ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΕΣ ΝΑΥΜΑΧΙΕΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ



"ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ" ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΣΤΑ ΣΤΡΟΦΑΔΙΑ

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 23.6.2010

Ιταλικά αλιευτικά με παρασυρόμενα αφρόδιχτα , που χαρακτηρίζονται από τις οικολογικές οργανώσεις ως «θαλάσσια τείχη θανάτου», δραστηριοποιούνται παράνομα στο Ιόνιο Πέλαγος, κυρίως στα διεθνή ύδατα προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Ελλήνων ψαράδων.

Προχθές – όπως κατήγγειλε στην «Ε» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κάστρου – Κυλλήνης και ιδιοκτήτης επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους Αριστείδης Χαντζήπαπας, Ιταλοί ψαράδες με «τσαμπουκά» άπλωσαν τα αφρόδιχτά τους πάνω στα παραγάδια που είχαν ρίξει στη θάλασσα Ελληνες συνάδελφοί τους και τα κατέστρεψαν ολοσχερώς.


«Βρισκόμαστε 25 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των νήσων Στροφάδων μέσα στα διεθνή ύδατα . Ψαρεύαμε ξιφία με παραγάδια όταν ξαφνικά ένας Ιταλικό σκάφος μήκους 25 μέτρων εμφανίστηκε στην περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις μας άρχισε να ψαρεύει πάνω από τα παραγάδια μας. Η ζημιά που πάθαμε ήταν μεγάλη. Ενημερώσαμε άμεσα το Λιμεναρχείο Ζακύνθου. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάθε χρόνο έχουμε αυτά τα επεισόδια στο Ιόνιο. Θα πρέπει επιτέλους να μπεί ένα τέλος στη ασυδοσία τους» - δήλωσε στην «Ε» ο κ. Χαντζήπαπας.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν μεταξύ των Ελλήνων και των Ιταλών ψαράδων έχουν σημειωθεί αρκετά «θερμά» επεισόδια με αφορμή το ψάρεμα του ξιφία, τα οποία έληξαν με την επέμβαση των Λιμενικών Αρχών. «Κάθε χρόνο καταβάλουμε προσπάθειες ώστε αυτά τα περιστατικά να περιοριστούν. Είμαστε πάντα υπέρ της νομιμότητας και κοντά στους Ελληνες ψαράδες, γνωρίζουμε το πρόβλημα και το αντιμετωπίζουμε με την δέουσα προσοχή χωρίς υπερβολές» - ανέφερε στην «Ε» ο Λιμενάρχης Ζακύνθου Γιάννης Στάθης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο Λιμενάρχης την έχει "δει"... Πλανητάρχης ?
Στα Διεθνή ύδατα τι μπορεί να κάνει ωρέ παλικάρια ?
Μην τρελαθούμε εντελώς !!
__________________
ioudas

konion είπε...

Φίλε iouda

Ὑπάρχει ἡ ΑΟΖ (μπορεῖ νὰ φθάση μέχρι 200ν.μ.) καὶ μᾶς πέφτει λόγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ