ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ


ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ "ΧΑΣΤΟΥΚΙ" ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ
*** ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΔΥΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ
http://mnodaros.blogspot.com/2010/06/blog-post_05.html

Ηχηρό μήνυμα της Δικαιοσύνης , ότι η ελευθεροτυπία και η δημοσιογραφική έρευνα δεν φιμώνεται από κανέναν έστειλε χθες στον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας . Μετά από μια επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία δεκατριών (!) ωρών το δικαστήριο αποφάσισε αργά χθες το απόγευμα ομόφωνα την αθώωση του δημοσιογράφου της «Ε» Μάκη Νοδάρου .Για τον επίσης κατηγορούμενο και μοναδικό επιζώντα της Αρτέμιδας Αλβανό εργάτη Σπύρο Κιόσια , ο δήμαρχος της Ζαχάρως ανακάλεσε την μήνυσή του.

Τραμπούκοι με ύβρεις και απειλές επιχείρησαν να εκφοβίσουν τους μάρτυρες υπεράσπισης και τους πολίτες που συμπαραστάθηκαν στον δημοσιογράφο της «Ε» ο οποίος ζήτησε την προστασία της Αστυνομίας ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά και την ΕΣΗΕΑ. Με εντολή της εισαγγελέως της έδρας , ισχυρή αστυνομική δύναμη μετέβη στα δικαστήρια του Πύργου ενώ ένοπλοι αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα προστάτευαν τον δημοσιογράφο, τους δικηγόρους και τους μάρτυρες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας Τζούλη Πολυξένη πρότεινε την αθώωση του δημοσιογράφου καθώς όπως ανέφερε από κανένα σημείο της ακροαματικής διαδικασίας δεν αποδείχθηκε ότι αυτός και η «Ε» συκοφάντησαν τον δήμαρχο της Ζαχάρως ή ότι έκανε ρεπορτάζ από εμπάθεια και σημείωσε ότι το σχετικό δημοσίευμά ήταν γραμμένο στο πλαίσιο της δεοντολογίας παραθέτοντας και την άποψη του εγκαλούντος. Η εισαγγελέας τόνισε με έμφαση ότι το δικαίωμα της ενημέρωσης της κοινής γνώμης είναι υπέρτατο αγαθό της δημοκρατίας και ότι είναι καθήκον των δημοσιογράφων να ερευνούν και παραθέτουν στην κοινή γνώμη στοιχεία που αφορούν δημόσια πρόσωπα.

Υπέρ της «Ε» και του Μάκη Νοδάρου κατέθεσε ως μάρτυρας και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι αποτελεί καθήκον μιας εφημερίδας και ενός δημοσιογράφου να δημοσιοποιεί παρανομίες σαν αυτές που συμβαίνουν στον δήμο της Ζαχάρως . Ο κ. Βαξεβάνης κατήγγειλε ότι και ό ίδιος απειλήθηκε με βία όταν δημοσιοποίησε έρευνά του με τα τεκτενόμενα στη Ζαχάρω.

Μετά το πέρας της δίκης η συνήγορος υπεράσπισης του Μάκη Νοδάρου και δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Χρύσα Βουλδή δήλωσε τα εξής:
« Κατά την διάρκεια της πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας , που έγινε μέσα σε απίστευτο κλίμα έντασης και κατευθυνόμενης πίεσης , αποδείχθηκε περίτρανα πως ορισμένοι αιρετοί επιχειρούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση μεταφέροντας στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού κόσμου . Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη όμως , έστειλε το μήνυμα προς όλους , αθωώνοντας ομόφωνα την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη δημοσιογραφία .»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ