ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ





ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΑΚΥΡΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ -
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


ΚΟΥΪΖ : Ποια εφημεριδα θα εχει αυριο την ειδηση και ποια οχι ? Και γιατι ? Οποιος το βρει θα παρει τη δουλεια με απ ευθειας αναθεση...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : ΚΑΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ.

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 2.7.2010

Κάτοχος περιστρόφου, με άδεια οπλοφορίας που θεωρήθηκε παράτυπα (!) από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας το 2008, φέρεται να είναι ο πρώην αστυνομικός και δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος.
Μάλιστα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του Πύργου διέταξε προ ημερών τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των αστυνομικών που φέρονται να χορήγησαν την άδεια οπλοφορίας.

Η άδεια οπλοφορίας του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των δικαστικών αρχών της Ηλείας, καθώς ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτή θεωρήθηκε στο τέλος του 2008, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ανέφεραν στην «Ε» ότι η χορήγηση άδειας οπλοφορίας στον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έγινε από δόλο αλλά... εκ παραδρομής και δεν ζητήθηκε η άποψη του τοπικού εισαγγελέα διότι ο σχετικός φάκελος ήταν πλήρης και χωρίς πρόβλημα από τις προηγούμενες θεωρήσεις.

Οπως έγινε γνωστό, η υπόθεση απασχολεί σοβαρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο σχετικός φάκελος της άδειας οπλοφορίας ελέγχεται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι ζήτημα χρόνου αυτή να ανακληθεί, καθώς δεν χορηγήθηκε νόμιμα το 2008.

Το όπλο -κατά την Αστυνομία- ο κ. Χρονόπουλος το κατέχει νόμιμα από το 2002. Τότε ο δήμαρχος της Ζαχάρως υπέβαλε αίτηση στην Ασφάλεια Αττικής για άδεια οπλοφορίας, αλλά το Τμήμα Οπλων και ο εισαγγελέας απέρριψαν το αίτημά του. Στη συνέχεια όμως έκανε προσφυγή προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και περιέργως έλαβε τη σχετική άδεια, η οποία και ανανεώθηκε το 2005 και το 2008 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Η εντολή για τη διερεύνηση της άδειας οπλοφορίας του κ. Χρονόπουλου έγινε μετά την έγγραφη καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά τις απειλές που εκτόξευσε δημόσια ο δήμαρχος της Ζαχάρως μέσα από το ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Sugar Town, η επόμενη μέρα».

Στο ντοκιμαντέρ ο κ. Χρονόπουλος στρέφεται απειλητικά κατά δημοτικών συμβούλων και του δημοσιογράφου, ενώ παρουσιάζεται να πυροβολεί δημόσια με το όπλο του.

http://www.youtube.com/watch?v= 9ZnioOVtH58







4 σχόλια:

Ελληνικο Παρατηρητηριο των Συμφωνιων του Ελσινκι είπε...

τι λεει για αυτο ο εκπροσωπος της ΤΟ Ηλειας του ΠΑΣΟΚ; :)

ΜΑΚΗΣ ΝΟΔΑΡΟΣ είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ : ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=02/07/2010&id=179068Ω:

ΒΑΡΒΑΣΑΙΝΑΙΟΣ είπε...

Στο ερώτημα "ποια εφημερίδα δεν θα δημοσιεύσει την είδηση " απαντώ: Μάλλον αυτή που έβαλε δισέλιδο ρεπορτάζ με πέντε Ζαχαραίους να λένε ότι ο δήμαρχός τους είναι δουλευταράς και δεν θέλουν να τον παύσει ο Ραγκούσης. Άραγε, αντιλαμβάνονται οι ιθύνοντες της συγκεκριμένης εφημερίδας ότι πέντε άτομα (που πήγαν συστημένοι να κάνουν δηλώσεις) δεν μπορούν να αντιπροσωπεύουν το κοινό αίσθημα της Ζαχάρως; Ή μήπως είναι πεπεισμένοι ότι ο κόσμος μασάει κουτόχορτο και δεν θα καταλάβει τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου ρεπορτάζ; Ήμαρτον, μετά μιλάνε για αντικειμενική ενημέρωση...

Ανώνυμος είπε...

Chris,
φυσικά και δεν υπερασπίζομαι το 2σελιδο αφιέρωμα, που αποδεικνύει τη γελοιότητα (μόνο;)του τοπικού τύπου!

Ομως η γελοιότητα του τοπικού τύπου δεν αναιρεί τη γελοιότητα του ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ :)))

Οσο για το λαό της Ζαχάρως, λοιπόν, μην είσαι και καθόλου σίγουρος...
Είναι αυτός που μετά τις φωτιές και τους νεκρούς πάει και ψηφίζει Πρώτο κόμμα -μακράν- τη ΝΔ...
Είναι αυτός που βγάζει Δήμαρχο τον Χρονόπουλο
Είναι αυτός που ήλθε στη δίκη του Νοδάρου πρόσφατα στον Πύργο και προπηλάκιζε το Νοδάρο...

Ναι η πλειοψηφία του λαού της Ζαχάρως αυτή είναι!!!
ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ