ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ - ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ...


ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΑΛΛΑ... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑ , ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ , ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ


Συμπαράσταση της ΕΣΗΕΑ στη νέα επίθεση κατά του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ
18 Φεβρουαρίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην ΕΣΗΕΠΗΝ και στον Πρόεδρό της, Απόστολο Βουλδή, που τηρώντας το Καταστατικό της Ένωσης και τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ασκούν το συνδικαλιστικό τους δικαίωμα της κριτικής και του ελέγχου των εργοδοτών ως προς την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την εφαρμογή των ΣΣΕ.

Ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) αντί να υιοθετεί αβασάνιστα και άκριτα τις ανεπίτρεπτες κατηγορίες των εκδοτών του Πύργου Ηλείας θα έπρεπε να υπενθυμίσει στους εκδότες αυτούς την υποχρέωσή τους να τηρούν τους κανόνες της εργατικής νομοθεσίας και τους όρους των ΣΣΕ.

Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν δέχεται μαθήματα συνδικαλισμού, ιδίως από εκείνους που δεν τις τηρούν, σύμφωνα με την καταγγελία της ΕΣΗΕΠΗΝ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συμπαράσταση της Π.Ο.Ε.ΣΥ. στη νέα επίθεση κατά του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ
17 Φεβρουαρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Στις 21/12/2009 τρεις εκδότες του Πύργου επιτέθηκαν με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και του Προέδρου της, Απόστολου Βουλδή. Αιτία της πρωτοφανούς επίθεσης η υπεράσπιση των Σ.Σ.Ε. και της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων από το αρμόδιο συνδικαλιστικό τους όργανο(!).

Τώρα ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.) έρχεται δύο μήνες περίπου μετά να επιβραβεύσει τη στάση των τριών εκδοτών (Πατρίς, Πρώτη, Πρωινή) με ανακοίνωση – αντίγραφο της κατάπτυστης εκείνης επιστολής τους.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι: ο Σ.Η.Π.Ε. επαινεί στη μη τήρηση των Σ.Σ.Ε. από τις εφημερίδες που εκπροσωπεί;
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) βρίσκεται στο πλευρό της Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. και του Προέδρου της, Απόστολου Βουλδή και στηρίζει –όπως είναι άλλωστε αυτονόητο- κάθε ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων από αυθαιρεσίες και παράνομες αποφάσεις εκδοτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συμπαράσταση της ΕΣΗΕΘ-ΣΕ-Ε στη νέα επίθεση κατά του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ
18 Φεβρουαρίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον πρόεδρο Απ. Βουλδή και τα μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) καταδικάζοντας την προσπάθεια συκοφάντησής τους από τους εκδότες των εφημερίδων Πατρίς, Πρωινή και Πρώτη του Πύργου Ηλείας.
Ζήτησαν το αυτονόητο από την Eπιθεώρηση Εργασίας την τήρηση, δηλαδή, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που παραβιάζονται κατάφωρα με αφορμή την οικονομική κρίση και δέχθηκαν μια πρωτοφανή επίθεση, με απειλές για «ταφόπλακα του περιφερειακού τύπου»και …μαθήματα περί «εργατοπατερισμού»
Η τακτική αυτή, όχι μόνο δεν πτοεί το δημοσιογραφικό κλάδο, αντίθετα τον χαλυβδώνει και επιστρέφεται ως μπούμερανγκ. Θα όφειλαν οι συγκεκριμένοι εκδότες να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην καθαρότητα, τη διαφάνεια, την αξιοπιστία, την ισονομία και όχι να επιτίθενται στους συναδέλφους που διεκδικούν την εφαρμογή των ΣΣΕ.
Τέτοιες πρακτικές τις στηλιτεύουμε, τις καταδικάζουμε και τασσόμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των συναδέλφων της ΕΣΗΕΠΗΝ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο


Συμπαράσταση της ΕΣΠΗΤ στη νέα επίθεση κατά του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ
16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Ένωση Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου εκφράζει την αποδοκιμασία της για την ενέργεια του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων να υιοθετήσει με ανακοίνωσή του την επιχείρηση συκοφάντησης του προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολου Βουλδή από εκδότες του Πύργου Ηλείας. Ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των εκδοτών, ο ΣΗΠΕ οφείλει να υπερασπίζεται και να επιδιώκει κάθε έλεγχο που θα αποδεικνύει ότι οι εκδοτικές επιχειρήσεις-μέλη του τηρούν όλους τους όρους της νομιμότητας και να καταδικάζει κάθε περίπτωση παρανομίας, όπως αυτές που έφεραν στην επιφάνεια οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, τους οποίους προκάλεσε η ΕΣΗΕΠΗΝ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ:
- στηλιτεύει για άλλη μια φορά την επίθεση συκοφάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ
- τάσσεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό της αδελφής ένωσης
- στηρίζει το δικαίωμά τους να προβαίνουν σε κάθε σύννομη ενέργεια που κρίνουν αναγκαία για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μελών της Ένωσης. - δηλώνει ότι θα στηρίξει με κάθε μέσο τις ενέργειες του κλάδου για την αντίκρουση παρόμοιων μεθοδεύσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


16 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει απερίφραστα την ενέργεια του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων να υιοθετήσει με ανακοίνωσή του την επιχείρηση συκοφάντησης του προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολου Βουλδή από εκδότες του Πύργου Ηλείας.
Ως θεσμικό όργανο εκπροσώπησης των εκδοτών, ο ΣΗΠΕ οφείλει να υπερασπίζεται και να επιδιώκει κάθε έλεγχο που θα αποδεικνύει ότι τα μέλη του τηρούν στις επιχειρήσεις τους όλους τους όρους της νομιμότητας και να καταδικάζει κάθε περίπτωση παρανομίας, όπως αυτές που έφεραν στην επιφάνεια οι έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας, τους οποίους προκάλεσε η ΕΣΗΕΠΗΝ.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον συνάδελφο Απόστολο Βουλδή και στην ΕΣΗΕΠΗΝ, και εύλογα στηρίζει το δικαίωμά τους να προβαίνουν σε κάθε σύννομη ενέργεια που κρίνουν αναγκαία για να προστατεύσουν τα δικαιώματα των μελών της Ένωσης.



Το Διοικητικό Συμβούλιο


Επίθεση του ΣΗΠΕ κατά του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ
12 Φεβρουαρίου 2010

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την έκπληξη αλλά και την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι ο Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) άκριτα υιοθέτησε την πρωτοφανή, απαράδεκτη και προσβλητική επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ Απόστολου Βουλδή οι εκδότες τριών ημερησίων εφημερίδων του Πύργου.
Το κείμενο της ανακοίνωσης του ΣΗΠΕ αποτελεί, κατ’ ουσίαν, μια αντιγραφή της κατάπτυστης επιστολής που διακίνησαν εις βάρος του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ οι εκδότες του Πύργου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μετατοπίσουν τη συζήτηση από τις βαριές ευθύνες που φέρουν εξαιτίας της παρατεταμένης και συστηματικής εκ μέρους τους παραβίασης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και άλλων διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι του Πύργου να υποαμοίβονται και, σε αρκετές περιπτώσεις, να εργάζονται ανασφάλιστοι.
Αντιπαρερχόμαστε τους χαρακτηρισμούς σε βάρος του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Χαρακτηρισμοί που έχουν καταδικαστεί από σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας, με ανακοινώσεις τόσο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) όσο και από το σύνολο των Ενώσεων Συντακτών της χώρας. Και ερωτούμε:
• Από πότε η προσφυγή στις αρμόδιες, για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αρχές συνιστά «αντιδεοντολογική» συμπεριφορά;
• Που θα πρέπει, δηλαδή, να απευθυνθεί ο εργαζόμενος όταν βασικά του δικαιώματα, όπως αυτό της αξιοπρεπούς αμοιβής και της κανονικής ασφάλισης, καταπατούνται;
• Από πότε η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η επιμονή τους για την τήρηση των νόμιμων και αυτονόητων, όσων δηλαδή προβλέπει η συμπεφωνημένη, και από τις δύο πλευρές, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θεωρείται «επαίσχυντη» συμπεριφορά;
• Πως, αλήθεια, θα προστατευθεί ο εργαζόμενος όταν, στο όνομα της κρίσης- στις συνέπειες της οποίας πρώτα ο ίδιος υπόκειται- βασικά του δικαιώματα δέχονται συντονισμένη επίθεση;

Όμως, πέραν αυτών, θα ήταν χρήσιμο ο ΣΗΠΕ να απαντήσει αν συμφωνεί με την τακτική των εκδοτών του Πύργου. Αν συμφωνεί με την κατάφωρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αν γνωρίζει τον εκβιασμό στον οποίο υπόκεινται οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι καλούνται να υπογράφουν εκκαθαριστικά σημειώματα για αποδοχές μεγαλύτερες από εκείνες που στην πραγματικότητα τους καταβάλλονται!
Η ΕΣΗΕΠΗΝ επισημαίνει, επίσης, ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο όχι μόνο δεν αρνείται τον διάλογο αλλά συστηματικά τον επιδιώκει, με σκοπό τόσο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι όσο και, γενικότερα, την πρόοδο και την αναβάθμιση του κλάδου. Δεν είναι του παρόντος να ανατρέξουμε στις αναρίθμητες πρωτοβουλίες που οι δημοσιογράφοι αναλάβαμε για την προάσπιση των συμφερόντων του περιφερειακού Τύπου όταν η εκδότες τελούσαν εν υπνώσει ή απαθείς δέχονταν δυσμενείς μεταβολές στο καθεστώς διακίνησης των εφημερίδων ή της κατανομής της κρατικής διαφήμισης.
Τέλος, ζητάμε από τον ΣΗΠΕ να ανακαλέσει την απαράδεκτη ανακοίνωση του. Είναι προφανές ότι αν πρέπει να στηλιτευτεί η συμπεριφορά κάποιων αυτή είναι των εκδοτών του Πύργου και όχι του Προέδρου της ΕΣΗΕΠΗΝ. Όπως προφανές είναι και το ότι η ανακοίνωση του ΣΗΠΕ εντάσσεται στο πλάνο μιας μεθόδευσης οικοδόμησης επιχειρημάτων ενόψει των διαπραγματεύσεων για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, καποια στιγμή ας πουμε τα πράματα με το όνομά τους. Πράγματι, οι εκδότες των τριών ημερησίων εφημερίδων είναι λαμόγια. Αυτό δεν είναι είδηση. Ποιους όμως επιχειρούν να υπερασπιστούν οι ενώσεις συντακτών; Πιστεύω πως έχεις προσωπική άποψη από την επαφή σου με τους "συναδέλφους" σου, εργαζόμενους στις εφημερίδες της Ηλείας, αυτές τις πουτάνες που για λίγα ευρώ το παίζουν νταβατζήδες και βιάζουν την ενημέρωση του κοσμάκη. Τους κολογλείφτες των τοπικών αρχόντων, τους ρουφιάνους των μπάτσων, τους νεκροθάφτες της αλήθειας. Τους έχεις δει σε ορθή γωνία μπροστά στα αφεντικά τους, τους έχεις δει (ειδικά εσύ) σε ρολο Ιούδα χωρίς καν να διεκδικούν τα 300 αργύρια, για να σώσουν το σάπιο τομάρι τους μπορούν να σε κατασπαράξουν και θα το κάνουν με μεγάλη ηδονή. Δούλοι άθλιοι που θα κάνουν πως δεν σε είδαν στον δρομο, μη τυχόν και τους δει το αφεντικό να σου λένε ένα γεια. Αυτοί είναι, και είναι κρίμα να αναλώνονται υγιή στοιχεία με δαύτους. ή μήπως θαρρείς πως αν συρθεί ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ στα δικαστήρια, θα βρεθεί κανένας απ' αυτούς όχι να τον υποστηρίξει, αλλά να πει την αλήθεια; Και μην πει κανείς πως αναγκάζονται σε αυτήν τη συμπεριφορά λόγω της ανεργίας και του φόβου της απόλυσης. Σε όλες τις εποχές στον ίδιο ρόλο θα τους καμαρώσεις, γιατί πολύ απλά, είναι τα τσιράκια του συστήματος. Και στα τσιράκια συμπαράσταση δεν αξίζει. Προχτές κιόλας διάβαζα στην Πρώτη ότι η απεργία της Τετάρτης είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάει ο κόσμος στην λαϊκή!!! Αρκετά με δαύτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ