ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ



ΙΔΟΥ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΟΥ ΜΠΟΫ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ - Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.

ΖΑΧΑΡΩ: ΕΠΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, που βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ), έχει στην ιδιοκτησία του ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.

Στη συγκεκριμένη αποκάλυψη-«βόμβα» προέβη πρόσφατα επίσημα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μέσω μιας σειράς αποκαλυπτικών εγγράφων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που δόθηκαν ως απάντηση σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε» στις 20.1.2010.

«Η απάντηση των αρμοδίων στην ερώτησή μας για την οικοδομική δραστηριότητα του κ. Χρονόπουλου στο οικοσύστημα του Καϊάφα ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε ό,τι αφορά την αυθαιρεσία του. Η ανέγερση και η λειτουργία αυτής της μονάδας επί σειρά ετών χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση και νόμιμες οικοδομικές άδειες σε προστατευόμενη περιοχή γεννά τεράστια ερωτήματα. Οχι μόνο για τις αυθαιρεσίες του δημάρχου της Ζαχάρως, αλλά και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιοχής. Αρμόδιος για τη διερεύνηση της απίστευτης υπόθεσης είναι πλέον ο εισαγγελέας», ανέφερε στην «Ε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Οπως αναφέρεται στο ΑΠ: 578/11.2.2010 έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υπογράφεται από τον γ.γ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, η περιοχή όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα του κ. Χρονόπουλου «βρίσκεται σε ζώνη υψηλής προστασίας περιοχής Καϊάφα, εντός περιοχής NATURA 2000 και στη Β2 περιοχή ΖΟΕ και ο φάκελος (για την περιβαλλοντική αδειοδότηση) επεστράφη διότι οι περιοχές Β εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 4 του ΠΔ 20.9.93 (ΦΕΚ 1181/Δ/1993) και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η έκδοση περιβαλλοντικής άδειας».

Ο γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επισυνάπτει μάλιστα και το σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Δυτικής Ελλάδας, όπου διατυπώνεται καθαρά ότι από τις 11/9/2006 έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος της Ζαχάρως, όταν ζήτησε να λάβει άδεια περιβαλλοντικών όρων, αλλά και το τοπικό πολεοδομικό γραφείο από το οποίο ζητήθηκε να προβεί στις σχετικές ενέργειες.

Τις παρανομίες του δημάρχου της Ζαχάρως μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα επισημαίνει και η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οπως αναφέρεται, οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα είναι παράνομες και γι' αυτό ζητείται η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.

Τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της Πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Ομως αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος οργισμένος έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους. Το παράδοξο είναι ότι μέχρι χθες τουλάχιστον οι δικαστικές Αρχές της Ηλείας δεν είχαν κινήσει τη διαδικασία ελέγχου της σοβαρής καταγγελίας του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει σε έγγραφό του ο Θάνος Μωραΐτης, υφυπουργός του υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, η ερώτηση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ διαβιβάστηκε στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τα σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ