ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

( Σ.Σ. : Τι κρύβεται πίσω από την συνεχιζόμενη ΣΙΩΠΗ ολων των βουλευτών της Ηλείας με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις γιά το "κράτος" της Ζαχάρως ? Τι κρύβεται πίσω από την σιωπή των τοπικών μεγαλοεκδοτών που δεν έγραψαν το παραμικρό γιά τα όσα συμβαίνουν εκεί ?)

ΕΤΣΙ «ΘΑΦΤΗΚΑΝ» ΤΑ 7 ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ

Φως στα σκοτεινά αίτια της σκανδαλώδους παραγραφής εφτά σοβαρών πειθαρχικών παραπτωμάτων που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως Ηλείας, Πανταζή Χρονόπουλο, επιχειρεί να δώσει η εμπιστευτική πορισματική έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Η έκθεση διαβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στον γ.γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσο Αποστολόπουλο, με την εντολή της άσκησης πειθαρχικής δίωξης στην προϊσταμένη υπάλληλο της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας για παράβαση καθήκοντος. Η έκθεση κοινοποιείται και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών.

Πηγές της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας μιλώντας χθες στην «Ε» ανέφεραν κατηγορηματικά ότι η εν λόγω υπάλληλος όχι μόνο δεν φέρει καμιά ευθύνη για την παραγραφή των αδικημάτων του δημάρχου της Ζαχάρως, αλλά είναι και η ίδια που αποκάλυψε με ΕΔΕ τις παρανομίες του και μεθόδευσε με νόμιμες διαδικασίες την τιμωρία του, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση από τους πρώην περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος κατηγορείται ότι:

Α) καθυστέρησε υπερβολικά κατά δυόμισι μήνες να λάβει συμπληρωματική κατάθεση από τον δήμαρχο της Ζαχάρως.

Β) συνυπόγραψε τη με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 39/29.5.2007 απόφαση του ΓΓΠΔΕ παράτασης προσθεσμίας μέχρι 4-6-2007 για την έγγραφη απολογία του δημάρχου Ζαχάρως:

1) Παρά το γεγονός ότι είχε ήδη παρέλθει η προθεσμία των είκοσι ημερών η οποία είχε δοθεί στον δήμαρχο για την έγγραφη απολογία του.

2) Παρά τις καταγραφείσες επί του σχεδίου της με αριθμ. πρωτ. ΕΜΠ 39/29.5.2007 απόφασης αντιρρήσεις των λοιπών εισηγητών.

3) Χωρίς να λάβει υπόψη τον κίνδυνο παραγραφής δεδομένου ότι η ίδια διεξάγει την ΕΔΕ.

Αφορμή της πορισματικής εκθεσης που βρίσκεται στην διάθεση της «Ε» αποτέλεσε η παραπομπή του δημάρχου της Ζαχάρως στην Πειθαρχική Επιτροπή του άρθρου 143 του Ν. 3463/06 για μια σειρά σοβαρότατων πειθαρχικών παραπτωμάτων. Αυτά αφορούσαν το 267/06 πόρισμα-«φωτιά» της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του οποίου κατηγορούνταν ο κ. Χρονόπουλος για παράβαση καθήκοντος και της υπέρβασης αυτού σε επτά (!) συνολικά περιπτώσεις. Επίσης την από 8.2.2005 έκθεση του επιθεωρητή-συμβούλου του ΑΣΕΠ Δημητρίου Γκουλούση, μέσω του οποίου κατηγορούνταν ο δήμαρχος της Ζαχάρως για παράβαση καθήκοντος σε υπόθεση «πλήρωσης θέσεων μονίμου προσωπικού στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως...».

Παραγραφή

Ομως στις 25.11.2008 που έγινε η συνεδρίαση της επιτροπής όλα τα αδικήματα είχαν παραγραφεί καθώς με βάση την 63/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τα παραπτώματα των αιρετών «υπόκεινται σε τριετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την επομένη της ημέρας που διαπράχθηκαν».

Αυτή η περίεργη εξέλιξη προκάλεσε τότε την αντίδραση του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος με το Α.Π.: ΓΕΔΔ Φ.2172/05/10523 επείγον έγγραφό του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επισήμανε ότι για σοβαρότατα πειθαρχικά αδικήματα που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία «κατά παράβαση των διατάξεων», παρ' ότι η υπόθεση είχε παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από τις 15.6.2007.

Στις 20 Οκτωβρίου 2008, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας με την παράκληση να πράξει τα νόμιμα, ενώ έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας, το πόρισμα της οποίας ανέδειξε την περίεργη απροθυμία των αρμοδίων να τιμωρήσουν τον δήμαρχο της Ζαχάρως.

Στην εμπιστευτική πορισματική έεκθεση των Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αναδεικνύονται το περίεργο «ταξίδι» τού εν λόγω φακέλου από τη μία υπηρεσία στην άλλη, οι αντιφατικές εντολές των αρμοδίων, οι προφορικές γνωμοδοτήσεις νομικών συμβούλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και οι συνεχείς αναβολές της συνεδρίασης των Πειθαρχικών Συμβουλίων στα οποία προέδρευαν πρωτοδίκες της περιοχής. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ