις κ.λπ,κ.λπ.
Χτύπα τους, ξεβράκωσέ τουςμ ξεφτύλισέ τους. Περιμένουμε με αγωνία ένα "γενικό ξεβράκωμα" που μας έχεις υποσχεθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ