ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ


ΔΙΩΞΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΓΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΧΑΡΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 14.4.2010
Σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, καθώς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συρρέουν, σχεδόν καθημερινά, πορίσματα, αποφάσεις και διώξεις εναντίον του.
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος του πριν από τέσσερις μήνες περίπου, από τις δικαστικές αρχές της Ηλείας. Οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ισχυρίζονται ότι δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά. «Πρώτη φορά ακούω για αυτή τη δίωξη. Θα ερευνήσω αμέσως, να δω τι συμβαίνει. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν», δήλωσε στην «Ε» ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Τάσος Αποστολόπουλος, και μας παρέπεμψε στους νομικούς του συμβούλους.

«Είναι τόσα πολλά τα θέματα που αφορούν τον δήμαρχο της Ζαχάρως, που δεν είμαστε σε θέση να θυμηθούμε τη συγκεκριμένη δίωξη. Θα ερευνήσουμε αμέσως το θέμα» - είπαν στην «Ε» οι δύο νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας, Αγγελος Μπαρμπούνης και Νίκος Αραβαντινός.

Σύμφωνα με το από 8.12.2009 και με αριθμό πρωτ. 359 διαβιβαστικό έγγραφο του ανακριτή προς τη Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ηλείας, σε βάρος του δημάρχου της Ζαχάρως ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και ηθική αυτουργία ψευδούς βεβαιώσεως με σκοπό τον πορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλους.

Η υπόθεση έχει να κάνει με τις ενέργειές του για την παράνομη μετακύλιση και τις προσπάθειες παραγραφής προστίμου 865.000 που επέβαλε η Πολεοδομία σε πέντε ιδιώτες που είχαν προβεί σε αυθαίρετες κατασκευές πάνω στον αιγιαλό και την παραλία της Ζαχάρως και σε χώρο όπου είχε παραχωρηθεί από τον δήμο για τη λειτουργία κινητών καντινών.
Η υπόθεση, που πέρασε μέσα από μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία, όπου δεν έλειψαν και οι μη νόμιμες παρεμβάσεις διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων, οδηγήθηκε τελικά στη Δικαιοσύνη έπειτα από τη μηνυτήρια αναφορά της αντιπολίτευσης στις 30.9.2008.

Χθες έγινε γνωστό ότι εις βάρος του δημάρχου της Ζαχάρως ασκήθηκε και νέα ποινική δίωξη για τη χορήγηση ψευδούς βεβαίωσης σε πολίτη που θέλησε να τη χρησιμοποιήσει σε συναλλαγές του με τον ΟΤΕ . Για τη νέα ποινική δίωξη ενημερώθηκε και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Επίσης, με εντολή του γ.γ. παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο κ. Χρονόπουλος, έπειτα από εισηγητική έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για την άρνησή του να δώσει σε πολίτη αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ. Χρονόπουλος σχολιάζοντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Ionion FM τις συνεχείς δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, διέψευσε τα πάντα κι έκανε λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες, που έχουν στόχο να τον βλάψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ