ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ...ΑΡΟΥΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ !


Η όπως λέει μιά παλιά παροιμία : "ΓΑΤΟΣ Γ... ΓΑΤΟΣ ΣΚΟΥΖΕΙ..."

Σε δίκη παραπέμπει ο πρώην αστυνομικός και δήμαρχος της Ζαχάρως Ηλείας τον ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ και διευθυντή της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ» του Πύργου , Γιάννη Αργυρόπουλο , με την κατηγορία της εξύβρισης διά του Τύπου !

Ο αγαπητός συνάδελφος κατηγορείται για κείμενο που δημοσίευσε ως γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ , απατώντας στους απαξιωτικούς δημόσιους χαρακτηρισμούς του δημάρχου της Ζαχάρως .

Η δίκη που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο πρωί στα δικαστήρια του Πύργου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς σε αυτή πρόκειται να καταθέσουν πολιτικά πρόσωπα , δημοσιογράφοι και τοπικοί παράγοντες.

Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθουν οι πολίτες για τα τεκταινόμενα του «κράτους» της Ζαχάρως , για τις πρωτοφανείς παρανομίες του δημάρχου της πόλης αλλά και για εκείνους που τόσο καιρό τον καλύπτουν με προκλητικό τρόπο.

Είναι μια καλή ευκαιρία για να αποκαλυφθεί δημόσια , το μέγεθος της λοβιτούρας και της διαπλοκής τοπικών παραγόντων, πάσης φύσεως εργολάβων, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης , κάποιων νεόπλουτων εκδοτών και πάσης φύσεως τρωκτικών του δημοσίου χρήματος και της βοήθειας προς τους πυρόπληκτους Ηλείους.


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ …


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ημ/νία: 02/10/2009


Ο δήμαρχος της Ζαχάρως ...κατέβασε τα πανό του ΠΑΣΟΚ


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Την έντονη αντίδραση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία προκάλεσε η προκλητική ενέργεια του πρώην αστυνομικού και δημάρχου τού με «γαλάζια κάλυψη»... κράτους της Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλου, να κατεβάσει τα πανό του ΠΑΣΟΚ ελάχιστες ημέρες πριν από τις εκλογές.

Με χθεσινή ανακοίνωση, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ηλείας και η η Δ.Ο. Ζαχάρως κατήγγειλαν δημόσια τον δήμαρχο της Ζαχάρως ότι αυτός αφαίρεσε 4 αεροπανό που είχε αναρτήσει η Δ.Ο. Ζαχάρως στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της επίσημης προεκλογικής περιόδου για το εθνικό Κοινοβούλιο της χώρας.

«Η αυθαίρετη και αυταρχική αυτή πράξη, που θυμίζει άλλες εποχές που υπηρέτησε ο κ. Χρονόπουλος και έγινε χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. Ζαχάρως ή έστω χωρίς καμιά προηγούμενη ενημέρωση του κόμματός μας, αποτελεί προσβολή στους θεσμούς της χώρας και εμφανή προσπάθεια φίμωσης της δημοκρατικής έκφρασης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος.

Αν ο κ. Χρονόπουλος οφείλει ανεξόφλητα προσωπικά γραμμάτια στην καταρρέουσα απερχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., καλό είναι να βρει άλλους τρόπους στήριξής της και προβολής της, όπως προεκλογικές φιέστες εγκαινίων ή υμνώντας το μεγαλειώδες (!) έργο που αφήνει πίσω της, όπως έχει κάνει πολλάκις μέχρι σήμερα ο κ. Χρονόπουλος, λειτουργώντας ως ο Δούρειος Ιππος της Δεξιάς. Και τουλάχιστον θα έπρεπε να είχε τη στοιχειώδη ευαισθησία να σεβαστεί ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που τον τίμησε με την ψήφο του και τον εξέλεξε δήμαρχο» -αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ημ/νία: 01/09/2008


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Μήνυση αντί απάντησης


Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ


Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στους βουλευτές και στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων στην Ηλεία η μηνυτήρια αναφορά του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου κατά δημοτικών συμβούλων και δημοσιογράφων που αποκάλυψαν την υπόθεση της αυστραλιανής οικονομικής βοήθειας ύψους 1.800.000 ευρώ.

Το ποσό προοριζόταν για τους πυρόπληκτους μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και κατέληξε να χρησιμοποιείται για την κατασκευή δημαρχείου σε χώρο οικιστικού πρασίνου!

Ο δήμαρχος Ζαχάρως συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Πανάγο Κλημαντήρη κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Πύργου για συκοφαντική δυσφήμηση κατά των δύο δημοτικών του συμβούλων που τον κατήγγειλαν, Γιώργο Μπούσμπουρα και Γιώργο Βασιλόπουλο, κατά του δημοσιογράφου-διευθυντή της εφημερίδας «Πρωινή» και γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννη Αργυρόπουλου και κατά της «Ε» και προσωπικά εναντίον του υπογράφοντος. Ο κ. Χρονόπουλος σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσιογράφων προανήγγειλε και αγωγές μέσω των οποίων θα ζητεί χρηματική αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Ο κ. Χρονόπουλος, με βάση τη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του ΕΕΣ Ανδρέα Μαρτίνη, είχε λάβει εντολή και έπρεπε να κάνει νόμιμο διαγωνισμό για την ανάδειξη εργολάβου που θα κατασκεύαζε το δημαρχείο με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης. Παρ' όλα αυτά και παρά τις επίμονες ερωτήσεις εξακολουθεί ν' αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τη νόμιμη προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού, καθώς και τον τρόπο που η τεχνική εταιρεία FORUM Α.Ε. ανέλαβε την εκτέλεση του έργου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Το έργο έχει διακοπεί από τις 20 Ιουνίου 2008 με εντολή του προέδρου του ΕΕΣ, προκειμένου να ξεκαθαρίσει η νομιμότητά του ή όχι μετά τις έγγραφες καταγγελίες προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την αυστραλιανή κυβέρνηση των δύο δημοτικών συμβούλων.

Την ενέργεια του δημάρχου Ζαχάρως καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε μάλιστα ότι θα βρεθεί στο δικαστήριο ως συνήγορος υπεράσπισης στο πλευρό των δύο δημοσιογράφων.

Ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Γιώργος Κοντογιάννης δήλωσε: «Ως πολιτικός και ως δημοσιογράφος το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι δημόσιοι άνδρες κρίνονται από τους πολίτες, οι δε δημοσιογράφοι από τους αναγνώστες κι όχι από τα δικαστήρια».

Στο θέμα παρενέβησαν χθες και οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Ηλεία Γιάννης Κουτσούκος και Μιχάλης Κατρίνης.

«Η ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας και η μετωπική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ που επέλεξε ο δήμαρχος της Ζαχάρως, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να συγκαλύψουν την αλήθεια και τις ευθύνες που έχει στην υπόθεση της ανέγερσης του δημαρχείου με τα χρήματα της αυστραλιανής κυβέρνησης», δήλωσε στην «Ε» ο κ. Κουτσούκος.

«Η κριτική που εδράζεται σε πολιτικά κριτήρια και σε διαφορετικές ερμηνείες και προσεγγίσεις δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξομοιώνεται με τη σκόπιμη και μεθοδευμένη συκοφαντία. Οι πολιτικοί που επιλέγουν τη μέθοδο του κιτρινισμού, των ύβρεων και των απειλών αποκτούν γκρίζο χρώμα στη συνείδηση του κόσμου.Είναι ιερό δικαίωμα κάθε πολιτικού στελέχους, πόσο μάλλον του γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας αλλά και των δημοτικών συμβούλων, να εκφράζουν, ακόμα και με έντονο τρόπο,την πολιτική τους άποψη», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Σε μια περίοδο που η Ηλεία δίνει αγώνα ζωής, χρειαζόμαστε όσο ποτέ πριν μαχόμενες δημοσιογραφικές φωνές». Εκτεθειμένος ήδη ανεπανόρθωτα από το σκάνδαλο του νέου δημαρχείου, ο δήμαρχος Ζαχάρως εκτίθεται ακόμα περισσότερο με τη μήνυσή του εναντίον του συντάκτη της «Ελευθεροτυπίας», θυμίζοντας την παροιμία «εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και το βόδι». Επιθυμεί το ανεξέλεγκτο ο κ. δήμαρχος; Δεν θα το έχει», δήλωσε χθες ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ.

«Τα δημόσια πρόσωπα δεν κάνουν μηνύσεις σε δημοσιογράφους αλλά απαντούν στα ερωτήματα της δημοσιογραφικής έρευνας με συγκεκριμένα στοιχεία. Καταδικάζω κάθε ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. Αυτές οι πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές», δήλωσε ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ στην Ηλεία Γιώργος Καραπάνος.

Αργά χθες το απόγευμα ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του δημάρχου Ζαχάρως να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά δημοσιογράφων αλλά και κατά των πολιτικών του αντιπάλων. Είναι φανερό ότι η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη φίμωση της διαφορετικής άποψης και στην αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτό. Καταδικάζουμε αυτή την ενέργεια του δημάρχου και τον καλούμε ν' αποσύρει αμέσως τη μηνυτήρια αναφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ