ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΟΤΑΝ ΤΑ ...ΠΟΝΤΙΚΑΚΙΑ ΡΟΚΑΝΙΖΑΝ ΤΗ ΝΕΔΑ !


«ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙ ΑΜΜΟΧΑΛΙΚΟΛΗΨΙΕΣ ΣΤΗ ΝΕΔΑ»

Ανοχή στις παράνομες αμμοχαλικοληψίες που πραγματοποιούσε με το πρόσχημα των αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό της Νέδας η εταιρεία Κερκετεύς ΑΤΕ του προφυλακισμένου για τη συμμετοχή του στο συνδικάτο του εγκλήματος Γιώργου Τρομπούκη παρείχε, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που συντάχθηκε τον Ιούλιο του 2009, ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας που πρόσφατα τιμωρήθηκε από το αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο με αργία έξι μηνών και στέρηση μισθού.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι παρά το γεγονός πως από το 2007 είχε αρχίσει η διαδικασία ελέγχου, «η ίδια κατάσταση αυθαιρεσίας συνεχίστηκε και το έτος 2008 στον ποταμό Νέδα», παρ' ότι οι γενικοί γραμματείς των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου με τα σχετικά έγγραφα 2187/7.5.2008 και 22450/8.5.2008, αντίστοιχα, πιστοποιούσαν ότι δεν είχαν χορηγήσει καμία άδεια αμμοχαλικοληψίας από τη Νέδα και συνεπώς ό,τι σχετικό γινόταν εκεί ήταν παράνομο.

«Ο προϊστάμενος της Κτηματικής γνώριζε τις εντολές του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας στον ποταμό της Νέδας και θεωρούμε ότι η παράνομη αμμοληψία από την εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και από τη φερόμενη ως υπεργολάβο εταιρεία Κερκετεύς ΑΤΕ έγιναν με την ανοχή του προϊσταμένου της Κτηματικής», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο και επισημαίνεται ότι κακώς είχε εμπλακεί τότε η υπηρεσία με την εξόρυξη και την τακτοποίηση των αδρανών από τα ποτάμια της Ηλείας, διότι:

«Οι Κτηματικές Υπηρεσίες δεν αποτελούν μηχανισμούς ελέγχου έργων εντός των κοιτών, ούτε έχουν την ευθύνη των επεμβάσεων, καθώς και την επίβλεψη για την εκτέλεση των εργασιών. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη αστυνόμευσης, οριοθέτησης, διευθέτησης για λόγους αντιπλημμυρικής προστασίας ανήκει στις τεχνικές υπηρεσίες, είτε της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης είτε της οικείας περιφέρειας είτε του υπουργείου».

Την Κτηματική Υπηρεσία Ηλείας, πάντως, εμπλέκει σε τηλεφωνική συνέντευξή του που έδωσε στις 3.2.2010 στο www.zoygla.gr και ο προφυλακισμένος πρόεδρος της Κερκετεύς ΑΤΕ Γιώργος Τρομπούκης.

«Με έβγαλαν για παράνομες αμμοληψίες στη Νέδα. Με κατηγόρησαν για χιλιάδες πράγματα που δεν ευσταθούν. Εγώ ήμουν ένας απλός υπεργολάβος που πήρα την εντολή από τον Ακτορα να πάω και να φτιάξω τη Νέδα και τον Αλφειό ποταμό. Να κάνω τους καθαρισμούς. Τα υλικά συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία της Κτηματικής Υπηρεσίας. Δεν τα πήρα να πάω να τα πουλήσω. Εκεί έγινε καθαρισμός του ποταμού γιατί το ποτάμι θα τους έπνιγε και τα υλικά τα είχε πάρει η Κτηματική Υπηρεσία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Τρομπούκης.

( Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ