ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΜΕ ΚΑΛΥΨΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ


ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ;

*** ( Τι έχουν να πουν τωρα τα τοπικά παπαγαλάκια των ΜΜΕ που καλύπτουν και χαϊδεύουν τον κουμπουροφόρο δήμαρχο της Ζαχάρως)

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 27.4.2010

Τη σκανδαλώδη κάλυψη των κυβερνητικών παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας είχε -παρά την παραβατική του συμπεριφορά, τις δεκάδες παραπομπές του στα δικαστήρια και τις τελεσίδικες καταδίκες του- ο δήμαρχος της Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος.
Αυτό αποδεικνύεται μέσα από το με ΑΠ 53729/16.11.2007 επίσημο «έγγραφο-φωτιά» του υπουργείου Εσωτερικών, που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Ε».

Πρόκειται για την πρωτοφανή παρέμβαση του τότε υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου στο Β' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με σκοπό να μην πληρώσει ο δήμαρχος της Ζαχάρως το ποσό των 14.608 ευρώ στον οποίον είχε καταλογίσει με πράξη του το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφορούσε: Την αμοιβή σε προσωπικό με σύμβαση έργου, που προσλήφθηκε στο ΚΕΠ Ζαχάρως παράνομα, ενώ έπρεπε να επιλεγούν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ και όχι απόφοιτοι Λυκείου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1 του ν. 2860/2000 (ΦΕΚ Α' 251), 31 του 82 ν. 3013/2002 (ΦΕΚ Α' 102), 15 του ν. 3260/2004 (ΦΕΚ Α' 151) και 6 του ν. 2527/1997 (ΦΕΚ Α' 206).

Μάλιστα, για το θέμα των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΠ Ζαχάρως και τον διορισμό ημετέρων, ο δήμαρχος της Ζαχάρως καταδικάστηκε αμετάκλητα σε δεύτερο βαθμό δύο φορές από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών σε ποινές φυλάκισης οκτώ και δέκα μηνών για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, με τις 1163/2006 και 125/25.2.2010 δικαστικές αποφάσεις αντίστοιχα.

Κύκλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου χαρακτήρισαν «πρωτοφανή και άκρως αντιφατική» τη συγκεκριμένη ενέργεια του τότε υπουργού και τόνισαν ότι είναι αδιανόητο το ίδιο το κράτος να στρέφεται ουσιαστικά κατά του εαυτού του επιχειρώντας να νομιμοποιήσει τις παρανομίες ενός αιρετού εκπροσώπου της τοπικής αυτοδιοίκησης για τις οποίες έχει αποφανθεί ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Δικαιοσύνη».

Το απίστευτο της συγκεκριμένης παρέμβασης του κ. Παυλόπουλου, όπως αυτή αναλύεται σε εννέα συνολικά σελίδες, περιέχεται στις σελίδες 7 και 8, όπου ο τότε υπουργός Εσωτερικών αμφισβητεί ευθέως ότι στον σχετικό διαγωνισμό είχαν προτεραιότητα οι υποψήφιοι Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης έναντι εκείνων της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχε προσλάβει παράνομα ο δήμαρχος της Ζαχάρως.

«Αν ο νομοθέτης ήθελε να θεσπίσει τέτοιον όρο θα τον διατύπωνε ρητά, πράγμα το οποίο δεν έπραξε. Και τούτο για τον λόγο ότι οι ανάγκες λειτουργίας των ΚΕΠ καλύπτονται και από προσωπικό κατηγορίας ΔΕ που έχει ειδική κατάρτιση, ήτοι ειδίκευση στη χρήση εφαρμογών Η/Υ καθώς και άριστη γνώση χειρισμού Η/Υ, σύμφωνα και με το τεχνικό δελτίο, από το οποίο επίσης δεν προκύπτει προτεραιότητα των υποψηφίων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ έναντι εκείνων της κατηγορίας ΔΕ»- αναφέρει στην παρέμβασή του ο κ. Παυλόπουλος και προσθέτει:

«Ας σημειωθεί ότι από τα στοιχεία του ηλεκτρονικού συστήματος που υποστηρίζει την παραγωγική λειτουργία των ΚΕΠ και στο οποίο καταγράφονται αυτόματα όλες οι πιστοποιημένες διαδικασίες που διενεργούνται, προκύπτει ότι από τα ΚΕΠ που λειτουργούν με πρόσωπα της κατηγορίας ΔΕ, ουδόλως υπολείπονται από πλευράς παραγωγικότητας από τα ΚΕΠ που λειτουργούν με κατόχους τίτλους σπουδών ΠΕ. Κατά συνέπεια, η άποψη ότι έπρεπε να επιλεγούν υποψήφιοι των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ δεν ευρίσκει έρεισμα στον νόμο».

Χθες έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ότι ο δήμαρχος της Ζαχάρως για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΠ παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο του άρθρου 143 του Ν3483/2006 για την πειθαρχική του τιμωρία. Ομως, όταν έγινε η συνεδρίαση, διαπιστώθηκε ότι το σχετικό αδίκημα είχε παραγραφεί (!).

nodaros@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ