ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ

Σας καλωσορίζω σε αυτή τη σελίδα.

Η περιήγησή της μοιάζει με ένα συναρπαστικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και αποκαλύψεις γιά την φωτεινή και την αθέατη πλευρά του Φεγγαριού.

Το ταξίδι μόλις άρχισε…

Να θυμάστε πάντα ότι στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης εκτός των άλλων μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει την χαμένη του Πόλη…

Γι αυτή όμως θα μιλήσουμε μια άλλη φορά...


ΣΤΟ BLOG ΓΡΑΦΟΥΝ …

ΕΓΩ ,Ο ΜΠΟΥΜΠΗΣ ΜΟΥ … ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 13 ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Καταγγέλλουν εργασιακό μεσαίωνα στα ξενοδοχεία


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : 17.7.2010

Σκλαβοπάζαρα χαρακτηρίζει πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ζακύνθου το τοπικό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σερβιτόρων και Εργατών Ξενοδοχείων και καταγγέλλει την προκλητική ασυδοσία των εργοδοτών σε βάρος των εργαζομένων με αφορμή την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

Τα στοιχεία που παραθέτει το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι συγκλονιστικά -με ονόματα ξενοδοχείων (είναι στη διάθεση της «Ε»)- και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, που όπως λένε έχει επιπτώσεις σε εκατοντάδες εργαζομένους. 

Οπως καταγγέλλεται, πολλοί από τους ξενοδόχους της Ζακύνθου έχοντας καταργήσει προ πολλού τις ΣΣΕ, επιχειρούν να αυξήσουν τα κέρδη τους αδιαφορώντας για τις ζωές των εργαζομένων. Ηδη πιέζουν τους εργαζομένους για 101 ένσημα, ενώ κάποιοι άλλοι προχωρούν σε τρίμηνες συμβάσεις, που σημαίνει ούτε 101 ένσημα! Συγκεκριμένο ξενοδοχείο της Ζακύνθου καταγγέλλεται ότι, με τον... διάλογο της τρομοκρατίας και κάτω από την απειλή της απόλυσης, εκβιάζει τους εργαζομένους να υπογράψουν 5ωρα!
Αλλο ξενοδοχείο στο νησί αντί για Ελληνες εργαζομένους χρησιμοποιεί Πολωνούς μαθητές τουριστικών επαγγελμάτων που δήθεν κάνουν την πρακτική τους με 150 ευρώ μισθό τον μήνα! Επίσης πολλά ξενοδοχεία στην περιοχή του Λαγανά ασφαλίζουν για 12 ημέρες τους εργαζομένους, αν και αυτοί απασχολούνται όλο τον μήνα και χωρίς ρεπό... Οποιος δεν αποδεχτεί τους όρους απολύεται... 

Παράλληλα έχει ξεσπάσει ένα μπαράζ δεκάδων απολύσεων χωρίς προειδοποίηση, ενώ πολλοί ξενοδόχοι δεν δίνουν στους εργαζομένους τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Κι όλα αυτά με τη δικαιολογία ότι «αν μειωθεί ο τουρισμός θα χάσεις τη δουλειά σου» και ότι «οι συνδικαλιστικοί αγώνες υπονομεύουν τον τουρισμό».

«Η πραγματική τραγωδία με τον τουρισμό είναι ότι ο κάθε επιχειρηματίας επενδύει ή βάζει λουκέτο σύμφωνα με τους δείκτες των κερδών του, ότι ο τουρισμός είναι εμπόρευμα, ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου εργάζονται σε σύγχρονα Νταχάου και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τείνουν να βλέπουν τις διακοπές, την αναψυχή και την ξεκούραση με τα κιάλια», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ζακύνθου και προσθέτει:

«Ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό με εποχική δουλειά λίγων μηνών δεν θα πάρουμε ποτέ σύνταξη, γιατί δεν θα πληρούμε τις προϋποθέσεις των 300 ενσήμων τον χρόνο για 40 έτη. Δεν θα πάρουμε ποτέ ούτε τη βασική σύνταξη των 340 ευρώ γιατί δεν θα μαζέψουμε ποτέ 12.000 ένσημα και μέχρι τα 65 δεν θα αντέξουμε. Χωρίς δημόσια νοσοκομεία θα πεθαίνουμε στον δρόμο, χωρίς δημόσια σχολεία τα παιδιά μας θα μένουν αμόρφωτα. Οι αιτίες όλων των αδιεξόδων μας είναι ότι κουμάντο κάνουν οι λίγοι, οι δυνάστες μας. Οι πολυεθνικές στον τουρισμό και οι tours operators καθορίζουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και όσων ασχολούνται σαν μικροϊδιοκτήτες με τον τουρισμό, καθώς και των φτωχών αγροτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΟΙ "ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ" ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ